Søg i denne blog

tirsdag den 25. februar 2014

Morgenhygge, en Flagspætte i haven og lidt fuglesnak

Uha som jeg var tidligt vågen i dag og det endda helt af mig selv og helt uden grund.
Men så får man jo lov at opleve en rød morgen-himmel og
Emil og morfar læse lokal-sprøjten :)

For et par uger siden skrev Bjørnemor i sin blog om Flagspætten, og jeg kommenterede med at sådan en havde vi aldrig haft besøg af, men tænk det har vi så fået3 dage har den nu været her og den tager godt nok for sig af retterne :)
Den startede i et større træ, hvor der hang et engangsbæger med foderkugle i, den havde Nana lavet i børnehaven. De små fugle har ikke været så glad for den, men det var Flagspætten - den blev ved lige til bægeret faldt ned, og så flyttede den over i det japanske kirsebærtræ, hvor der er foderkugler, som de små fugle elsker, men det gør Flagspætten så også :)
Det er sjovt at se den hænge med hovedet ned ad for at få fat i fodret, og da den opdagede, at jeg stod i stuen, ja så fløj den ikke væk, den gemte sig bare i træet - så jeg fortrak lidt længere ind i stuen og snart var den igang med foderkuglerne igen.

Det er først de sidste 2-3 år, at vi for alvor har fodret fugle, for førhen kom skader og andre store fugle og jagede de små væk, det kan de stadig finde på, men ikke så meget, at de små flytter - de vender troligt tilbage og vi nyder at have dem her.

Jeg ved egentlig ikke, om det bare er fordi vi er blevet mere bevidste om fuglelivet eller om det er fordi der er kommet flere fugle her i området, at vi oplever mange forskellige fugle herude.
Sidste år havde vi to musvåger til at "bo" på vores mark, med de er flyttet over til naboen i år - vi tror i alletilfælde, at det er de samme :)
I år har vi så til gengæld haft fornøjelsen af en stor flok agerhøns, som ind imellem har været en tur inde gennem haven.
Der er ind imellem nogle små høge her i området, det er vist duehøge, men de er ikke så dristige, som for et par år siden, hvor jeg så en tage en mindre fugl inde i haven.
Ellers er det primært musvitter og gråspurve vi har og så er der lige solsorten, som tror, den kan bestemme det hele derude :)
Lige om lidt er der forhåbentlig forår og lærken og viben synger i marken, og vipstjerten flytter forhåbentlig igen ind i sin fuglekasse - det er den mest frække lille fugl, man kan tænke sig - det er faktisk utroligt, at den har livet i behold, for den sætter det godt nok tit i spil, når den hopper rundt på jorden lige foran katten og hunden :)