Søg i denne blog

mandag den 14. september 2015

En weekendtur til Fyns land og et smut til Roskilde

En dejlig weekend med gemalen :)

Fredag gik det lige op for os, at vi ikke havde noget i kalenderen for hele weekenden - ikke fordi, vi ikke vil kunne finde noget at lave herhjemme - det er nemlig aldrig noget problem - der er altid noget, der trænger til en kærlig hånd - men  vi trængte lige til, at der skulle ske noget andet.

Vores første tanke var en tur til Vadehavet og se "Sort sol" - men da jeg havde surfet rundt en rum tid og ikke fundet et ledigt overnatningssted, der opfyldte vores ønsker, og det gik op for os, at man måske skal sidde i flere timer og vente på stærene letter, blev vi enige om, at det nok ikke lige var i år, at vi er klar til det.

Så vi gik lige i en anden retning, nemlig Fyn.

Vi fandt et overnatningssted, som viste sig at være et godt valg, nemlig Fjelsted Skov kro
Så fik min moster i Roskilde lige et kald - jo jo det var i orden, at vi kom på besøg søndag.
Så der blev pakket en lille kuffert og så drog vi af lørdag morgen.

Vi kørte til Middelfart, hvor vi var inde i byen og købe en gave, som vi skulle have med, for vi skulle nemlig besøg min yngste fætter - en ung mand, der blev 23 i fredags, og som for et par år siden flyttede i egen lejlighed.
Så kørte vi mod syd og nød undervejs synet af de mange smukke gamle huse/bygninger, der er på Fyn.
Vi kørte bl.a. gennem Jordløse, hvor der står en masse stole rundt omkring i byen - en sjov ide nogen har fået der :)
Og vi kørte forbi Hvidkilde Gods, som jeg med skam må melde, at jeg ikke anede hvad var, men det gør jeg så nu - hvis der skulle være andre, der er lige så uvidende, så kan jeg fortælle, at det er her familien Ahlefeld Laurvig Lehn bor. Vi så det kun fra vejen, men det så velholdt og imponerende ud.
Og vi kørte forbi Faldsled kro og en anden gammel fin kro og en masse velholdte bindingsværkshuse.
Vi kørte udenom Fåborg,  for der har vi holdt ferie - det er godt nok mange år siden, så vi vil såmænd gerne se den igen, men vi kunne jo ikke nå alting på en enkelt lørdag.
Vi endte i Svendborg, hvor vi kørte ned til havnen og der var der øko-marked i et Pakhus.
Her fik vi vores frokost - en stor grillpølse med et brød - det var godt nok en noget kun bedre pølse, end dem man køber i div. grillbarer og brødet, det var der bare noget gods i, så vi kunne blive rimelig mætte af den portion, som kostede 30 kr.  - jeg glemte desværre et billed, men jeg fik da taget et af det smukke gamle pakhus :)
 Der lå nogle enkelte fine træskibe i havnen, 
som vi kiggede lidt på

Billederne blev ikke særlig gode, 
vi stod med solen lige i mod os. 
Og der er nogle fine bygninger med restauranter i nede ved havnen - Svendborg er en hyggelig by med små veje og gamle fine huse :)

Det vi snakkede om på vores køretur var, at der er utrolig mange gallerier på Fyn, ligesom der er rigtig mange gårdbutikker - og stod der ikke gårdbutik, så stod der en lille bod ude ved vejen med frugt og/eller grøntsager - vi kom forbi store marker med forskellige grøntsager, den der stak os mest i øjnene var marken med løg - men selvfølgelig dyrkes der da løg et eller andet sted her i landet :)
Vi kom også forbi "pluk selv" blomstermarker.
Der må være mange kunstnere/kreative mennesker, der har bosat sig på den strækning af Fyn.
Der er masser af ting at se på på Fyn, og vi kan godt finde på at køre derned igen og så se lidt nærmere på nogen af de mange steder, vi nu har set.

Fra Svenborg gik vores tur mod Fjelsted Skov Kro, som ligger på den gamle landevej mellem Middelfart og Odense - lige ud til vejen, men med skov og marker bagved. Kroen består af flere bygninger, bygningerne med værelser ser forholdsvis nye ud og væreslet var også fint - vi fik et i den bageste bygning med udsigt til græssende får og skov.


 Vi spiste "fredags-buffet" til aften - den grinede vi lidt af, for der var jo lørdag, men det var bestemt ikke fordi maden var fra fredag, den var rigtig god, der var masser af det og noget for enhver smag - det var på bonen, der stod "Fredags-buffet".
De kalder "restauranten" for "cafe" - den mindede for os nu mest af alt om et cafeteria, fordi der var selvbetjening - men den mad, vi fik, var bestemt ikke cafeteria-mad - det var god og veltillavet mad og kokken stod og skar kød ud, og der var flere forskellige slags - så mange, at vi i alletilfælde ikke kunne smage på det hele.
Der var en udmærket morgenbuffet, der manglede heller ikke noget.
Hvis vi skal komme med en kritik, så var det, at der var overnattende gæster fra en fest, der blev holdt der, og de larmede lidt, da de gik i seng - men det overlevede vi -  vi har vist ikke været stort bedre i vores yngre år - det kunne såmænd have været min gemal, der for 20 år siden kl. 3.30 havde råbt ned gennem gange "Er I stået op"  :)
Ham der gjorde det i lørdags, han blev godt nok hevet indebords på et værelse i en gevaldig fart med besked om at holde sin mund :)

Søndag kørte vi så i sjaskende regnvej til Roskilde, men først fik vi lige en rundtur i Odense :) GPS'en havde simpelthen ikke fået opdateret alle de omkørsler der var i byen - så det tog sin tid at finde Plantorama og komme ud af byen igen :)

Vi besøgte min unge fætter - en ren fornøjelse at se, hvor dejligt han havde indrettet sig og vi fik dejlig frokost og eftermiddagskaffe der, og en tur rundt i Roskilde i hans lækre Mercedes - og så var der aftensmad hjemme hos min moster og hendes mand - (ja, jeg kan virkelig ikke finde ud af at kalde ham onkel - min moster er et år yngre end mig, og manden 5 år yngre) sammen med kusinen og hendes to piger, og fætteren kom også med.

Og så var der ellers hjemtur.

Det var sådan lidt et sats med hvor meget gemalen kunne klare om søndagen, men det gik nu rigtig godt, men hold da op, han var træt, da vi kom hjem og det er han også i dag - så det var nok lige i overkant for ham, men det går fremad med ham, og i denne uge skal han arbejde 3x2 timer.