Søg i denne blog

onsdag den 5. september 2018

Lidt filosofi over livet og "Boller i karry med skjult grønt"

Dagen i dag - vejret er smukt, men solen går vist ikke 100% igennem skyerne - mit humør går heller ikke lige på 100% fra morgenstunden af - der er vist blevet noget længere mellem de dage det sker, og derfor mærkes de mere tydeligt, når de er der.

Jeg er hverken deprimeret, sur eller gal - nææ det er bare lidt som en dyne er trukket ned over hovedet, øjnene ikke rigtig vil vågne op og energien banker ikke lige på - og jeg ved udmærket hvorfor.

Vægten vil ikke som jeg vil - det begynder at irritere mig ret så meget 😠

Der er fokus på demens i denne uge og jeg bliver ked af det på vegne af dem, der bliver ramt 😢
Jeg mindes min svigermor og de svære dage med hendes demens, glemmer lidt de gode og sjove dage, for de var der også 😕😏
Jeg læste om musik og demens og kom til at tænke på min mormors sidste dage, som bestemt ikke var gode - og dagen hun døde, hvor musikterapeuten kom forbi og gav min mormor roen til at sove ind - min mor og min søster oplevede det, og det var en god oplevelse 💕

Vi skal huske alt det gode og vi skal lære af det hele - vi skal ikke lade de dårlige tanker overdøve de gode - vi skal leve livet og glædes over det.

Midt i alt min filosofi lukker jeg op for facebook og der dukker et "minde" op og så mærker jeg glæden få overtaget 😍
Skønne Emil 3 år gammel
havde fået nyt regntøj 😀


Så nu skal jeg have gang i dagen og det den byder på af gode ting og sager 😀

Jeg skal afsted til GLAD-træning, jeg kan ikke huske, hvad forkortelsen præcis står for, men det er træning for slidgigt 😏

Aftensmaden er nem - for der er rester fra igår
"boller i karry" 
Farsen til bollerne er lavet af skinkefars 4-7% tilsat finthakket forårsløg og semidried tomater, stødt spidskommen, koriander, salt og peber, lidt havregryn, 1 æg og en lille sjat vand.
Karrysaucen (med de skjulte grøntsager) -
2 gulerødder, et stykke porre (jeg havde en kæmpe stor, og stykket svarer vist til en lille porre), 1 æble og en halv peberfrugt blev skåret i småstykker.
Det hele blev svitset i en lille smule becel tilsat karry (i den mængde man kan li').
Der tilsættes vand, lige så det dækker grøntsagerne og så koger det til det er mørt.
Stavblenderen sættes i og det bliver nærmest flydende.
Jeg tilsatte 1 flaske cremefine 7% og lidt kogevand fra kødbollerne og jævnede med en smule maizena og smagte til med en anelse sukker.
Næste gang vil jeg bruge en større mængde grøntsager og mindre væde, det kan saucen sagtens bære.

Tilbehøret er ris og en salat - salaten er palmekål, blomkål og blåbær, som dressing brugte jeg en købt balcamicodressing.

Det er faktisk længe siden, vi har fået boller i karry - mens børnebørnene boede her fik vi det tit - det kan laves i mange udgaver afhængig af hvor stærk det skal være og hvilke grøntsager man gerne vil ha' dertil.

Opvaskeren er tømt
vasketøjet skal lægges væk
drivhuset besøges,
tomater og peberfrugt er røde,
en kop kaffe skal nydes
og så skal der ydes
GLAD - bliver der tid til 😀