Søg i denne blog

onsdag den 3. juli 2013

Køreturen gennem Tyskland = første feriedag

Sikken da et grå vejr, vi er kommet hjem til - men vi var vist også ualmindelig heldige at ramme det bedste vejr de steder, vi var i vores ferie.

Ferien startede, da vi kørte hjemmefra kl. 5 om morgenen. Vi mødtes med min moster og hendes mand, som kommer fra Roskilde, på en rasteplads ved Kolding -  fik sagt hej og så var det ellers derned af.
Vi kørte til første rasteplads i Tyskland, hvor vi drak morgenkaffe og fik en sludder, herefter fortsatte vi syd over, der var kø ved Elb-tunnelen, så der fik vi lige et stop på 20 min. og så kørte vi til vi skulle have frokost.
Vi var nået ned omkring Hannover og sommeren var kommet - 33 gr. og høj sol :)

Vores tidsplan holdt fint, vi havde bestilt overnatning mellem Fulda og Wurtzburg, og vi kunne se, at vi sagtens kunne tillade os at køre ind til Fulda. Gemalen og jeg var der en dag sidste år, og synes det er en fin by, så den skulle mosteren og manden da også se noget af.

Hold da nu op, der var sommer, så vi svedte med anstand i vores cowboybukser, så vi lagde ud med en kold drink under en stor parasol på en fortovscafe

Så skulle vi se den fine domkirke
billedet er fra sidste år, hvor der ikke var så fint vejr, som i år

Slotsparken, hvorfra I kun får et billede fra springvandet, for der var så mange mennesker , der tog solbad derinde, og dem kan man ikke tillade sig at fotografere
Springvandet starter med at den i midten kommer op, 
og så følger dem uden om lidt efter lidt, 
et smukt syn i en rigtig fin park.

Så fortsatte vores rejse til overnatningsstedet - Hotel Waldeck i Oberthulba-Reith 
Vi havde bestilt gennem http://www.booking.com/  - de har hoteller, hvor man kan afbestille helt hen til kl. 18 uden beregning, den dag man skal komme. 
Vi har tidligere overnattet på Waldeck, der er kommet nye ejere, men det er det bestemt ikke blevet ringere af. Det er ikke noget overdådig sted, men udmærkede værelser og morgenmad, og vælger man at spise til aften der, så serverer de god typisk tysk mad
cordon Bleu med salat og pommes, fik gemalen og mig
Jägerschnitzel og pommes fik moster og mand

Vejret var så godt, at vi sad ude og hyggede til kl. 22 - hvor der var tid at finde vores seng, vi havde jo været oppe siden kl. 4 :)

Det var en rigtig dejlig dag - man kan altså gøre den køretur, som ofte er noget, der bare skal overståes, til en dejlig feriedag.

Dette smukke syn mødte os på en rasteplads i Sydtyskland
En hel mark fuld af fine røde valmuer

Fortsættelse vil følge ......