Søg i denne blog

tirsdag den 11. december 2012

Julehyggeweekend

Vi har været på weekendophold i Schwerin i Tyskland - rigtig hyggeligt med julemarked og sne.
Det var vores fødselsdagsgaver til hinanden i år.

Vi tog afsted lørdag morgen, ankom til
Seehotel Frankenhorst
Det ser umiddelbart ikke ud af meget, men det var et rigtig hyggeligt sted
med udsigt til sø og skov
pænt, stort og hyggeligt værelse
og stilfuld  indrettet restaurant

I Schwerin har de også julemarked, og der var vi lørdag aften, hvor det var koldt og 
Gluhwein gjorde godt
og lysene strålede i mørket

Natten til søndag kom der sne, og der sneede stadig søndag formiddag, så da hyggede vi os indendøre.
Over middag blev der ophold i vejret og 
bilen blev befriet for sne
og vi drog endnu engang ind i byen og omkring julemarkedet
tog billeder af hytter, hvor der var udstilling af forskellige eventyr
og fandt en "ta' selv cafe"

Julemarkedet var flot og det er hyggeligt at gå der, især om aftenen. Der var masser af forskellige mad- og gluhwein-boder, men det skuffede noget, at der så at sige ikke var boder med nisser, engle og julestads. Der var til gengæld en del boder med strikket hatte, vanter og tørklæder og tasker. Men pyt -  det var jo hyggeligt at gå i den julepyntede gade, og vi sparede en masse penge, for det var jo  weekend og butikkerne var lukket :-)
Vi har tidligere været til julemarked i Bad Salzuflen og Bielefeld, og der var der masser af lokale specialiteter og julepynt - det var betydelig finere markeder, hvor der var masser af fristelser.

Den der "ta' selv cafe" - det var en sjov ting - der var en stor disk med kager og brød, hvor man selv tog det, man vil have, og så var der kaffe automater, med rigtig godt kaffe og kakao - folk der kom ind og købte deres rugbrød kunne komme det i en maskine og få det skiveskåret - og i den ene ende var der så indrettet cafeborde. Som det kan ses på billedet, fik vi to indbagte pølser (rigtig gode pølser) med ost oven på brødet, to kager, en med creme og kirsebær i og en med chokolade i, en stor kop cappuccinno og kakao for 60 kr..

Vi havde købt opholdet gennem FDM, to overnatninger med morgenbuffet (og det var virkelig en af de buffeter, der ikke manglede noget som helst), 1 tre-retters menu, som vi valgte at spise søndag aften, den bestod af sellerisuppe med rødbedeflager, svineroulade (fars, der var rullet ind i noget kød) med rødkål og stegte kartofler og pannacotta med syltede blommer - rigtig dejligt mad, fint anrettet og serveret og  i så store mængder, at jeg kun kunne spise det halve af hovedretten og desserten. Lidt juleknas på værelset, det var nogle småkager, jordnødder i skal og æbler. Og så var der en Gluhwein, og det viste sig, at vi fik en billet og så kunne vi gå ind et sted på julemarkedet og få den, det var en rigtig god ide.
Hotellet er faktisk rigtig stort - det ligger i skoven og helt ud til en af de mange søer, der er omkring Schwerin. Det består af mange bygninger, som ligger i et parklignende område. Vi boede i hovedbygningen.
Pris 1590 kr. 

Herhjemme passede datteren og svigersønnen hus, hund og kat og de sneede inde - men det tog de nu med godt humør. 
Mandag eftermiddag fik gemalen guidet svigersønnen i brug af sneploven, så han fik vejen kørt op, så de kunne komme ud og vi kunne komme ind :-)