Søg i denne blog

onsdag den 4. maj 2016

Ferie - kronisk sygdom - forhåndsgodkendelse - rejseforsikring - blå sygesikringskort

For ca 3 uger siden skrev jeg her på bloggen, at jeg trængte til noget selvforkælelse, på det tidspunkt havde jeg slet ikke lyst til at fortælle hvorfor - men det hele endte godt, så nu kan jeg fortælle.

Det skyldes, at vi i nogle måneder havde haft bestilt en ferie i Italien, men p.gr. af problemerne med mit blodtryk, så vil rejseforsikringen ikke dække mig fuldt ind, hvis vi rejste og det betød selvfølgelig, at vi ikke vil turde tage afsted.

Rejseforsikring og blå sygesikringskort
For år tilbage ejede vi ikke en rejseforsikring, fordi vi var dækket ind af det gule sygesikringskort og vores indbo - eller hed det familieforsikring - men NU er det bare vigtigt at have en rejseforsikring, hvis man bliver syg under en ferie i udlandet, for man er ikke dækket af det gule sygesikringskort mere, og det blå giver f.eks ikke ret til hjemtransport, hvis man bliver syg - du kan læse om det blå sygesikringskort HER

Kronisk sygdom
Jeg tror faktisk, at der er rigtig mange, der ikke ved, at hvis man har et forhøjet blodtryk, så betragtes det som en kronisk sygdom, og hvis der har været ændring i medicin eller anden uregelmæssigheder inden for 2 måneder før afrejse, så skal man have en forhåndsgodkendelse fra rejseforsikringen, for at være dækket økonomisk, hvis man bliver syg af noget, der har med blodtrykket at gøre.

Jeg fandt selv ud af det ved et tilfælde for nogle år siden, da gemalen blev ramt af modermærkecancer, og sygehuset gjorde os opmærksomme på, at han måske skulle søge en forhåndsgodkendelse til vores planlagte sommerferie. Det skulle han ikke, fordi hans sidste behandling var 2 mdr før afrejsen, men jeg blev så opmærksom på, at jeg havde fået reguleret medicin mindre end to måneder før og derfor skulle søge.

Forhåndsgodkendelse
Der er ingen problemer i at få forhåndsgodkendelsen, hvis alt er i orden og der ikke er ændringer i medicinen, og det er ret nemt at søge den.
Første gang vi havde brug for den, ringede jeg til Alm Brand, hvor vi har vores rejseforsikring, og de henviste til SOS International, som mange forsikringsselskaber bruger til at lave disse forhåndsgodkendelser.

Man kan læse om forhåndsgodkendelse HER - og der står bl.a. at der kan være forsikringsselskaber, der kræver længere tid end to måneder tilbage - ligeledes står der, at almindelig kontrol inden for perioden ikke kræver at man søger forhåndsgodkendelse.
Man kan læse meget på siden, men er man i tvivl kan man ringe og deres service er rigtig fin.

Fantastisk service 
Det endte da heldigvis rigtig godt for mig/os - jeg fik en rigtig god service hos Alm Brand, som er vores forsikringsselskab, de snakkede med SOS, som indvilligede i at revurdere mig efter et tjek hos lægen på sygehuset d. 20. april (vi skulle altså rejse d. 25. april og der var jo Store Bededag), så det skulle bare glide, for SOS skulle have journalen inden kl. 16 samme dag - lægen og hendes sekretær skrev journalen med det samme, så jeg kunne få den med hjem, scanne den ind og sende til SOS via deres hjemmeside - det skete lige over middag.
Allerede i løbet af eftermiddagen fik jeg besked om, at jeg var fuldt dækket på rejsen.

JU HU 
og tak til de personer, 
som bare var parate til at hjælpe
 det var en rigtig træls situation at stå i, 
men samtidig en positiv oplevelse, at få så god hjælp
 og nu er vi så hjemme igen efter en skøn uge i Italien :)

Ferien skal jeg nok få skrevet om de næste dage :)