Søg i denne blog

onsdag den 4. april 2018

Påskegæster - påskemad - og vægtens liv

Så er der igen blevet hverdag - og det er nok godt nok, selv om vi har haft en hyggelig påske.
Dagene inden påske havde vi travlt med at få værelserne på loftet gjort klar til overnattende gæster. Det er en fornøjelse at have fået det ordnet, nu kan børnebørnene også overnatte uden vi skal ud i overvejelser om, hvordan vi skal få os placeret og familie og venner langvejs fra kan overnatte her.


"Lille Per sengen" er Emils seng, som datteren gerne vil gemme, og her har vi så pladsen til den, så må vi håbe, den ikke bliver alt for slidt, for børnene kan godt li' at smide et par puder i den og hygge sig i den 😊

Skærtorsdag var sønnike, svigerdatteren, Laura, Nana, Emil og min mor her til frokost - datteren var ikke forvist, hun havde en anden aftale, så børnene skulle passes 😊

Laura kom med fine påske-sten til os
Laura har selv malet dem 😍
og vi fik blomster af mor

og af sønnike og svigerdatteren
Det er så dejligt, de står og pynter op nu hvor påsken er ovre, og der stadig ikke er meget gang i haven.

Det var så de billeder, det blev til fra den dag - og ja de er taget efterfølgende, for jeg glemte alt om at tage billeder i løbet af dagen 😒

Men menuen kan jeg da fortælle om - vi fik først et fad med et dampet blomkål i midten, uden om var der rejer, røget laks snoet om grønne asparges, kogte æg, tomater og ærter og dertil var der brød og dressing.
Så fik vi flødekartofler (og jeg havde sparet på kcal, så de var lavet på kaffefløde) og dertil en rigtig god skinke, jeg havde faktisk købt den til jul, så den har lagt i fryseren og ventet på at blive spist og så fik vi en roastbeef, det er jeg ikke helt ferm til at lave, meen den blev rimelig - og der var så også pålæg til de næste dage. Vi fik også en salat, den bestod af fintsnittet spidskål og grønkål og pærer skåret i tynde skiver i en dressing af cremefraiche rørt med lidt honning og drysset med valnøddekerner.
Så havde jeg bagt en gulerodskage med ananas i og vi fik is og frugt.

En rigtig hyggelig dag, børnene hyggede sig utrolig meget i værelserne på loftet, så det er bare dejligt, at de nu igen er brugbare 😍

Langfredag fik vi så overnattende gæster - de var her til søndag.
Jeg har en ung kusine, Carina, som er 10 år yngre end vores datter - de har jævnaldrende børn, som har stor fornøjelse af hinanden, når de er sammen - det sker ikke så tit, for kusinen og pigerne bor i Roskilde.
De boede hos os, så der var lavet frokost til dem, da de ankom med toget kl. 12.
Da de var blevet installeret og havde spist frokost kørte de ind til datteren, hvor de hyggede og legede og spiste aftensmad.
Lørdag tog de i Leo's legeland sammen med datteren, min niece og deres børn.
Så jeg havde god tid til at lave aftensmad til dem - datteren og børnene kom med herud og vi spiste mørbradgryde med selleri/kartoffelmos, som børnene spiste med fornøjelse. Mørbradgryden var fyldt med champignon, løg og gulerødder.
Jeg fik også kogt kyllinger, der skulle bruges til tarteletfyld om søndagen 😊

 Påskesøndag kom min moster og fætter, for at hente kusinen og pigerne, og jeg havde inviteret datteren og min mor til frokost sammen med dem.
Min mor kom med frikadeller og rødkål - datteren havde bagt kager til eftermiddagskaffen.
Der ud over serverede jeg æg og rejer, tarteletter med kylling i asparges, roastbeef med tilbehør,
og en frisk salat.
Og vi fik også en fin blomst den dag
fra min moster og fætter

Og for overnatning fik vi denne skønne gave 😍
Og nå ja hvordan kom VÆGTEN så igennem denne påske, hvor køleskabet blev fyldt med gode ting og sager - ja, det var godt, den havde taget et stort hop nogle dage før, for det gik skisme ikke helt godt. Jeg har taget 400 gr på 😖
Men jeg har ikke tabt modet og jeg ligger stadig på MINUS 13,5 KG 😇
Det er ikke fordi jeg har spist voldsom meget, men jeg har ikke vejet min mad og der har været ting med flere kcal., end der er i hverdagen - bla har jeg spist brieost og en ganske almindelig Mammen ost, og det skal jeg da love for tæller godt op, der har også været dressing og mayonnaise med i spillet, og en mørbradgryde med en sjat fløde i, flødekartofler og tarteletter, de er sandelig heller ikke billige i kcal, heller ikke selvom jeg havde købt fedtreduceret tarteletter.

Jeg vil sige det sådan, at jeg har gjort mine erfaringer om:

  • Jeg stadig har brug for køkkenvægten, 
  • Undskyldningen for at vi får mere kalorierigt mad, fordi der er gæster, den holder ikke - 
  • Gæster kan sagtens spise det, jeg har behov for - 
  • Jeg er faktisk ret sikker på, at de også kan li' det 😉


Så det er bare med at få de gamle vaner smidt ud
og lade nye komme til og blive så længe, 
at de bliver til gamle vaner 💖