Søg i denne blog

onsdag den 16. oktober 2019

København, Tivoli, billig Hotel, god mad og DSB

Åh ja - så gik der igen lige nogle dage uden indlæg på bloggen - der er lige som to grunde -
😖Mine mad-eksperimenter har ikke været så vellykket på det sidste, 
at de behøver beskrives for andre - 
men sådan må det jo også være ind imellem,
når man ikke vil følge en opskrift 😗

😍Vi har været på weekend i København 

Så I dag er det ikke min hjemmelavede mad det handler om, men en skøn tur til hovedstaden 😊

Hvorfor København
Det var lidt en pludselig indskydelse - og når folk hører, hvad der udløste den, tror jeg, de tænker, at vi er lidt småskøre 🙈
Men jeg fortæller det nu alligevel her i offentlig rum 😏

Vi havde et stykke papir, der skulle afleveres til et forsikringsselskab, og kort sagt så var det besværligt og hammerdyrt at sende det med post, og eftersom vi er sådan nogle forsigtig-typer, der går med både livrem og seler, så vil vi ikke risikere, at papiret forsvandt nogen steder hen, så selv om det bør være en umulighed, hvis man sender det som et anbefalet værdibrev - så valgte vi at køre over med det - og så fik vi lige en rigtig hyggelig weekend ud af det 😍

Vi gik på jagt på nettet for at finde overnatningsmuligheder og vi var vidt omkring, for det koster jo en mindre formue at overnatte i København - men vi fandt et godt bud hos Risskov Bilferie.

Vi fik 2 overnatninger på Copenhagen Go Hotel med morgenmad, gratis parkering og indgang til Tivoli, samt en frokost på Biergarten i Tivoli for 1995kr..


Vi drog afsted fredag morgen
Vi kørte hjemmefra kl. ca 7.40 - og vi havde fint vejr at køre i hele vejen - på nogle strækninger kørte vinduesviskeren, fordi der var vand på vejen, men solen skinnede det meste af tiden, og der regnede ikke - og så vidt vi har hørt, så har vi valgt lige præcis det rette tidsrum at køre i, for andre har kørt i sjaskende regn i fredags.

Vi ankom til forsikringsselskabet kl. 11.45  - GPS'en viste os ind gennem et villakvarter, og vi undrede os godt nok over, at der ikke var p-pladser til sådan en gevaldig stor bygning, men tænkte ikke videre over, at der var bagsiden af bygningen - måske fordi den så meget pæn ud 😗
Vi to tosser fandt dog en p-plads lige udenfor og kom ind i bygningen og kunne bare ikke finde en reception, så da der kom en mand, spurgte jeg om vej til Receptionen - han kiggede lidt på mig og sagde så, at han gerne vil følge os derover og undervejs sagde han så, at vi burde ikke kunne komme ind ad den indgang, for det var en personaleindgang, men hende der gik ud sagde ikke, at vi ikke skulle ind der 😏
Vi fik afleveret vores papirer og kom ud af hovedindgangen.
Det var i Kongens Lyngby, så vi valgte at køre ud til Strandvejen og fandt en p-plads, hvor vi kunne holde med udsigt over Kattegat.
Vejret begyndte at ændre sig,
der blev lidt overskyet.

Jeg havde bagt boller dagen før 

 Så gemalen havde boller med til frokost
Jeg havde en rest grøntsager og lidt pasta
fra aftensmaden

Da vi havde spist den medbragte mad, kørte vi et stykke ned ad Strandvejen og kiggede på lystbåde og store villaer, inden vi inde ved Tuborg drejede af for at køre direkte ud til hotellet på Amager.

Vi ankom kl. 13.30, men de havde et værelse klar, selv om der stod fra kl. 14.

Copenhagen Go Hotel
ligger ude på Amager, i Tårnby - lige op af motorvejen og ved siden af togstationen - man skal endelig ikke lade sig afskrække ved tankerne om støj, for når vinduerne lukkes, så er der stort set stille, der er godt støjisoleret.
Da vi bestilte, var der ikke flere ledige standardværelse, så Risskov tilbød et premium værelse mod lidt højere betaling - det er ikke store værelser, men det var fint nok til sådan et par dage - og der var rent og pæntMorgenmaden var ikke noget særligt, men var ok - der var æg, man selv kunne koge, der var 3 slags pålæg, ost, marmelader, nutella, forskelligt brød, kager og croissanter og frugt, yoghurt og müsli - og så har jeg nok også glemt noget 😏

Vi fik os indlogeret og havde tænkt at tage ind til København og spise til aften - men ved 14.30 tiden kom regnen så - så vi ændrede planen.
Receptionisten havde fortalt, at de også havde aftensmad restaurant i kælderen - jeg tror, det var et forsøg, for det var et meget begrænset spisekort, som bare var en A-4 kopi, ingen billeder, men det lød godt og prisen var rimelig - så vi besluttede at blive på hotellet og så spise der.
Sidst på eftermiddagen gik vi ud i regnen for at finde ud af, hvordan vi kom til togstationen og hvor vi skulle købe billetter.
Det tog ikke 5 minutter at gå over til stationen -man kan ikke gå over den store vej, men man går ned ad trapper eller en ad en gang og kommer direkte over på perronen, hvor toget holder.
Vi kunne ikke rigtig finde ud af, hvor mange zoner, vi skulle bruge, så det  surfede vi rundt på nettet efter, da vi kom tilbage til hotellet og resultatet kommer i næste afsnit 😊
Ved siden af stationen er der et lille indkøbscenter, med Superbrugs, Netto, pizzaria og et par andre butikker - så man behøver ikke gå langt for at forsyne sig.

Aftensmaden
Hold da helt op noget lækkert mad vi fik - vi valgte en 2-retters menu - forret og hovedret
 Forret - det var nok nærmere en hapser, 
men rigtig lækkert 
rimmet hellefisk med urter og grønsauce,
saucen blev hældt på ved bordet
Hovedretten var 
braiseret oksekæber
det var så mørt og velsmagende,
med rødbeder, jordskokker, selleri,
pærer og syltet tyttebær
kartoffelmos og en helt utrolig go' sovs 
blev serveret i kobbergryder 
og der var rigeligt af begge dele😋😍

Gemalen fik 3/4 l øl, jeg fik et glas af den dyreste hvidvin og en flaske vand og vi kom af med 458 kr.

Vi spiste så tidligt, at jeg kunne komme op og se Vild med dans kl. 20 - men her kom så lige vist den eneste kritik vi kan finde på stedet - der er kun DR-, et par svenske og et tysk program på deres TV - ØV  - nå men så fik jeg da læst lidt i stedet for og overlevede sagtens en fredag aften uden Vild med dans😏

På tur med DSB
Der var gratis parkering ved hotellet, og det er godt nok meget heldigt i Københavns området, for det kan ellers blive noget en udskrift at parkere + man skal bruge tid på at finde P-plads - så da bilen var parkeret, så gik vi igang med at finde ud af, hvordan vi kom rundt -vi har nemlig ingen rejsekort, hvilket vist vil være den billigste løsning - men vi fandt ud af, at vi kunne købe et Citypass - vi købte et til 24 timer og til 4 zoner, hvilket gav os mulighed for at komme ude fra hotellet og rundt i hele Københavns centrum. Vi købte det på mobilen - det var nemt og vi behøvede ikke tjekke ind og ud på stationerne - bliver man stoppet, skal man bare vise billetten på mobilen.
Det kostede 80 kr pr person - altså 160 kr for os to i et døgn.

Strøgtur og "ud at se" med Metro
Ja ud at se med Metro er der ikke meget ved, man kan ikke se en hylende fis udenfor toget - men det er hurtigt - og bortset fra at jeg blev køresyg i Metroen, så var det helt fint at prøve, for man kan altså meget nemmere og hurtigere komme rundt i Hovedstaden, end man kan med en bus.

Lørdag formiddag startede vi ud med at tage toget ind til Hovedbanen - der går tog ca. hver 10. minut - det er bare længe siden, vi har været i København og på Strøget, så vi gik over Rådhuspladsen - og hvor er det dejligt at se, de har fjernet den grimme sorte bygning derinde - og så fortsatte vi ned af Strøget - med et sving ind gennem en passage og op forbi Vor Frue kirke og omkring Rundtårn, hvor vi altså ikke var oppe  - vi fik formiddagskaffe på Cafe Norden med udsigt til Storkespringvandet
Jeg fik en go' kop kaffe 
Nå ja - jeg kom sørme til at købe en julepynte-ting 
i en skøn julebutik 😘
og gemalen fik en go' spandauer 

Derfra er der ikke langt til Kongens Nytorv - målet var egentlig at vi skulle spise frokost i Nyhavn - men vi nåede aldrig ned i Nyhavn, for vi kom til at stige på Metroen 😀
Da vi gik ombord i Metroen var meningen, at vi vil køre med rundt og ende på Kongens Nytorv igen, men sådan gik det ikke, fordi jeg blev køresyg - det plejer jeg ellers aldrig at blive i et tog, men her kan man jo intet se, og toget starter op med en voldsom fart og ind imellem drejer det jo - og når man ikke kan se det og forberede sig, så er det altså ikke godt, når man har tendensen til køresyge. 
Så vi steg af på en S-station, Ny Ellebjerg - den ligger i et område, hvor vi kom en del tilbage i slutningen af 80'erne - de bygger om alle mulige og umulige steder, men vi fandt da hen til en perron, hvor toget kørte i en anden retning - så vi steg ombord på et S-tog, og der kan man jo se ud af vinduerne og vi så et gammel velkendt område, omkring Sydhavnen, hvor der var de for os gammelkendte lejlighedskomplekser med altaner og så var der godt nok også meget byggeri, som vi ikke huskede at have set tidligere.
Vi endte inde på Hovedbanen og var efterhånden ret sultne, så vi købte en sandwich og sad og kiggede på folkemængden - og det får man altså meget sjov ud af derinde - der var fodboldkamp i Parken om aftenen, og der var godt nok mange mænd, der var kommet til hovedstaden i lidt bedugget tilstand 😂
Gad da godt vide, om de holdt den gående helt til aften og fik noget ud af den fodboldkamp 😳😀

Nå men vi blev enige om, at vi trængte til et hvil, før vi skulle en tur i Tivoli hvor vi skulle spise "frokost" - ja der stod frokost på vores ophold, men jeg havde ringet til Biergarten for at høre, om det så var indenfor et bestemt tidsrum og det var det ikke, vi kunne komme i hele deres åbningstid - kl. 12-22. 
Det tog os helt nøjagtigt 20 minutter fra hovedbanen og til vi var hjemme på værelset.
En kop kaffe og et hvil - og i løbet af et par timer var vi klar til Tivoli.
Jo jo Tivoli var da fint pyntet til Halloween Vi ved selvfølgelig godt, at en del af Halloween er uhygge og mørke - og vi synes godt nok også, der var mørkt om aftenen - så mørkt at vi fik for lidt ud af deres smukke pyntning.

Vi spiste i Biergarten, hvor menuen stod på en af gemalens hofretter - og vi havde ikke engang selv bestemt det 😋
Skinkeschnizel
og den var rigtig god - ikke tør.
(Beklager mine billeder 
bliver meget mørke her på bloggen,
jeg kan ikke finde ud af at redigere det)


Søndagen og hjemturen
Søndag morgen koksede det lidt for hotellet omkring morgenmaden - vi fandt ud af, at der var en dobbeltdækker bus fyldt med kvinder, der skulle køre og det var tilsyneladende de 80-90 kvinder, der fyldte morgenmads-restauranten op og gav personalet alt det at lave, de kunne klare og så lige lidt til - så første gang vi var nede for at spise, valgte vi at gå op og pakke.
Da vi kom ned igen var der masser af plads, men personalet skulle lige have fundet service og mere mad frem - men pyt vi havde god tid og vi fik det, vi skulle have - der blev fyldt op af det hele.

Vi kørte til Roskilde og spiste frokost hos familien der - det var rigtig hyggeligt.
Kl ca 15 - satte vi så næsen hjemad -og hold da så op, lige da vi ramte Fyn, så kom regnen og den fulgtes vi så med hele vejen hjem - det var godt nok en lang køretur - men pyt med det, for vi havde haft tørvejr over om fredagen og det var meget lidt regndryp vi fik om lørdagen 😊

Sådan en weekend kan godt anbefales 
det giver lige et afbræk 
og kan være guld værd for et parforhold 😍