Søg i denne blog

tirsdag den 5. november 2013

En tirsdags tanker ....

....  en dag i ugen, en dag, der vist betegnes som en hverdag - det er også en hverdag her, men en hverdag kan jo byde på lidt af hvert :)

I dag skal datteren forsøge at komme ind i en ny rytme, hun skal for første gang møde ind til en nattevagt.
Det betyder selvfølgelig, at hendes døgnrytme skal vendes - hun skal sove om dagen, mens børnene er i pasning og arbejde om natten, mens de sover. Hun kan selv både hente og bringe børnene, så for dem bliver det ikke den store omvæltning, med mindre at de ikke sover om natten, for jeg skal sove oppe ved dem. Så der er også ændring for os, men den er da til at have med at gøre.

Jeg har før skrevet noget om hverdage - jeg har et ambivalent forhold til det ord - i min termelogi er hverdagen, en dag i ugens løb fra mandag til fredag og den er fyldt med rutineprægede opgaver - men i min virklighed er det noget anderledes - der synes jeg ofte, at der kan være langt mellem hverdagen - det kan være svært at finde rutiner.

Jeg er da også en sjov snegl - jeg bilder mig selv ind, at jeg gerne vil køre på rutinerne, men det vil jeg da vist slet ikke - jeg kan jo rigtig godt li', når det uforudsete sker - men når det uforudsete bliver til hverdagens tummerum, så længes jeg efter rutiners forudselighed.

Lige nu er der også hverdags rutiner - der er vasketøj - i store mængder - men lige nu er det bestemt ikke trivielt, for det handler om at finde ud af, hvordan vi, datteren og mig, hver især vasker og finde ud af, hvordan vi får det tørt, der ikke skal i tumbler og det er der meget, der ikke skal  :)
Der skal laves aftensmad hver dag - men det skal ikke være det samme hver dag, det skal gerne være noget alle kan li', og jeg vil gerne kunne sige, at det lever op til ernæringsrådene.

Der burde også være en rutine, der medførte rengøring, men den har da bestemt været sat på standby i meget lang tid nu - så længe, at det er ved at blive helt pinligt, nu hvor de fleste ting er ved at have fundet sin plads og den manglende rengøring ikke længere kan henføres under indflytnings-rod.

Det er bestemt ikke kedeligt at være hjemmegående i det her hus, jeg når stadig ikke mange af de ting, jeg godt kunne tænke mig at lave - men jeg når det, jeg når og er glad for det.
Jeg kan sætte mig midt i alt skidtet og hækle eller strikke noget, der ikke skal tænkes til, eller vende nogle brikker på computeren - til tider tænker jeg, at det er for tåbeligt, men jeg ved også, at det er det, der gør, at stressen ikke bryder ud i en hektisk periode.