Søg i denne blog

fredag den 6. februar 2015

Når hjertet flimrer og syghusets kommunikation ikke fungerer, så

.....  går der koks i "livets gang på bakken"

LØRDAG
Gemalen havde fået hjerteflimmer.

Gemalen var syg i efteråret 2013 med hjerteflimmer, han fik den gang et stød og kom i medicinsk behandling, og det har gået godt siden - men nu gik det så ikke længere, hans hjerte kom ud af rytme og måtte have hjælp for at komme på rette kurs igen, og det blev så et af de mindre sjove møder med vores sundhedsvæsen.

Det startede ellers rigtig godt ud med en meget venlig lægevagt i telefonen,  som anbefalede, at vi kørte til Aalborg, fordi han ikke mente, at Hobro sygehus kunne give stød i weekenden.
Da vi kom ud til lægevagten, kom gemalen først i køen og fik en fin behandling og blev, efter lægen havde ringet til kardiologisk afd., sendt videre til den akutte modtagelse.
I den akutte modtagelse kørte det også bare derud af, han blev tilsluttet div. måleaperater , fik taget blodprøver osv, så han var klar til indlæggelse, når den vagthavende læge havde tilset ham.
Den vagthavende læge kom og undersøgte gemalen og kiggede alle prøver igennem, og ringede så til hjerteafdeling for at finde ud af, hvornår gemalen kunne få stød.
Det kunne han søndag morgen kl. 9, så han måtte tage med hjem og sove og så møde ind på afdelingen kl. 9, fastende, så vil der være et hold klar til at give ham stød, det vil tage ca. 20 min. og efter 2 timers overvågning kunne han komme hjem igen.
FANTASTISK - vi var faktisk ret imponeret over den behandling, gemalen havde fået, og såmænd også mig som den pårørende og den effektivitet, der blev udvist.
MEN DET VAREDE DA SÅ KORT

SØNDAG
Da vi mødte ind på afdelingen den følgende morgen stod der en dame og sagde, at de sandelig ikke gav stød i weekenden, og man kunne ikke bare skifte sygehus for at få et stød, vi måtte henvende os til egen læge og få en henvisning til Hobro!!! - hun beklagede og havde iøvrigt forsøgt at stoppe os, så vi ikke skulle køre turen derind, men vi tog jo ikke telefonen - hun havde ringet en gang, hvor vi ikke nåede at tage telefonen, der var ringet fra skjult nummer, så vi kunne ikke ringe tilbage og der var ingen besked på telefonsvareren.
Tænk engang, der var gået 13 timer fra gemalen var tilset af lægen, som vurderede, at han skulle have stød så hurtig som muligt, og så blev der ikke engang spurgt, hvordan han havde det, han blev bare afvist.

SÅ VI MÅTTE TAGE HJEM
og det gjorde vi så, og vi følte os ret magtesløse og kunne jo bare gå i venteposition og håbe, at gemalen ikke fik det værre.

MANDAG MORGEN
Ringede gemalen til egen læge, som fluks ringede til Hobro sygehus.
Her blev gemalen godt modtaget, de kunne jo se, at han havde været i Aalborg og vil godt vide, hvad der var sket - de besluttede, at de kunne bruge de blodprøver, der var taget og så undersøgte de ham og der var ingen tvivl, han måtte have et stød, så den hjerterytme forhåbentlig kunne komme på plads igen. De kunne dog først gøre det tirsdag, og det var muligvis vores egen skyld, for ingen af os havde tænkt på, at gemalen ikke skulle have spist morgenmad. De vil beholde ham indtil det var gjort.

TIRSDAG EFTERMIDDAG
hentede jeg gemalen hjem igen, han havde fået et stød og hjertet var hoppet i rytme igen og han havde det godt igen.

ONSDAG
ømmede han sig lidt i en muskel i brystkassen og der var et par mærker efter de dingenotter, de giver stød med, ellers havde han det fint.

TORSDAG
tog han på arbejde igen og  "livets gang på bakken" kom tilbage i sin vanlige rytme.
Vi er glade for, at gemalen er frisk igen og håber bare, at hjerterytmen bliver på plads.

Vi har sendt en klage over forløbet - for det kan ikke være rigtig, at to læger mener, at der skal gives stød, de tjekker op på, at der kan gives stød og vi hører, at begge læger spørger, om det er et problem, at patienten tidligere er behandlet i Hobro - der gives en tid for at det kan gøres - og så kan man afvises uden yderligere at blive tilset og med begrundelsen, at det gør man ikke i weekenden, og man iøvrigt ikke kan skifte sygehus bare for at få et stød - gemalen havde ikke selv bedt om at komme til Aalborg og en anden fra afdelingen havde sagt, at det kunne gøres om søndagen.
Mon ikke der skal kommunikeres noget bedre på den afdeling.