Søg i denne blog

fredag den 4. december 2015

En dag som valgtilforordnet og overskrifter dagen derpå

Jeg skriver som regel ikke om politik her på bloggen, men det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er et politisk menneske - jeg er socialdemokrat og medlem af socialdemokratiet og har været det i mange år.

I går blev min dag brugt politisk - jeg var valgtilforordnet. 

Jeg synes, det er hyggeligt at være med på en Valgdag - uanset, hvad der stemmes om - men der er da forskel på, hvor spændende, den endelige optælling er på et emne som i går, og når det f.eks. er Kommunalvalg, der stemmes til :)

Vi sidder der på tværs af partier, og vi har en hyggelig dag sammen - der snakkes egentlig ikke meget politik på sådan en dag, vi er bare sammen om at få os godt gennem valgdagen -  det skal være en fornøjelse at komme ind og sætte sit kryds, uanset hvad man mener - folk er glade og de valgtilforordnede er glade for at se dem :) 

Det er en lang dag, vi møder ind kl. 8 om morgenen og i går var den 20.45, da jeg forlod stedet igen. 
Det må endda siges at være en kort valgdag, fordi optællingen var rimelig nem - ikke fordi stemmedeltagelsen var lav, den var faktisk pæn på linje med landsgennemsnittet, men fordi der kun skulle sorteres i 3 bunker nemlig Ja - Nej - Blank og så lige en til en enkelt ugyldig stemme.  
Det er jo straks mere omfattende, når der skal sorteres op til Kommunal- og Folketingsvalg, hvor der sorteres i partier og personlige stemmer. 

Uha da som stakken med Nej var stor - siger hende her, der lagde sin stemme i Ja-stakken  - men sådan er det - vi mener ikke alle det samme og vi har heldigvis alle ret til at have vores egen mening - vi lever i et demokratisk land, hvor demokratiet har talt, og det skal der rettes ind efter. 

Der er dog ting, der kan tænde mig af dagen herpå og det er ikke fordi "jeg tabte". - men det er når jeg ser en overskrift, hvor der står  "Rina Ronja Kari fra Folkebevægelse mod EU udtaler  "det er en kæmpe sejr for demokratiet"" - man kan da ikke sige, det er en sejr for demokratiet, fordi det blev et nej - det havde da også været en sejr for demokratiet, hvis det var blevet et ja - man kan da forholde sig til det, det er, nemlig en sejr for dem, der stemte Nej, og så kan man glædes over, at det trods alt lykkedes at få over 70% stemmeberettiget til at afgive deres stemme. 
I mit univers er sejren for demokratiet, at vi får lov at stemme og stemmeprocenten er høj.

At sige, det er en markant sejr, det synes jeg er lidt af en overdrivelse, men det er måske mine nordjyske rødder, der gør sig gældende her  
"der er jo ingen grund til grov overdrivelse" ;) 

Der er ca 7% flere der har sagt nej end ja og det er en sejr - 
men der er stadig over 25%, der ikke har sagt noget - 
hvordan mon resultatet havde set ud, 
hvis vi også havde fået dem til at stemme!!!

Ja det får vi aldrig at vide - 
og det er også ligegyldigt i dag, for 

Demokratiet har talt - 
og det blev et NEJ. 

Nu vil jeg igen koncentrer mig om mit hækletøj, drillenissen der er flyttet ind, div. nisser, der skal findes frem fra deres hi, og hvad der eller er at gøre for en hjemmegående her op mod jul :)