Søg i denne blog

søndag den 21. februar 2016

Blodtryksmedicin, ingefær og hækleriets gang

Smalltalk om blodtryksmedicin
Tingene har kørt lidt i slowmotion i nogle uger - jeg har skiftet noget blodtryksmedicin, og jeg er en af dem, der bliver påvirket af alverdens bivirkninger - det er ikke helt ovre, men det er bedre.
Min læge synes, at vi skulle prøve at droppe en pille, som gav mig meget hævede ankler (og jeg siger jer bare, mine ankler er ikke smalle i forvejen, så det var ved at være ret problematisk at købe f.eks. vinterstøvler).
Jeg ved fra tidligere, at det er det middel, der får mit blodtryk ned, men prøves skulle det, og det gik også godt et par uger, og jeg var lige begyndt at glæde mig over, at jeg ikke behøvede det middel længere men Upss, en morgen vågnede jeg med et tryk, der bare skulle gøres noget ved - så det gøres der nu, og det giver altså lidt problemer, som dog er aftagende, så jeg håber, det kommer til at virke, for indtil videre er det begrænset, hvor meget mine ankler er hævet - det skal måske lige fortælles, at da jeg holdt med den gamle pille, svandt min ankel 6 cm.

Ingefær 
Nå men jeg er altså gået med på sundheds-moden, hvis man kan kalde det sådan - jeg har lavet ingefærshots 
 200 gr skrællet og skivet ingerfær,
ca. 35 gr skivet gurkemejerod,
2 spsk rørsukker, 2 citroner,
og 2 l. vand koges i 45 min.
Hældes på rengjorte flasker
sættes i køleskabet,
hvor det kan holde sig 1 måneds tid
Opskriften har jeg fået af min søster, som er vild med ingefær - det skal siges, at jeg ikke er den store ingefær-fan og indtil videre har indtaget ingefær i pilleform, fordi det skulle være så godt til alverdens ting - men det her går lige an, gemalen synes, det er lidt surt, det er det også, men det kan sagtens hældes ned :)
4 cl dagligt  :)
Hækleriet
Jeg har hæklet en hund nu - det vil nu sige, at det blev hund nr to, for jeg var ikke tilfreds med mine farvevalg til den første, så jeg gik over i de her farver

Der kommer billede af hunden, når den er blevet afleveret til rette vedkommende :)
Den først er ikke blevet monteret - men det bliver den.
Jeg har brugt kroppen til vaske-forsøg, for jeg har aldrig prøvet at vaske nogle af mine hæklede dyr/bamser, altså ting, der er fyld i. Jeg har vasket ved 40 gr og tørret i tørretumbleren -og den ser fin ud

Nu bliver den monteret og vasket ved 60 gr. og ser den så stadig pæn ud, så kommer den afsted til Skadestue bamsen. 

God søndag