Søg i denne blog

tirsdag den 26. juli 2011

Stille og rolige dage

I formiddag har solen skinnet, hvor er det dejligt - lige nu er der gået skyer for solen, men der er da stadig blå himmel at se.
Der sker ikke særlig meget her på bakken i disse dage. Jeg strikker karklude i lilla  nuancer, der skal dog også strikkes en grå - de skal bruges som indflyttergave, så farverne skal gerne passe til gardinerne i det nye køkken - jeg har også tænkt mig at hækle et par grydelapper i striber :-)
Ja, jeg slapper af og det er jo også det jeg skal.
Jeg vil lige vise jer min gule rose, det er såmænd ikke fordi den er noget særlig, men den har en sjov historie:
Som I måske kan se på billedet (der ikke har den bedste kulør), så står den midt i en klynge lyserøde Fairy roser. For nogle år siden skulle min mormor have fjernet disse roser og så 3 storblomstrede røde roser - ingen gule.
Jeg fik disse roser og vidste ikke lige, hvor jeg vil have dem, så de blev bare plantet et sted i haven og så var meningen, at de skulle flyttes, men jeg har aldrig fået dem flyttet og fairyroserne har fået lov at blive som en "busk".
På et tidspunkt siger jeg til min mormor, at der også var en gul rose - det kan ikke passe sagde hun, for hun havde aldrig haft en gul rose, og da jeg kiggede mere grundigt på rosen kunne jeg se, at den kom på en af de røde roser. Det er flere år siden, at de røde roser er gået til, men den gule skyder stadig op mellem de lyserøde hvert år :-)
Jeg elsker orkideer og for tiden nyder jeg synet af denne
Det er en gammel plante, som efterhånden har blomstret adskellige gange, men alligevel ser den rigtig flot ud - jeg har flere orkideer, men jeg synes, at de ellers har det med at blive lidt ranglede i væksten med tiden, men det gør den her mærkværdigvis ikke.
Nu er min "middagspause" forbi og jeg vil gå ud og lægge dej til rugbrød.
Jeg bager rugbrød med gær, ikke med surdej - det er en meget nem opskrift, der er lidt solsikkekerner deri, men i dag vil jeg prøve med en pose blandet kerner :-)