Søg i denne blog

mandag den 26. marts 2018

Morgenmad, en hakkebøf og

Plingelingelinge  fru Jensen, påsken står jo for døren 🐥🐣
Mon ikke det er på tide at få smidt den for længst udgåede udendørs juledekoration væk 😖😨
Pinligt, at det ikke er sket endnu, men den holdt faktisk ret godt og så kom vinteren jo pludselig, da der jo faktisk var forårstid - ja ja undskyldninger kan man jo altid finde - det korte af det lange er, at nu må jeg hellere komme i gang, for vi skal have overnattende gæster i påsken 😊
Min unge kusine kommer med sine to piger på 7 og 8 år - så der skal nok blive glade dage her - de skal godt nok være sammen med børnebørnene en stor del af tiden, men det skal nok blive hyggeligt.
Jeg er igang med at få værelserne på loftet gjort klar til dem - endnu ligner det overhovedet ingenting, men der er planlagt, ligesom menuen er udtænkt og juledekoration nok skal blive skiftet ud med noget mere "påske-agtigt" - så mon ikke, der også bliver PÅSKE her 🐣🐤😊

Vi har haft en stille og rolig weekend, været til aftensmad hos gode venner i lørdags, rigtig hyggeligt og dejligt mad - lige noget der passede til mig, helt uden de vidste, jeg er på slankekur 😊
Vi fik en fantastisk lækker salat - den skal afprøves her i påsken 😋

Vægten - ja altså badevægten, den lever vist lidt sit eget liv og dog ikke mere end den er brugelig, måske jeg skal prøve med et nyt batteri - for den laver skisme da nogle gevaldige udsving i de her dage - med det er til den sjove side 😍

Hakkebøf
Igår skulle vi have hakkebøf til aften - ja jeg havde taget kødet op i lørdags, inden vi blev inviteret på aftensmad andetsteds.
Jeg satte mig lige med hækletøjet igår formiddag og tændte for fjersynet - og hvad skete der, jo hr Holm lavede bøf - så jeg tog lige et par ideer der.
Jeg er ikke ret god til at lave hakkebøf, de bliver ofte for tørre, men igår fik jeg dem lavet lidt højere og så med peberkant og de blev ret gode - jeg kom groft sort peber, rosenpeber og grov salt i morteren, knuste det og vendte bøffernes kanter i det -  dertil fik vi selleri/gulerod/kartoffelmos og ristede champignon.
Jeg fik syltede rødløg til
gemalen fik rødbeder
God og mættende mad for 420 kcal 

Morgenmad

Jeg har funderet lidt i min morgenmad de seneste dage - jeg har i meget lang tid spist et fuldkorns rundstykke om morgenen ofte med smøreost - men det hænder også, jeg spiser noget andet.
Jeg er ikke uvidende om, hvad de forskellige madvarer indeholder af næringsstoffer, men jeg er ikke vildt sulten om morgenen, men skal spise noget sammen med en af de piller jeg får, ellers får jeg ondt i maven - så for at det sker og jeg ikke bliver sulten igen for hurtigt, så har jeg fundet en balance i mit kalorieregnskab med det her rundstykke med smøreost, som koster ca 250 kcal.
men men men så prøvede jeg ....

130 kcal

176 kcal

262 kcal
Som det fremgår af disse billeder, er der jo en væsentlig forskel på antal kcal, om jeg spiser, rugbrød, knækbrød eller fuldkorns rundstykker - der er også en forskel på mæthedsfornemmelse og hvor længe den varer.
Knækbrødet er "billig", men ikke på den lange bane
Rundstykket "koster", men kan jeg "nøjes" med et halv, så er det med i konkurrencen
Rugbrødet er det optimale - men ikke min favoritspise.

Jeg ved så udmærket, at det vil være en god ide for mig at spise noget helt andet, så som surmælksprodukter eller havregryn, det hænder sig også, at jeg gør, men de fedtfattige surmælksprodukter er ikke min hof og min mave tåler ikke så godt mælk, så rå havregryn, som jeg ellers nok kunne tænke mig er ikke rigtig aktuelt, havregrøden kører godt ind imellem. 

Selvfølgelig er næringsstofferne i det jeg spiser vigtige, men det er også vigtigt, at jeg kan li' det, jeg spiser, ellers bliver "projektet" ikke til at holde for mig, for jeg er ikke indrettet som gemalen -
han siger "jeg spiser for at leve"  - 
jeg siger "jeg lever for at spise" - 
ja ja jeg laver sandelig også andet end at spise 😉 
men jeg kan godt li' god mad 
og jeg kan li' at lave det
 - så jeg må lære at finde en balance
 og det over hele døgnet
 og ikke kun til aftensmåltidet 😊