Søg i denne blog

onsdag den 22. januar 2020

Morgenmad - spejlæg og grøntsager, nye stegepander, bønnesalat og soyamarineret svinemørbrad

Morgenmad
Det skal ikke altid kun handle om aftensmad - så i dag får I også et opslag om min morgenmad 😊
Nogen vil nok stille spørgsmålstegn ved om det kaldes morgenmad, når der først spises kl. 10.30 - men det er altså mit første måltid dag.
Jeg kommer sjældent tidligt op, men heller ikke så tit så sent som idag, hvor der gik "LIVSNYDER" i den, og jeg kravlede under dynen igen og lå der og hyggede mig med sudoko o.lign på min mobil 🙈
Nå men den her morgenmad laver jeg nu også nogen gange, når jeg kommer op et par timer før end i dag 😋
Her kommer billeder og jeg vil ønske, jeg også kunne vedhæfte duften - den er fantastisk 😍

Her er en 1/2 porre, 2 stilke bladselleri
og 1/2 rød peberfrugt
Det er snittet og kommet på panden med 
1 tsk olivenolie

og da det lige havde fået nogle få minutter,
blev der slået et æg ud på midten.

Så er dagen godt begyndt med 180 gr grøntsager på tallerkenen, 1 æg og en 1/2 rugbrød med friskost light ialt 238 kcal med en nogenlunde pæn næringsfordeling - der er rigelig fedt, men det er heldigvis med den rigtige fordeling mellem mættet og umættet fedt - kostfibrene i dette måltid viser 5 gr og det er ok. 

Stegepander
Nå men når vi så lige er ved noget, hvor jeg har brugt en pande - vil jeg fortælle, at jeg har investeret i nye pander. Jeg havde 1 rigtig stor pande og en i mere almindelig størrelse fra Scanpande - jeg har været glad for dem, og de har holdt i rigtig mange år, den eneste grund til jeg ikke valgte at købe samme mærke igen er at de er meget tunge. 
Nå ja så havde jeg en lille pande på 18 cm af ukendt mærke, jeg fik den, da jeg flyttede hjemmefra i 1975 - så den havde vist udtjent sin værnepligt 😀
Jeg synes, det var svært at finde ud af, hvilket mærke, jeg skulle gå efter og derfor trak det også ud med at købe nye - men så kom der lige et tilbud på Coop.dk - men det var et mærke, jeg overhovedet ikke havde set eller hørt om før - så jeg måtte lige undersøge, om der var nogle meldinger på nettet om dem - og tænk sig de havde vundet 2 test som bedste pande - de hedder Greenpan Barcelona - og ja jeg er rigtig glad for dem. Jeg fik et sæt med 3 pander str. 20-24-28 cm. for 999 kr..

det kan se ud som om den buler på midten, 
det gør den ikke.

De har en dejlig belægning, den er helt glat, fedtstoffet sejler rundt på panden - ja det gør frikadellerne også - jeg skal lige vænne mig til, at der ikke behøver så meget fedtstof på, for maden ikke kommer til at hænge i.
De er så glatte og skinnende, og meget nemme at gøre rene - gemalen tror ikke, de er rene, når han skal tørre dem af efter opvask, han tror, de er fedtede fordi de skinner - men de er rene og altså rigtig dejlige at arbejde med, og de vejer ingenting til sammenligning med de gamle pander. 

Soyamarineret svinemørbrad med bønnesalat
Nå men I slipper heller ikke for at høre om min aftensmad igår 😊 
Jeg skal have ryddet op i fryseren, så udgangspunktet var, hvad jeg kunne finde deri. 
Det blev en svinemørbrad, som jeg marinerede med soya, honning, hvidløg og lidt stødt chili.
Og så holder jeg også stadig "oprydning" i grøntsagsskufferne, hvor der er lige ved at være ryddet helt op, men der var lidt kartofler, 2 store pastinakker og en halv knoldselleri, så det blev til en soyamarineret svinemørbrad på ovnbagte rodfrugter og kartofler, og så lavede jeg en bønnesalat dertil.

Jeg "leger" stadig med kikærter og div tørrede bønner og linser, og jeg har fundet ud af, at det er en god ide at koge en hel pose tørrede bønner og kikærter af gangen og så fryse dem ned i små portioner.
Så der var sorte bønner, almindelig grønne bønner og kikærter i fryseren.
De sorte bønner har jeg fundet ud af ikke skal koges så længe, som der står på posen, for så splatter de ud, når de varmes igen.
Kikærter dem koger jeg til gengæld længere end der står, jeg koger dem i 1 time.

Nå men de grønne bønner fik lige et opkog - mens kikærterne blev ristet på panden med lidt paprika (jeg kan nu bedst li' dem, når de er ristet i ovnen).
Så blev et stort rødløg skåret i både og kom på panden, da de begyndte at få farve og blive bløde kom der cherrytomater skåret i halve med på panden, de skal kun lige have et par minutter - det kom af og så blev de grønne og sorte bønner lige vendt på panden med lidt citronolie.
De grønne bønner og sorte bønner kom i bunden af skålen, og der blev toppet med løg, tomater, kikærter og lidt  smuldret feta. 
Sådan en portion koster 408 kcal,
det smagte og mættede godt.

Det hele bliver lige som lidt lettere,
når man står op til 
blå himmel og sol 🌞😘