Søg i denne blog

fredag den 9. marts 2012

Lang køretur på "Kvindernes kampdag"

Laura skulle på ferie hos "moster" Sonja

Når man er 5 år og skal på ferie i 4 dage, ja så skal der godt nok pakkes mange ting :-)

Der er langt ned til Sonja, som er vores svigerdatteres veninde og altså ikke en rigtig moster, men hun er skisme mindst lige så god om ikke bedrer end  en rigtig moster. Laura får helt sikkert nogle fantastiske dage, hvor hun er centrum.

Gemalen havde fridag og svigerdatteren lige så, så vi fik en hyggelig tur ud af det, selv om gemalen da godt nok var lidt betænkelig ved, hvad der kunne ske i bil fyldt med kvinder d. 8. marts !!  Han overlevede :-)

Det er lige som om, at kampgejsten er gået lidt af konen her - men jeg har i mine mange år som aktiv i fagbevægelsen, på en eller anden vis taget del i "kvindernes kampdag".
Jeg er ikke en af dem, der har gået så voldsom meget op i ligestillingsdebatten, men har da synes, der er steder, der skal sættes ind for at gøre opmærksom på, at der skal være ligestilling mellem kønnene eksempelvis så skal alle have samme løn for samme arbejde.
Man skal ansætte den, der er bedst kvalificeret, man skal ikke have jobbet, fordi man er mand eller kvinde.

Jeg husker endnu, at jeg engang blev valgt ind i en bestyrelse, fordi der var en vedtægt om lige mange kvinder og mænd - det var da en tam fornemmelse at komme ind, bare fordi jeg var kvinde, jeg vil da ind, fordi jeg havde nogle kvalifiktioner, som kunne bruges i den bestyrelse.

Vi må som kvinder også selv påtage os et ansvar for at der er ligestilling. Jeg var i en faglig organisation, hvor langt størstedelen af medlemmerne var kvinder, ja så vidt jeg husker, snakker vi om 80 - 90 %, men til trods for det, så steg procentdelen af mænd, jo længere vi kom op i ledelsen af organisationen og vi var en organisation, der gjorde mange tiltag for at der skulle være plads til kvinder, men ofte stillede kvinderne ikke op til valgene.

Min erfaring er, at tingene nu engang fungerer bedst, hvis der er en ligelig fordeling af kvinder og mænd, unge og gamle og dem midt imellem, i en hver gruppe, hvad enten det er på en arbejdslads eller en form for bestyrelse, men der skal herske demokrati, så alle bliver hørt, for ellers er det ikke en brik bevendt.