Søg i denne blog

søndag den 25. januar 2015

Så fik Nana sin Olaf

Det er som om, at hvis jeg ikke tænker i sund mad for tiden, så tænker jeg i hækling :)

Jeg har i et par uger eller tre været igang med en Olaf fra filmen Frost - ikke fordi den har taget så meget tid at hækle, (der er hæklet adskillige firkanter, en nøglesnor og den lille snemand ind imellem), men jeg var ikke helt vild med resultatet, så de sidste småtterier fik lov at ligge lidt længe - men nu skulle Nana have sin Olaf, uanset om jeg kan li' resultatet eller ej.

Jeg fandt opskriften på Garngramatikken - den var såmænd nem at gå til og også fin nok, men jeg synes altså ikke Olaf er pæn og jeg er nok lidt mere til "pæne ting" end til fantasifigurer af Olaf slags, men det korte af det lange er, at han er da nu så sød :)

Der er ingen ståltråd eller pinde i min Olaf - han kan ikke selv stå, men han kan soves ved :)

Jeg har hæklet en anden næse - den er ganske enkel startet med en magisk ring med 4 fm, og så taget ud i hveranden maske til 12 masker og ellers samme længde som den i opskriften.

Hår og arme har jeg hæklet, jeg brugte en hæklenål str. 2 og hæklede et antal lm efter ønsket længde og så fm tilbage og håret står endnu lige i vejret - armene er der brugt 33 lm og hæklet 28 fm tilbage, så der er 4 lm tilbage til en finger, efter de 28 fm hæklede jeg 3 lm og fm tilbage, lavede 5 lm og fm tilbage og en mere med 5 lm og så hæklede jeg fm i de 4 lm, der var tilbage fra armen.

Nu er der kun firkanter igang, men mon ikke også, der skal gang i noget andet ind imellem, for ellers bliver det vist for trivielt at få hæklet 200 -300 firkanter, selv om de ikke alle skal være ens.