Søg i denne blog

onsdag den 12. september 2012

Tænder!

Jeg er lykkelig for, at jeg har mine egne tænder.
 
Tilbage i 1993 fik jeg konstanteret paradentose omkring 2 fortænder og gik i mange år til behandling hver 3. måned. På et tidspunkt vil min tandlæge skære tandkødet omkring de to tænder væk - efter at have tænkt noget over det, besluttede jeg mig for, at det skulle ikke gøres, for jeg synes ikke, jeg har set særlig kønne resultater efter sådan en behandling, så vi blev enige om at fortsætte behandlingen, så længe der ikke var en akut fare for at tænderne pludelig vil falde ud,  og når den situation opstod, skulle tænderne hives ud og jeg skulle have en bro sat ind.

Samtidig med min gamle tandlæge holdt op, skiftede jeg blodtrykmedicin og kom altså af med det præparart, som sandsynligvis var skyld i paradentosen.
Det betød, at jeg begyndte at genopbygge det der tandben, om ellers forsvinder med paradentosen - min nye tandlæge kunne ikke forstå, at jeg skulle have været så angrebet, så hun fandt gamle billeder frem, som tydelig viste, at jeg altså havde været hårdt angrebet, og så tog hun røntgenbilleder, som viste at jeg altså genopbyggede - noget, som hun ikke tidligere havde hørt kunne lade sig gøre.
Jeg var så glad for min gamle tandlæge og ville sådan ønske, at hun havde oplevet det :-)
Mine fortænder har det stadig godt og jeg er glad for, at de sidder fast.

For flere år siden har jeg fået to kindtænder rykket ud, fordi de knækkede på en måde, så der ikke kunne sættes kroner på - da det skete, tænkte jeg ikke så meget over det, andet end det var ærgerligt og godt at det var et sted, hvor man ikke ser det, når jeg åbner munden, men hold da op, hvor det irriterede mig at mærke de tomme huller derinde - der gik lang tid inden jeg vænnede mig til det.

Nu får jeg så rodbehandlet en kindtand og jeg har haft en lang snak med tandlægen om plastfyldninger  kontra kroner - jeg har 4 tænder, som han vil anbefale, der med tiden får kroner, men de tre er altså ikke rodbehandlet, så det er ikke faretruende nært med dem.
Den jeg nu har fået rodbehandlet, den skal have en ny plastfyldning og det glæder mig utrolig meget, at det er muligt, for det er godt nok en dyr omgang at få lavet sådan en rodbehandling i 4 kanaler.
Indtil videre har jeg betalt 3600 kr. og så kommer fyldningen i næste uge, tænk hvad sådan en tand kan komme op i, hvis der ogSå skal en krone på - noget der ligger omkring 10.000 kr.!  - det er vildt i min termologi.

MEN DET KORTE AF DET LANGE ER -
AT DET KAN BLIVE FOR DYRT,
MEN JEG ER VILLIG TIL AT BETALE OG LIDE MEGET
FOR AT BEHOLDE MINE EGNE TÆNDER.