Søg i denne blog

søndag den 31. marts 2013

Hæklet vest til Laura

Laura skulle bruge en pink farvet vest til nogle bukser, hun fik i fødselsdagsgave af os, så jeg har haft gang i hæklenålen


Jo jo, den blev prøvet i natkjole og morgenhår

Opskriften har jeg købt Her - det var nemt, den blev bestilt og betalt med dankortet og få minutter senere lå opskriften i min mail. Det er en nem opskrift og vesten er hurtig at hækle, det der tog mest tid var vist "rygmærket" - jeg brugte Hjertegarns bamboo og nål nr.4 - til rygmærket nål nr. 3 - jeg hæklede efter str. 6 år. 
Laura er 6 år og en meget tynd pige og vist almindelig højde for en 6-årig.

Påske, mad og værtindegaver

Vi har godt nok haft nogle travle dage her i påsken, men hyggeligt har det været :)

Aftalen var at datteren, svigersønnen og deres Nana og Emil skulle komme onsdag til påskefrokost, fordi vi ikke kunne finde en dag i påsken, men børnene fik omgangsyge, så det måtte udsættes.

Skærtorsdag
kom svigerdatteren og hendes mor og afleverede Laura, hun skulle sove her, for svigerdatteren skulle på arbejde - så de blev inviteret til aftensmad sammen med min mor.
Jeg lavede en Seafoodtærte -til forret, den er rigtig god og nem at lave, jeg valgte at undlade rejerne i tærten og i stedet servere store rejer med hale marineret i en olieeddike marinade sammen med tomater, dertil.
Så fik de indbagt svinemørbrad med flødekartofler og en salat bestående af leetkogte grønne bønner og gulerødder  med lidt finthakket løg og iceberg salat, vendt i en olieeddikedressing og drysset med saltmandler.    De der mandler, det er guf.
Så fik vi en kombineret kaffe og dessert, hvor jeg havde bagt en citronmåne, som jeg pyntede med likøræg, så blev det til en påskekage og så en mandelbund, som jeg kogte hindbær til, noget af hindbærene kom på bunden og resten blev vendt i flødeskum, som blev fordelt over kagen.

Det var en hyggelig aften og jeg fik denne flotte blomst af Laura's Bedste

Langfredag
Nu var Nana og Emil blevet raske og den lille familie trængte til at komme hjemmefra, børnene havde været syge siden søndag - så de blev inviteret til frokost.
De fik også Seafoodtærte, men med rejer i og så lidt salat med hovederne af de grønne asparges og tomatstykker i.
Til hovedret fik de lammekølle, græske kartofler i ovnen og en græsksalat bestående af iceberg, agurk, tomat og masser af feta og oliven - desserten var vanilleis med ferskner og hindbærsauce.

Til aften fik vi igen gæster, det var min moster, hendes mand, min 20-årige fætter og min kusines pige på 3 år - de havde været på besøg hos min mormor, hvor min mor havde sørget for frokost til dem, men de skulle da også have mad at køre hjem på - de kommer fra Roskilde, så det er jo ikke hverdag, de lige kommer forbi - de havde sag,t at de ikke skulle have ret meget mad, så jeg valgte den lette løsning, jeg lavede en ny indebagt mørbrad og så fik de rester af flødekartofler og salater dertil og der var også lidt seafoodtærte.
Frokost-gæsterne blev inviteret til at blive og det vil de gerne - Nana og Mathilde de kiggede lige hinanden an et par minutter og så hyggede de sig

Og ham Emil her - han hyggede sig også lige,
da han fik øje på de farvestrålende farveblyanter 

Igen var der værtindegave ja både fra datteren og hendes familie og fra mosteren og hendes familie, så vi havde et helt fint gavebord :)

Påskelørdag
Da skulle jeg til 30-års tøse-fødselsdag hos en nevøs kone - det var rigtig hyggeligt, med dejlig mad og masser af snak.
Gemalen skulle passe Laura, for svigerdatteren og datteren var også med til fødselsdagen.
Svigesønnen skulle have sine egne børn - så de to mænd slog sig sammen her hos os og der skulle spises pandekager -
men ak og ve, svigersønnen blev ramt af omgangsygen og var rigtig dårlig, så de ringede kl. 17, om vi snart kunne komme hjem, så svigersønnen kunne komme hjem til sig selv -
Det var nu også ved at være tiden, vi skulle hjem - men datteren måtte aflyse besøg af nogle venner, der skulle være kommet om aftenen.
Det er godt nok surt, at de har været ramt af sygdom hele deres påskeferie - børnene var også syge det meste af februar måned, det er rigtig synd for børnene, at de har været så meget syge, men det er sørme også hårdt for forældrene, når de er så meget syge - så når forældrene selv rammes, så er der ikke noget at sige til at de synes, det bliver rigtig træls.

Da jeg var kommet hjem fra tøse-fødselsdagen ringede vores gode venner og spurgte, om vi havde lyst til en kop kaffe og selvfølgelig havde vi det :)
Gemalen kørte lige svigerdatteren og Laura hjem og imens fik jeg lige lavet en lille påskeblomst, som jeg kunne tage med og så kørte vi og kom først hjem igen midt i nat - hold da nu op, det er længe siden, vi er kommet så sent i seng - så jeg har sovet det meste af formiddagen i dag :)