Søg i denne blog

lørdag den 2. juni 2018

Hvad gør jeg ? - halvårsstatus på slankeprojekt og måske et svar

Vi skriver nu juni - wauv et sommervejr, vi har og har haft i flere uger nu - det er jo bare dejligt 🌞
Jeg sidder og tænker, hvor vinter og forår egentlig blev af - jeg lader mig nemt påvirke af vejret og jo det var her da, men mit fokus har været andet steds - det har nemlig været på mig selv eller rettere på det, jeg spiser 😇😋😊
Juni - det betyder altså, at jeg nu har været på slankekur i et halvt år  - et halvt år! - jeg synes lige jeg er startet og dog ikke, for mit hoved forstår endnu ikke helt, at det har ladet sig gøre, at tabe 18,9 kg på 6 måneder 😊
Ja det var resultat d. 1. juni 😇

Jeg er glad og jeg er tilfreds - jeg nyder det og glæder mig til at blive endnu mindre i omfang.
Jeg fortsætter - ja, jeg vil ikke kalde det en kamp, for sådan føles det ikke - jeg vil kalde det mit projekt 😊

Et halvt år - det er ligesom et pejlepunkt, som giver grund til at stoppe op, mærke efter og tænke efter.

Jeg bliver gang på gang spurgt -
  • Hvorfor kan du nu, når du ikke har kunne før?
  • Hvad gør du - hvilke kur bruger du ?
  • Jamen får du ingen motion - det skal du da ha' gang i!!


Jeg tror såmænd, jeg før har forsøgt at svare her på bloggen, uden at kunne gøre det fyldestgørende - og det kan jeg vist heller ikke på nuværende tidspunkt, men med mellemrum kommer der noget til en, som man kan hænge et og andet op på - og sådan er det også for mig 😏

Fornylig læste jeg et nyhedsbrev skrevet af min gamle skolekammerat Anna Marie Aggerholm
Nej jeg har ikke problemer med alkohol 😊 Jeg læser nogen gange Anna Marie's ting, fordi hun har nogle indfaldsvinkler, som er gode og fordi jeg synes, det er imponerende, hvad hun har formået at gøre og gør i dag.
Den dag skrev hun om at tro - det behøver ikke være en religion eller noget spirituel - det handler om at tro på, at det kan lade sig gøre - og sådan tænker jeg, det er i rigtig mange sammenhænge, ikke kun når man skal ud af et alkoholmisbrug, men også når man skal ud af andre misbrug eller opnå noget ønskelig her i livet.

Da jeg d. 30. november 2017 blev præsenteret for et forhøjet blodsukker og mulighederne for medicin i den forbindelse - da skete der bare noget inde i mit hoved - jeg vil bare ikke være diabetiker oven i mit forhøjede blodtryk, som altså er velbehandlet, begge dele sygdomme som forbindes med dårlig livsstil - jeg har en undskyldning for mit blodtryk, men jeg har overhovedet ingen gener, diabetes kan skydes hen til, så det er et spørgsmål om livsstil og det kan man gøre noget ved.
Da min læge gav mig muligheden for at tabe mig istedet for at få medicin, så slog jeg til og i det øjeblik vil jeg det og jeg troede på, at jeg kunne - det gik op for mig, da jeg læste Anna Maries skriv om at TRO og derfor KAN JEG NU😊

Hvad jeg gør? 
Jeg svarer ofte ingenting - men det er jo ikke rigtig, for det lader sig altså ikke gøre ved at lade gamle vaner fortsætte.
Jeg har i 5 mdr vejet alt mit mad, stort set hver en bid, jeg har tastet opskrifter ind, så jeg vidste, hvor meget af en ret, jeg kunne tillade mig - jeg har kørt på ca 1000 kcal daglig med en næringsfordeling på 50% kulhydrat, 30% fedt og 20% protein.
Jeg har tastet det i en app "Lifesum", som kan lidt af hvert, hvis man har tiden til at arbejde med den.

Jeg har ikke været sulten og jeg har ingen forbud, men men jeg spiser mindre sukker, bruger mindre fedtstof i min madlavning, spiser stort set kun fuldkornsbrød (og betydelig mere rugbrød end før) og så får jeg flere grøntsager.

Jeg har fundet ud af, at jeg skal lade være med at blive sulten, før jeg spiser, for så fortsætter lysten til "noget" resten af dagen - jeg spiser de 3 hovedmåltider, enkelte gange et lille mellemmåltid om eftermiddagen og altid noget sidst på aftenen.
Jeg kan blive lækkersulten som alle andre, det bearbejdes med frugt, mandler, dadler, figner og mørk chokolade - og de sidstnævnte ting er i moderate mængder.
Vandmelon og pærer er for mig det rene slik 😉

Når jeg har været ude, så spiser jeg af det, der er - jeg vælger med omhu, hvad jeg vil bruge kcal på - det er stort set som at prioriterer, hvad man vil bruge penge på 😀

Jeg spiser kun noget, jeg kan li' - ingen hokus pokus madvarer eller fedtfattige varianter, som jeg synes, er frygtelige - dog har jeg skiftet den fuldfede mayonaise ud med let-mayonaise, for mayonaise er min store last 😔

Når jeg kigger tilbage i Lifesum, så må jeg også sige, at jeg spiser mindre kartofler, pasta og ris end førhen, de erstattes af grøntsager.

Min fordel er klart, at jeg har lysten og tiden til at eksperimentere med maden.

Motion ???
NEJ jeg rør mig ikke ret meget - og jo det skal komme - men det bliver i det øjeblik, hvor jeg får TRO på, at jeg kan og VIL det.
Det lyder lidt hovski snovski - og er det også, men kendsgerningen er, at jeg stadig er svær eller ekstrem overvægtig og jeg har nogle skavanker, som sætter begrænsninger - de skavanker, de vil helt sikkert mindskes jo mere jeg taber mig - det er allerede ved at ske - for jeg kan allerede nu holde til mere end førhen - men jeg ved bare, at den dag jeg sætter projekt motion igang, så skal jeg ikke sættes ud af spillet den første dag.

Nogen fungerer bedst med en helt konkret kur,
og for nogen er noget bedre end for andre
og jeg tror, kunsten er at finde det,
der passer bedst for en.
Min tese er, at hvis den ultimative kur fandtes,
så fandtes der ingen overvægtige 😐

I får da lige et billede og en ide til en nem aftensmad
Citronmarineret kyllingebryst 90 gr
150 gr mos af sødekartofler og knoldselleri
smagt til med citronskal og saft og frisk timian
og 1 tsk smør
150 gr salat af iceberg, ærter, agurk og asparges
Og i dag så min morgenmad sådan her ud
Der er ca 170 kcal.
osten er Philidelfia light med purløg
knækbrødet er Wasa Rågi