Søg i denne blog

fredag den 6. september 2013

Barselsorlov til fædre.....

ja, hvad kommer det egentlig en halvgammel kone ved!

Jeg kan da være ligeglad og hoppe let og elegant hen over alle de mange kommetarer, der kommer om emnet.

Men det gør jeg ikke helt, for jeg har også en holdning til det.

Jeg synes, det er utroligt, at en fagforeningsmand skriver ”Der røg mænds barsel, helt uden varsel”.
Det er da det værste vrøvl, mænd har da stadig mulighed for at tage deres del af orloven, nu kan de ydermere få mere i barselsdagpenge i en del af perioden, - så måske debatten om ligestilling skulle tages med et andet udgangspunkt end den gør i det her spørgsmål!

Jeg synes, det er rigtig godt, at det er indført, at fædre også kan tage en del af orloven.
Det har det jo været i en del år efterhånden, så man kan jo se på, hvor godt det har været brugt! 

I bund og grund så er det vel barnet, det her handler om, og det må da være barnets bedste, at det enkelte hold forældre selv finder ud af, hvordan de fordeler barslen på bedste vis. 
Det vil da være ærgerligt, hvis barnet skal ud og passes på et tidligere tidspunkt end nødvendigt, fordi det er besluttet, at den ene part SKAL holde en vis del af orloven.
Det behøver jo ikke bare være ren økonomi, der gør sig gældende for om den ene part kan/vil holde orlov på det givne tidspunkt - der kan være et nyt job, et uddannelsesforløb eller andet, det er nødvendigt at tage hensyn til.
Det vil bestemt heller ikke være til gavn for barnet, hvis det skal passes af en forælder, som måske slet ikke kan trives med at være hjemme hos barnet – og det kan såmænd lige så godt være mor som far, der ikke trives med at være derhjemme – nu kan det enkelte hold forældre selv finde ud af, hvad der vil fungere bedst hos dem.

Så ved jeg udmærket, at der kan komme en kommentar om, at det ikke er så nemt for mænd at gå til arbejdsgiveren og sige, at de skal på barsel, når det ikke lovmæssigt er besluttet – men det problem er vel ikke stort anderledes end når mødrene har problemer med at få fortalt en arbejdsgiver, at de er gravide og skal på barsel.
Det er jo bare et spørgsmål om at bruge de muligheder man har – uanset om man er mand eller kvinde i det her land.

Jeg synes, det må være ideelt, at det enkelte hold forældre nu selv kan tage beslutningen om, hvor mange uger, de hver især skal have barselsorlov.

Tomatpure og biograftur

Så har jeg lavet tomatpure - midt  i processen kom jeg i tanke om, at jeg har prøvet en gang for år tilbage og det dengang blev meget tyndt - så denne gang vil jeg koge det ind, så det blev tykt.
Det lykkedes også

En halv liter blev det til af 2 kg tomater 
og rigtig rigtig lang kogetid.
Så det skal være rigtig godt, når det kommer i brug, 
for jeg gør det igen.

Så er biografsæsonen startet. 
Jeg er i Biografklub Danmark sammen med min mor, søster og datter - det er nyt, at min datter er med, vi andre har været det i flere år - vi har endnu aldrig fået set alle filmene, men vi har tjent vores medlemsskab hjem.
Vi går helst i bio i nabobyen, hvor der er en dejlig biograf, som bliver drevet af frivillige, og der var vi i aftes.
Denne gang var gemalen og svogeren også med, for de vil også se "Spies og Glistrup".

Jeg ved egentlig ikke helt, hvad jeg synes om filmen - indholdsmæssig måske ikke det store, men nogle fantastiske skuespillere var det - men jeg blev da også klogere, for jeg har aldrig vidst, at der var så tætte relationer mellem Glistrup og Spies.

Efter filmen var vi alle til kaffe hos mor - det er nu så hyggeligt :)