Søg i denne blog

torsdag den 26. juli 2012

Cyberspace/sociale medier og hæklede låg

Vi er 3 kvinder, der har mødt hinanden på Slankedoktor.dk  (SD )- på et tidspunkt ændrede SD deres hjemmeside og i lang tid var den ikke særlig brugervenlig, så vi 3 lavede vores egen lille gruppe på facebook (FB).
Jeg blev så arrig på SD dengang, at jeg meldte mig ud, men vi har fortsat vores lille gruppe på FB. Sidste år var det aftalt, at vi tre skulle mødes, men den ene blev forhindret, så det er kun to af os, der har mødt hinanden, men lige straks skal vi alle tre mødes og det har givet noget skriv om det at kende hinanden i cyberspace og at skal mødes "in reel live".

Igår var jeg langsvej - jeg besøgte en veninde i Vejle - det er også en jævnaldrende kvinde, jeg har mødt på SD. Jeg har besøgt Hanne nogle gange nu og i efteråret var vi sammen på Kreative dage i Fredericia.
Vi har fra første gang vi mødtes "live" snakket, som om vi altid har kendt hinanden og vi hygger os rigtig meget, når vi er sammen. Igår sad vi udenfor hele dagen og vi brugte henholdsvis strikkepinde og hæklenål, samtidig med at munden den gik :-)

Det får mig til at tænke på, at rigtig mange har nogle forbehold over for computer-verdenen = cyberspace, og jeg synes absolut også selv, at man skal tænke sig godt om, når man lærer hianden at kende via cyberspace - vi aner jo ikke, om det menneske, vi skriver med, er som det giver sig ud for at være - det kan også være, at vedkommende er det, men i det øjeblik, vi mødtes "live", så er der ingen kemi.

Jeg har tidligere haft et job, hvor jeg havde kollegaer spredt over hele landet, for nogle år siden forlod jeg jobbet og valgte selv, at jeg skulle have en vis afstand - da FB så blev aktuelt for mig, ja så blev jeg virkelig glædelig overrasket, for i løbet af ingen tid, havde jeg igen en kontakt til en meget stor del af disse mennesker, som jeg har brugt meget tid sammen med - jeg kan igen følge deres liv og færden og jeg kan lade dem få del i mit, selv om vi ikke mødes "live".

Jeg må sige, at jeg har fået nogle rigtig gode venskaber ud af at bruge cyberspace = socialemedier og hvad man nu ellers kalder det.

Nu har jeg også min blog og her er der også opstået "venskaber", som jeg nyder rigtig meget - der er et eller andet fællesskab, der fanger os og vi kan inspire hinanden på kryds og tværs.

Jeg synes, det er rigtig dejligt, det eneste men er tid - for vi skal huske at dyrke hele vennekredsen og passe på ikke at komme til at tilbringe så meget tid i cyberspace, at der ikke bliver tid til det virkelige liv, for det er jo fra det virkelige liv, at vi skal inspirere hinanden i cyberspace.

Så nu vil jeg lige vise jer de låg, som jeg hæklede og satte på et par glas hjemmelavet marmelade og brugte som værtindegave igår
Jeg er jo stadig nybegynder indenfor hækling, men ved hjælp af "politikken's strikke og hæklebog" startede jeg med at hækle en rund lap af fastmasker, så ledte jeg lidt på nettet, for jeg skulle jo have en kant nedad og fandt på en blog ud af, at jeg skulle hækle en omgang i bageste maskeled og så tog jeg to omgange fastmasker, lavede en række med huller,( jeg hæklede en halv stangmaske, en luftmaske og sprang over en maske) til at trække en snor igennem og lavede så buer ved at jeg i hvert hul hæklede en fastmaske, 3 stangmasker og en kædemaske.