Søg i denne blog

søndag den 5. maj 2013

Staun - festen

Igår var her familiefest - det er en fest, der holdes hver 3. år for efterkommere af gemalens mor's forældre.
Der er indført en tradition for denne fest i 1998 - den holdes her i starten af maj - hvor bedsteforældrene havde bryllupsdag - i år er det 95 år siden, de blev gift.

Vi starter dagen med at mødes ved deres gravsted og lægger en blomst på, og så kører vi til den fædrene gård, hvor den yngste af deres sønner bor - herefter kører vi så til stedet, hvor festen afholdes, i år var det altså i vores gildesal.
Vi var godt og vel 50 mennesker og der var nogle, der kom lang vejs fra - ja, helt fra Norge kom der en, og der var københavnere og jyder, der kørte over 200 km - og så alle dem, der er blevet i området eller rimelig tæt derpå.

Det var gemalens 2 søstre og en fætter, der stod for arrangementet i år -
de havde pyntet fint op i gildesalen

Vi havde fået pyntet op udenfor



og mine orange håndklæder var kommet op og hænge 

Det var nok lige tidlig nok at få plantet hortensier og georginer i potter og en første nat dækkede gemalen dem da også ned med et tæppe -  nu må vi så gå og holde øje med nattetemperaturen den næste tid.

I dag har vi bryllupsdag - 29 år har vi været gift - det kunne såmænd har være mange flere, men vi kunne ikke rigtig tage os sammen i sin tid, men lavede dog en aftale om, at vi vil giftes inden børnene skulle starte i skole  så vi blev altså gift i 1984, det år datteren skulle begynde i skole - gemalen havde en ide om, at han vil giftes 5. maj - vist nok fordi han også er konfirmeret 5. maj - så det passede fint med at det var en lørdag i 1984. 
Da vi ikke kunne blive enige om, hvilken kirke, det skulle være, så blev kompromiset Rådhuset.
Et lille bryllup med vores forældre, vores gode venner, som skulle være vidner, deres 2 børn og vores 2 børn. 
Rigtig hyggelig var det - men det var det også, da gode venner og naboer dagen efter vækkede os med en æresport og morgenbrød :)

Dejlige minder  - der var i øvrigt Melodi Grandprix d. 5. maj 1984 - så vidt jeg husker, var det det år, Søren og Kirsten sang "Det er lige det" :)

Og det er så mit Blog-indlæg nr. 300 :)