Søg i denne blog

fredag den 16. september 2016

En uge med børnepasning, sommervejr og efterårsblomster

Det er jo fantastisk - man må da vist sige, at vi nu bliver kompenseret for noget af det elendige sommervejr, vi har haft i år :)
28 gr har vi rundet her på "Bakken" de sidste par dage og mon ikke også den kommer godt derop af i dag - kl. 9 stod den på 18 gr.

Det er lidt underligt at plante efterårsblomster i krukken i det her vejr, men det var altså det, jeg gjorde i går
Er det ikke fantastisk - 39 kr,
det var prisen i Lidl for 6 planter.
Jeg er ellers ikke den, der ynder at købe planter i supermarkeder, det gør jeg helst på et gartneri/planteskole - men det her tilbud kunne jeg da ikke stå for - jeg købte dem for en lille uges tid siden, og fik så ikke lige tid til at plante, men til trods for det, så havde planterne et pænt rodnet, så mon ikke jeg har været heldig og gjort en god handel der :)
Nyd lige den skønne morgenudsigt
lidt diset men solen er igennem
og det er altså d. 16. september :)


De sidste par dage har der været brugt lidt tid på "krudtuglerne" her,
som jeg lige har fået nye billeder af :) 
Det er vist kun ham i midten, vi stadig kan kalde en krudtugle, han hedder bestemt ikke Emil for ingenting :) Han er en rigtig dejlig dreng på 4 år, hans fantasi fejler ikke noget og han er rigtig god til at lege med sig selv.
Laura, ja hun bliver 10 år om et par måneder, hun er en stor pige, som helst tegner eller spiller, men hun kan nu også godt lege med lego friends og barbiedukker, eller hvad de nu hedder, dem de har nu om dage. Når Laura har digte og rim for i lektierne, så er det mig, der gerne må bistå, og det gør jeg gerne, jeg synes, det er helt vildt, hvad de allerede skal lære i 3. klasse, ja hun er lige startet i 4., men det var altså i 3. vi startede med rim og digte - at hun sagtens kan selv, det er så noget helt andet :)
Her i 4. klasse er hun begyndt at have håndarbejde, hun syr - spændende, om der kommer en fælles interesse med mig.
Nana hun er imellem de andre to -  6 år er hun og lige begyndt i 0'te klasse og føler sig rigtig stor, men hold da nu op, der er også masser af fjolleri i hende, men også en enorm lyst til at lære - hun skal fortælle mig, hvad hun har lært hver dag, når hun kommer hjem - og indtil videre fortæller hun troligt, der er dog dage, hvor hun er så træt, så det altså lige må vente lidt, men inden hun skal i seng, så har jeg fået det at vide :) Tænk sig, de lærer engelsk i 0'te klasse - det er altså vildt :)

I onsdags hentede jeg Laura, da hun havde lært lektier, og det passede med at Nana og Emil kom hjem, så de kunne nå at lege lidt før spisetid.
Jeg havde stegt en hel kylling fyldt med citron, hvidløg og persille, men også sikret mig med en pakke underlår til ovnen, hvor der alligevel skulle bages hasselback kartofler - lige nu er Nana ikke så begejstret for kartofler, så forleden havde vi en snak om, at man jo kan få kartofler på mange måder bla. som hasselback, men det var Nana ikke helt sikker på, at hun vidste hvad var, så det måtte vi gøre noget ved :)
Hasselbackerne, kyllingelår og agurkesalat det var et hit.
Da vi havde spist kørte jeg hjem med Laura og var hos hende til forældrene kom hjem.

Igår hentede jeg også Laura, da var hun tidligere færdig med lektierne og kunne komme med og hente Nana i SFO'en og Emil i børnehaven - de to vil så gerne vise frem for den store kusine og alle blev hentet af farmor/mormor :)
Sønniken skulle hente Laura, så han kom til aftensmaden, som stod på forloren hare - og så kan det nok være, at Nana kunne spise kogte kartofler, for "syltetøj-sauce"  (det kalder vi saucen til den forlorne hare)  -det kunne få dem til at glide ned:)

Nana og Emil bor jo her med deres mor, så vi ser dem de fleste dage og spiser sammen med dem, men det er ikke særlig tit, at vi som sådan passer dem, men det sker da, at datteren skal noget, så i denne uge skulle de mandag køres om morgenen og tirsdag puttes om aftenen, men her er det faktisk morfar, der træder til - jeg friserer bare Nana inden hun skal afsted om morgenen :)

Laura har vi heldigvis også tæt på. Vi ser hende ikke så tit, men tit nok til vi kan følge med i hendes liv - der sker jo meget, når de bliver så store :)

Vi er privilegerede "bedsteforældre" - 
ja vi er både farmor/mormor og farfar/morfar - 
det var mit ønske, da Laura kom til verden, 
men hold da op, hvor jeg selv kløjs i det inde imellem :)