Søg i denne blog

torsdag den 28. maj 2015

Børnebørn, en utæt hjerteklap og lidt sundt mad

Igår var min mor og jeg med Emil til bedsteforældredag i dagplejen - det er en rigtig hyggelig formiddag.

BUM
så havde Emil væltet det igen
Oldemor og Emil byggede et højt tårn
Det var også bare fint for os, at vi lige fik den dag med, for det var så Emil's sidste dag i legestuen, hvor dagplejerne kommer en dag hver 2. uge, for fra på mandag, så skal han i børnehave.
Jeg synes godt nok tiden løber stærkt, når jeg ser på børnene, de bliver lynhurtigt store, Laura skal i 3. klasse efter sommerferien, Nana skal i førskolegruppe og Emil altså i børnehave.

Gemalen og hans hjerte
Det der fylder rigtig meget i vores liv lige nu er, at gemalen har en hjerteklap, der skal opereres.
Det er en operation, der betyder, at han ikke må lave noget i et par måneder efter operationen og efterfølgende skal have genoptræning, det er godt, han ellers har det godt og er fysisk stærk, for så kommer han forhåbentlig nemmere igennem det.
Det bliver en noget anderledes sommer end vi lige havde tænkt os, for forhåbentlig så bliver han meget snart opereret, for han har haft hjerteflimmer 3 gange indfor de sidste 5-6 uger. Det er ikke rart og det tærer på energien.
Vi har måtte afbestille vores sommerferie og haven er vi helt bagud med, men skidt med det, vi må købe det, vi ikke selv får dyrket i år, og vi kan sagtens leve med ukrudt og hvad der nu må blive, der ikke lige bliver lavet i denne sommer, bare gemalen får ordnet den hjerteklap, så han igen kan komme på toppen.

Kosten
Vi er inde i en rigtig god periode med kosten, vi er primært datteren og mig, men gemalen og børnene spiser nogenlunde det samme som os.
Den står på masser af grøntsager, gerne fisk og kylling, men vi skal også have noget andet ind imellem og børnene vil gerne have boller i karry, frikadeller og lagsagne - så det bliver lavet i en sundere udgave end ellers.
I aftes var det frikadeller - mager fars og næsten lige så meget fintrevet grøntsager som kød, havregryn og rugmel i stedet for hvedemel, panden penslet med olie i stedet for at stege i becel, det giver noget mindre kalorier og fedt og mere protein, end en almindelig frikadelle - men ok, det er heller ikke en almindelig frikadelle, men alligevel ganske god og det er også en fin måde at få lokket lidt grøntsager i dem, der ikke er meget for den slags.
De kan også steges i ovnen, så behøver de slet ingen fedtstof.
En portion med 3 deller,
dampet broccoli, blomkål og gulerødder, i alt ca. 250 gr.
1 lille kartoffel og 2 spsk sauce
holder sig på ca. 425 kcal 
og har en udmærket fordeling på næringstoffer
og man er mæt

Ellers strikker jeg vaskeklude, hækler en firkant ind imellem og nu skal jeg have lavet en frugtpose til Emil - jeg har et projekt i tankerne, der indbefatter en hæklet traktor og ugle :)