Søg i denne blog

mandag den 1. oktober 2018

Besøg på Tech college food, mad og motion

I torsdags var vi på tur med gemalens pensionistklub - vi var ude og se Tech college Food i Aalborg og vi spiste også derude 😋
Vi blev vist rundt af receptionisteleverne, som også uddannes på stedet - det kom lidt bagpå mig, at en receptionist også skal lære noget om mad, men selvfølgelig skal de da det, de skal kan servere en sandwich eller måske lige kreere en lille brunch og de skal lære at dække bord dertil, ud over det skal de jo lære en masse andet.
Det der overraskede mig mest var, hvor meget tjenere skal lære om mad - og igen tænkte jeg, jamen selvfølgelig, for hvis jeg selv vil gå ind på en fin restaurant, forventer jeg at tjeneren ved, hvad der serveres og evt vil kunne foreslå en menu.
Der var også bagerelever på stedet, dem så vi ikke så meget til, for vi løb lige ind i deres frokostpause, men duften kunne føre os direkte til dem 😊
Der var slagterbutik og bagerbutik, som dem på skolen kan købe ind ved - det var vist slet ikke så dårligt at have den mulighed.
Da vi havde været rundt og kigget hele skolen også ved tandklinikelever, frisører og kosmetologer -så var det tid til at indtage den middag, som vi havde betalt for 😊

Der var fint dækket op - vi var 64 personer, så det var jo et pænt stort selskab, eleverne havde at øve sig på

Til forret fik vi laks med flødestuvet spinat
og lækkert brød dertil 

Hovedretten var svinekæber med 
skorzonerødder, bagte rødbeder, 
syltede rødløg og grov mos
og masser af lækkert sauce

og så kom den her fine dessert kage
Den var virkelig fin, 
chokoladebunde med creme 
og så var der heldigvis de her fine små 
vandbakkelser ovenpå, 
som var fyldt med noget syrlig creme

Jeg tillod mig at pille i desserten og "nøjes" med vandbakkelserne,
som altså var rigelig for mig 😊

Tjenereleverne serverede vin til - sådan på rigtig fin maner med hvid viskestykke over armen - de var så dygtige og gjorde sig stor umage - og det havde kokkene sandelig også gjort, det var virkelig lækkert mad og så til den formidable sum af 150 kr pr næse med drikkevarer til. 

Jeg har skrevet det før, men gør det igen - jeg kan sagtens styre sådan en tre retters lækker middag, for jeg kan "nøjes" med at smage de forskellige ting og som jeg skriver om desserten, så tillader jeg mig også at sortere i, hvad jeg vil bruge kalorier på. 

Og så blev der fredag og weekend - en weekend uden noget i kalenderen - og det trængte jeg til 😏

Fredag skulle gemalen sammen med sønnike sætte hegn hos datteren - og de havde nogle andre ting, de skulle have udrettet sammen - så jeg lavede aftensmad til hele flokken, ja det vil sige, Nana og Emil var hos deres far, men sønnike og svigerdatteren havde de to drenge, de har i aflastning hver anden weekend, og selvfølgelig skønne Laura med - så der var fyldt op rundt om bordet 😍

Jeg serverede kødsauce, for det kan børnene da li' - men goddaw min gamle hat - de er blevet for store til at grøntsagerne kan skjules deri  -
 😉det er da mærkeligt at de kan se 4 store gulerødder, to store stængler blegselleri, 2 løg, 400 gr champignon og et par fed hvidløg og en masse blendet tomater blandet i et kg hakket oksekød 😂
- så der var ikke det vilde spiseri - men de kunne da vælge mellem pasta og rodfrugtemos dertil - børnene kommenterede ikke pastaen, men det gjorde de voksne - de gider ikke spise fuldkornspasta - det var der engang, jeg heller ikke gjorde, men det har jeg lært og jeg har bestemt, at det har de også godt af at spise, de få gange de skal have pasta her 😜
Og så havde jeg lavet en salat af grønne bønner, bagte peberfrugter (dem har jeg stadig i drivhuset), hjertesalt, perlespelt, feta og syltede rødløg.
Og så fik de æblekage med hjemmelavet "rasp" - det var havregryn og hakket mandler ristet på panden med lidt sukker og smør - det var æbler fra sønnikes have, som drengene havde været med til at plukke til mig 😊
Jeg glemte at tage billeder af både børn og mad den aften - men jeg fik da et af mine rester dagen efter, som I må se, selv om det ikke ser særlig spændende ud

Jeg har også prøvet noget nyt i denne weekend - nemlig Portobellosvampe - ja nogen tænker nok, det da ikke kan være nyt, men det er første gang, jeg har tilberedt og spist dem.
Her er det Philadelphia light ost 
rørt med peberfrugt, løg, blegselleri
 og måske noget jeg har glemt, 
jeg spiste en skive røget laks dertil 
- det var slet ikke så dårligt, 
jeg tænker, det kan bruges til en forret  en gang.

Jeg har spist den sidste Portobello til frokost i dag, den vejede 100 gr, og jeg rørte 50 gr philidelphia light med 50 gr ærter, 50 gr. grønne bønner snittet i små stykker, 50 gr kogt blomkål delt i meget fine små buketter og fyldte på portobellosvampen og så i ovnen i 20 min ved 200 gr - det mættede rigtig godt og sammen med 60 gr gulerod gav det i alt 240 kcal. 

Slankekur
Jeg skal simpelthen have fat i den lange ende af slankekuren igen nu, for nu går vægttabet i stå - så jeg har meldt mig til i motionscentret og skal starte der på onsdag - det er lidt en overvindelse for mig, men jeg har for en del år siden tilbragt mange timer i motionscentret, og det tænker jeg også at skal gøre i denne vinter - både for at få has på nogen af de mange kilo og for at komme i bedre form. 

Jeg har selv ladet kiloerne
flytte ind
og så må jeg også 
selv få dem smidt ud
og det skal nok lykkes 
når bare jeg gør det,
der skal til 😏