Søg i denne blog

fredag den 13. maj 2016

Venedig - hvor parkering er sin sag :)

Vores slotsferie var jo tæt på Venedig, så selvfølgelig skulle vi også se Venedig.

Gemalen var godt nok ikke helt vild med at skulle køre derind - han havde vist hørt/læst lidt om, at det kan være et værre gedemarked - men jeg har været der før, så jeg var rigtig kålhøgen og sagde, at det kunne jeg sagtens finde ud af (jeg havde bare lige glemt, at der altså også sker ting og sager i Venedig  på sådan en 15 - 20  år, ja så længe er det siden, jeg var der sidst).

Jeg husker udmærket, at det var noget med at komme afsted fra morgenstunden, så da morgenmaden var indtaget, satte vi kurs mod Venedig.
Jeg ved ikke rigtig med vores GPS, den plejer nu at være ret så god, men jeg synes godt nok, vi kørte lidt i ring dernede, men det var vist for at få os ud på nogle større veje og motorvej.
Nå men turen gik fint og vi kom over vandet ud til Venedig og hovsa - det så jo slet ikke ud, som jeg huskede det!!

Den store P-plads og alle bådene lå ikke der, hvor jeg huskede det - nå men pyt - vi kører bare ind mod banegården, så skal vi nok finde ud af det !
Vi kom forbi et par store P-huse og vupti, der var et skilt, der viste en gående mand og med påskriften "San Marco og Rialto" - så jeg dirigerede gemalen til at køre ind i det P-hus, der lå lige for næsen af os - i den tro, at hvis vi fulgte skiltene kom vi ned til nogle både, vi kunne sejle med ud til San Marco pladsen.

Først holdt vi lidt i kø, for at komme ind i P-huset, der skulle biler ud, før de lukkede flere ind, men det gik nu rimelig pænt og det blev ret hurtigt vores tur - vi fik et skilt stukket i ruden med et 7-tal - altså op på 7. etage og den opkørsel var ligesom en vindeltrappe
Dette kan måske give en fornemmelse af,
hvordan vi kørte rundt og rundt :)
På 7. etage stod en P-vagt og spurgte om vi skulle parkere 1 eller flere dage - 1 dag, fint så skulle vi holde der foran en anden bil - gemalen er heldigvis en habil bilist, så han fik bakket kareten ind, vi fik udleveret en seddel med bilens registreringsnummer, gemalen låste bilen og vi begyndte at gå -  og så kan det da nok være, at P-vagten galede op - og hvad var det lige, han sagde, jo han sagde, at nøglen skulle blive siddende i bilen!!
Hoho - det var lidt en prøvelse for gemalen at sætte den nøgle i og gå ud i en by, han slet ikke kendte - sæt vi nu ikke kunne finde tilbage og hvad nu, hvis bilen ikke var der - men jeg var jo stadig ret så kålhøgen - det kunne vi da sagtens finde ud af - og det kunne vi da også :)

Vi fulgte skiltene med den gående mand og påskriften "San Marco og Rialto" og kom over de to første broer.Der var ikke meget tegn på den store kanal og tur-både, så konen her begyndte at blive lidt usikker på sin færden, men så kom vi heldigvis forbi en butik, der havde et kort over byen til salg - og det var da godt, for nok havde jeg været i Venedig, og det har jeg da, men Rialtobroen har jeg altså aldrig set - jeg har sejlet ud til Markuspladsen og gået rundt i gaderne deromkring - og Venedig er altså meget mere end det :)

Vi fik os guidet ind på, hvor på kortet vi var kommet til, og så fortsatte vi til bens og fik en rigtig dejlig dag . Der var et fantastisk vejr at gå rundt i Venedig.

Vi gik over mindst 12 broer
Der skal også tørres vasketøj
inde i de små gader :)
Der sker lidt af hvert på kanalerne
her et flyttelæs
Der kan også opstå trafikpropper på kanalerne
Romantikken blomstrer på broerne
Man kan også have have på taget

Der er flere store flotte kirker - og ja, der er også gået turisme i dem, nogen af dem vil have penge, for at man kan komme ind og se dem, men vi fandt en, den var ikke så kæmpestor, som dem på billederne, men utrolig flot indeni. Desværre må man ikke tage billeder inde i kirkerne, og der er ingen udendørs billeder af den, for den var under renovering og derfor pakket ind i stilladser.

Men de her par stykker - er der billeder af, de lå lige op af hinanden, jeg har optaget en video, mens vi gik rundt om den røde, for den var bare så kæmpe stor, men jeg kan desværre ikke finde ud af at lægge den ind her på bloggen.Der var gondoler i kanalerne
Nogen af dem holdt vist siesta
Nok har man ikke brug for garager til biler
 - men det har man så til sin båd :)

Vi holdt godt øje med skiltene og lavede en streg på kortet, for gaderne kan ligne hinanden og ind imellem gik vi ind gennem nogle små gyder, mens vi gik gennem byen mod Rialto
Det vi manglede på vores tur var nogle bænke rundt omkring - folk sad på trappestenene, det duer vi ikke til mere, men vi skulle jo også have stillet tørsten på et tidspunkt, så det var en god undskyldning for at finde en cafe/bar og sådan et sted har de jo også et toilet - ikke noget at sige til, at gemalen ser tilfreds ud - der var en herlig afslappet stemning derinde med et par snaksalige herre bag disken og helt sikkert lokale beboere, som lige kiggede indenfor.

Vi endte dog med at finde bænke på en stor åben plads, hvor der var både cafeer og træer og udsigt til en mindre kirke med en fin madonna på endegavlen.

Og her sagde gemalen "så vender vi ellers kan du ikke gå i morgen" - jeg havde ellers en af mine gode dage og mente nok, at jeg kunne gå til Rialto broen, men han havde ret, vi skulle jo også tilbage igen og han kunne jo ikke lige hente bilen og komme ind efter mig :)

Det gik fint med at komme tilbage, vi valgte endda at gå en anden vej - vi tog en pause undervejs, hvor vi sad på en udendørs cafe og fik en sandwich - det var virkelig skønt vejr til at sidde der og kigge på alle dem, der gik forbi - og det er såmænd som herhjemme i Danmark på de første solskinsdage, nogen kommer med jakke og støvler på, andre i shorts, korte ærmer og sandaler :)

Vi fandt nemt P-huset igen, vi betalte - puha - det var en dyr fornøjelse for at holde i 5 timer - 30 €, sådan ca 230 kr. - nå men pyt, vi havde jo sparet sejlturen og fået noget motion og haft en dejlig tur :)

Da vi betalte, fik vi en seddel, der skulle afleveres til vagten på 7. etage (der var da heldigvis elevator).
Vi afleverede sedlen til P-vagten og begyndte at gå hen mod vores bil, og så kom jeg til at grine, for P-vagten vil have gemalen til at sige, hvad farve vores bil har, men gemalen svarede bare "det er den der" - efter tre forsøg opgav P-vagten og gik ned og tjekkede vores registreringsnummer  :)
Han konstaterede, at vi var fra Danmark og vil godt lige vide, hvad vi siger, når vi skal gå - så vi sagde FARVEL - og det øvede han sig så på:)

Sådan her parkerede de i P-huset
Man kan lige se nede i hjørnet,
at der holder en bil bagved
Den hvide bil er parkeret,
så der er ikke noget at sige til,
at de skal have mulighed for at flytte demSå kørte vi tilbage over vandet til fastlandet, 
stadig med blå himmel og solskin :)