Søg i denne blog

fredag den 18. januar 2013

Omstillingsparat og næringsindhold i madvarer - hvad har det med hinanden at gøre!

Forleden brugte min gode cyper-veninde ordet omstillingsparat i en "snak" om at ændre kosten under et vægttab - det fik mig til at tænke på, om jeg egentlig selv er omstillingsparat.

Da jeg var i arbejde, synes jeg helt bestemt, at jeg var meget omstillingsparat og det var også et ord, jeg brugte om mig selv i mine ansøgninger - men er jeg nu det!

Jeg har det jo med lynhurtigt at hoppe med på noget andet end det, jeg egentlig  havde planlagt, jeg skulle gøre, det må da være fordi jeg er omstillingsparat :)
På den anden side, så er jeg et vanemenneske, der bruger lang tid til at vænne mig til nye situationer f.eks. når jeg er gået fra job til ledighed og modsat, så har jeg brugt flere uger/måneder på at tilpasse mig den nye situation :(

Jeg har en frygtelig masse rod, bl.a. fordi jeg ikke smider ting væk, for det kunne jo ske sig, at jeg fik brug for dem - derfor har jeg f.eks. et stort antal mapper med "Alt om håndarbejde" tilbage fra 80'erne til at fylde en hylde eller to.

Nu har jeg fået en ny mobil, men kun fordi mine børn og mand synes, jeg skulle have det - det er rigtig dejligt, men jeg havde ikke selv hoppet ud i det, før end den gamle var holdt op med at virke, for det er så besværligt at finde ud af alt det nye og den gamle kunne jo det, jeg skulle bruge den til ;)

Når vi skal på ferie - ja så har vi det med at vende tilbage til det, vi kender og som vi synes har været godt :)

Jeg flytter heller ikke meget rundt på mine møbler og ting, men det plejer jeg at sige, er fordi der ikke er meget plads, og det står nu bedst, der hvor det står.

Jeg bor også i den by, hvor jeg er opvokset og har ikke boet andre steder!

Ja, nu har jeg brugt ord som vanemenneske og plejer - hvis jeg er omstillingsparat, hænger det så sammen?

Når jeg tænker godt efter, så tror jeg, at jeg kan både være omstillingsparat, vanemenneske og impulsiv.

I bund og grund, så er jeg vist indrettet sådan, at jeg egentlig gerne vil prøve nyt, men jeg vil også holde fast i det gamle og velkendte, som jeg synes er godt og ikke klar til at smide væk, hvad enten det er mine skåle, der fylder for meget i skabet eller det dejlige hotel, vi har boet på mange gange og som bare har en beliggenheden og faciliteter der passer til vores behov.
Det impulsive, kommer ofte, fordi jeg egentlig ikke er vild med at lave det, der var planlagt eller det er noget, der ikke løber nogen steder, mens jeg lige gør noget andet :)
Omstillingsparat, det er jeg, når noget ikke længere fungere, når noget fornemmes at blive bedre end det eksisterende, og når ydre påvirkninger gør, at jeg skal omstille mig til nye tiltag, men jeg skal tro på det, som jeg omstiller til.

Jeg hopper ikke på hvad som helst - jeg har nemlig en høj studsetærskel, som får mig til at stille spørgsmål til mange ting, og de skal være afklaret, før jeg hopper ud i det - derfor er jeg ikke med på det sidste nye, men  ofte bagud i forhold til udviklingen :)

Så helt tilbage til starten - jeg er ikke omstillingsparat til de her nye former for slankekure, der florer i disse år, men jeg ser, hvad der sker og tager nogle ting til mig - f.eks. så prøver jeg for tiden at få mere protein i min kost, det betyder at der skal være mindre af noget andet, for mit vedkommende skal det gerne være kulhydrater, da jeg i henhold til forskellige beregninger ikke spiser for meget fedt.
Så jeg studere næringsindhold på madvarerne for tiden :)