Søg i denne blog

mandag den 13. februar 2012

I dag handler det om hurtig mad til søndagsmiddagen

Igår havde svigersønnen lige trang til at smage nogle af svigermors specialiteter, som han så pænt udtrykte det :-)
Øhh - ingen forberedelser, så der skulle tænkes hurtig - han vil måske gerne have noget steg af en slags.
Oksekød kunne jeg jo ikke nå at hive op af fryseren og er simpelthen for nærrig til at købe det, når jeg har prima-kvalitet, men købmanden havde svinekam på tilbud, fint - det måtte vi ha'. (takker for butikkernes søndagsåben, selv om det er mig meget imod, at de skal holde åben)
Så kom den der med tilbehøret - rodfrugteren er efterhånden dagligmad her i huset,  men rødkål ?? - jo jeg har jo en opskrift i denne bog

En rødkålssalat med hindbær - den er bare rigtig god - rødkålen skæres i strimler, svitses i olie på panden, der hældes et par spsk. eddike på, i følge opskriften æbleeddike, men der kan også bruges andre vineddiker - jeg er så heldig at have hindbæreddike. Når eddiken er fordampet drysses et par spsk. rørsukker på og så tages panden af varmen og kålen afkøles. Der laves en vinagrette af lige dele olie og eddike, lidt rørsukker og salt, som hældes over de optøede hindbær, og dette hældes så over rødkålen og vupti, en dejlig og lidt anderledes måde at få rødkål på.
Her er resterne fra igår
Jeg havde fået lige rigelig vinagrette hældt på.
Kålen er altså mere sprød end når man får alm. rødkål.
 SOVS
Når jeg laver flæskesteg, så kommer jeg lidt grøntsager i vandet, igår kom jeg meget i - ½ selleri skåret i tern, 4 gulerødder i passende stykker og et par løg i både. Da sovsen skulle laves, skummede jeg lige det værste fedt væk, stavblenderen ned i stegeskyen og grøntsagerne jævner til sovs - det smager fantastisk, her vil vi gerne have lidt tyk sovs, så der kom lige lidt maizenajævning i og så kan der rundes med en spsk. fløde, hvis man synes smagen er for skarp.
Det er også en måde at få puttet lidt ekstra grøntsager ind i måltidet - Nana spiste sovs som suppe :-)

Kombineret dessert og kaffe var en smuldre æblekage fra hjerteforeningen - rigtig nemt og godt -  og det mest usunde ved hele dette måltid var flødecremen, som vi fik til.
Opskriften kan du finde her smuldrekage med æbler - jeg brugte kun æbler og tranebær undlod jeg, fordi svigersønnen ikke er til bær ;-)

En hyggelig søndags middag med familien - svigerdatteren og min mor var her også og Peter ringede fra Afghanistan, så der manglede bare lige Laura, som var på ferie hos sin Bedste.