Søg i denne blog

lørdag den 29. december 2012

Fastelavnsboller 3. juledag!!!

Forleden var vi i Bilka - det var 3. juledag - men hvor var julen lige blevet af!!!
Den var så at sige pakket væk og nytårs pynt fundet frem  - det er forståeligt, men jeg blev alligevel lidt overrasket, da jeg så, at bageren solgte fastelavnsboller!!!!!!

Hvor er det lige, vi er på vej hen?
Er julen efterhånden flyttet frem til at begynde i november og slutte d. 24. december?
Skal vi  spise fastelavnsboller fra jul til påske - hvornår mon påskeæggene myldre frem !

Jeg kom til at tænke på, at da vi var på weekendophold her midt i december, da var der bl.a. vandmelon på morgenbuffeten  - det var for mig helt forkert - lige som at spise jordbær året rundt.

Nu har vi i mange år spist salat året rundt - det gør vi stadig, men det er ikke særlig tit, at det er med iceberg, rucola, tomater og den slags sommergrønt her i vinterhalvåret  - for vi er jo kørt træt i det.
Nu nyder vi rodfrugterne og hvidkålene i vinterhalvåret, de lækre grønne sprøde salater og drivhus-grøntsagerne i sommertiden - det fornemmer jeg, at der er gået mode i, og vi glæder os til forårets komme, hvor de nye asparges dukker op, og de første nye kartofler osv..

Jeg har i dag fået foræret en primula - øjjjj hvor er den dejlig, den minder mig om forårets komme - jeg glæder mig også til jul, når juleudsmykningen tændes 1. søndag i advent - og jeg er selv en af dem, der vil have lyskæderne tændt allerede d. 10. november, fordi der da er mørkt herude på landet, - men de lyskæder hænger på havehegnet og sidder ikke på et juletræ - de små "juletræer" med lys bliver tidligst tændt 1. søndag i advent her hos os - ja i år blev det ikke før den sidste uge op til jul.

Kunne der da for pokker ikke gå mode i at holde højtids traditionerne tæt ind til den aktuelle højtid - det ender jo med, at butikkerne skal kan rumme hele årets sortiment året rundt  - og hvor vil gensynnets glæde så blive af for os kunder.

Vi skal som kunder huske, at når vi flår jule-varene ned af hylderne allerede i oktober, for at være sikker på at få det, vi gerne vil have - så er vi medvirkende til at varehuset rykker tidspunktet endnu længere frem det efterfølgende år.

Jeg er ikke bedre end nogen andre, i år har jeg for første gang købt julegaver allerede i oktober - og har erfaret, at havde jeg ventet til den sidste uge før jul, så havde jeg sparet lidt penge - men havde jeg ventet,  kunne jeg jo også have risikeret, at der ikke var flere af den pågældende ting - så det er en balancekunst at slå til på rette tidspunkt.

Her hænger julepynten stadig og juletræet står fint, juledagene nydes og der spises stadig småkager.
Juletræet blev også først pyntet d. 22. og det plejer ikke at komme ned før den første weekend i det nye år - måske det bliver i ugen efter nytårsaften denne gang, fordi jeg nu er hjemmegående og kan finde tid til det :)