Søg i denne blog

lørdag den 13. januar 2018

Let mad - madpandekage med kylling og coleslaw

Januar kan godt føles lang, specielt med disse grå dage - der sker ikke så meget hos os, vi er nærmest gået lidt i hi - ja det kan vi jo tillade os, nu hvor vi ikke er forpligtet af arbejde😏
Selvfølgelig er vi ikke gået helt i stå, det føles bare sådan oven på en december fyldt med jul og diverse sammenkomster.
Her trænger til rengøring, men gnisten mangler lidt, det er lettere at sætte sig med hækletøjet og en kop kaffe, når lyset skal være tændt hele dagen.
Jeg er kommet i gang med det store hækleprojekt "tæppe til datteren", hun har selv valgt mønster og farver og det skal nok blive vist frem, men hun skal nu selv se det først 😙
Jeg nævnte også i et tidligere indlæg, at jeg havde gang i nogle grydelapper - jeg trævlede den op og har hæklet en ny og næsten nr 2 af dem, men de ligger lige stille, nu hvor tæppet er kommet i gang - men dem må I gerne se

Jeg har hæklet i 8/4 bomuld, de bliver ret tykke, men jeg vil nu alligevel hækle en bagside til dem, til dels for at sikre mig, de bliver tykke nok og også fordi jeg ikke synes mønstret er så pænt på bagsiden 😏

Som jeg tidligere har nævnt, ja så fylder mad jo meget lige nu - ikke at jeg står og kokkerere hele dagen, mest i tankerne - og igår havde jeg bare lyst til at lave noget nemt og få brugt lidt af det, der var i køleskabet - det blev til madpandekager med "kylling i karry" og coleslaw - måske lyder det lidt spøjst, men det var nu ganske godt 😊

Opskriften kan du få her :

Tortilla wraps - helst med fuldkorn
Fyld til ca 4 pandekager, hvis altså man skal begrænse sit indtag 😏
Kylling i karry
1 spsk olivenolie
karry efter behag ristet i olien
2 pæne kyllingebryster 350 gr skåret i mindre stykker
brunes i karryen og så tilsættes
2 løg - 150 gr skåret i skiver
2 æbler - 140 gr, når de er skrællet og kernehuset taget ud og skåret i tern
2 pæne stilke bladselleri - 60 gr hakket i fine skiver
1 rød peberfrugt 70 gr skåret igennem på langs og i tynde skiver
Det skal ikke stege længe - højst 10 min. - man skal lige have et ekstra øje på panden, når man bruger så lidt fedtstof.

Coleslaw
cheasy fraiche 5% - 110 gr
Miracle whip balance  - 10 gr (1 stor teske)
akaciehonning 1 tsk
sennep - jeg brugte grovkornet - 1 tsk
salt
dette røres sammen og heri vendes

250 gr fint hakket hvidkål
250 gr reven gulerod



Min portion bestod af 1 pandekage med 80 gr kylling og 100 gr karrygrøntsager og dertil 120 gr coleslaw og i følge Lifesum havde jeg brugt 354 kcal.