Søg i denne blog

lørdag den 15. november 2014

Alt mens der hækles julepynt, skal der også være tid til andesteg med hjemmelavet rødkål og til dessert risalamande

Her var nogen, der ikke var tilfredse med at der ikke blev inviteret på andesteg Morten's aften - det råder vi bod på i dag.
Så her er gang i potter og pander - anden står i ovnen, indmaden simrer i en gryde, så vi får dejlig fond til saucen.

Rødkålen er sat over 
Det er en opskrift, der er blevet til i tidens løb - et snittet rødkål, et par æbler eller 3 alt efter størrelse, en håndfuld svesker, 4-5 spsk rørsukker, lidt salt og så en sjat rødvin og en smule vand og til sidst et par spsk. ribsgele. 
Så er der en sød rødkål og det er det, børnene bedst kan li' - jeg kan godt li', hvis den smager af noget mere og vil man have det, kan der kommes et lille finthakket rødløg i og peber, og balsamico og så undlade vand og ribsgele. 
Der findes et utal af varianter - en anden form for rødkål, som jeg elsker er fintsnittet rødkål, der svitses på panden og tilsættes lidt balsamico og sukker og et par håndfulde hindbær og tilsidst overhældes det med en hindbær vinaigrette - det er en opskrift fra Lone Kjærs bog "Slank på den fede måde". 
Nok om rødkål lige nu. 

Vi skal også have risalamande, så der er kogt risengrød

nu er den færdig og vi har spist risengrød med kanelsukker og smørklat til middag og med rød saftevand til :) 
Jeg havde en slat risengryn af dem, jeg plejer at bruge og så en anden slags og der var noget kun forskel på opskrifterne bag på poserne, så jeg tog lidt på slum, hvilket jeg nu også plejer at gøre, for elles synes jeg, det bliver for tyndt til at lave risalamande af - men hold da nu op, der var godt nok gryn nok i i dag - så da børnene var færdige med at spise grød, skyndte jeg mig at komme sukker og vanille i resten, hældte en lille sjat fløde ved og piske det rigtig godt med håndmixeren, så nu håber jeg, at det er til at have  med at gøre, når det bliver koldt og skal laves til risalamande. 
Her laves risalamanden med både vanille og hakkede mandler - juleaften laves der altid to portioner, for nogen vil have mandler i og andre vil ikke.  Men vi skal have to slags kirsebærsauce, for jeg vil gerne have de italienske amerena kirsebærsauce og andre den danske udgave af kirsebærsauce. 

Ja, det bliver næsten som juleaften - men mandelgave, juletræ og gaver, det får de nu ikke - der er ikke jul endnu - selv om jeg synes, den begynder at spøge ret så voldsom :) 

Igår var jeg i sækken med juletræspynt, fordi jeg kom i tanke om, at jeg sidste år hæklede nogle små kræmmerhuse, som jeg ikke ejer en opskrift på og et billed af dem, kunne jeg heller ikke finde - men ganske rigtig, jeg havde hæklet 3 og nu er jeg så igang med at tælle mig frem til udtagningen, for at få den rette skråning på kræmmerhuset og det rette antal masker til at hækle "blondkant" i. 
I år vil jeg have røde kræmmerhuse med hvide "blondekanter". 
Det er dem fra 2013