Søg i denne blog

tirsdag den 22. april 2014

Det handler om slankekur - ikke mad men proces

Så smuttede den påske - påskeliljerne i haven begynder så småt at hænge med hovederne, men tulipanerne er godt på vej, de første er lige sprunget ud :)

En påske med gæster til mad i to dage og reste-mad til flere dage - ja, hvordan arter den sig, når nu jeg tæller kalorier!
- Ja, den gik op og den gik ned, som det har gjort de sidste 2 uger - jeg har taget på og tabt - så i bund og grund er det gode, at der trods alt er en lille bitte nedgang - resultatet er ikke noget at skrive hjem om, efter 4 uger var det minus 3,1 kg - efter 6 uger er det 3,3 kg - så de sidste to uger har alt i alt ikke givet mere end minus 200 gr.
På den anden side, så har der også været lidt af hvert - fødselsdag, spise på Jensen's og påske-hygge - så med min måde at gøre det på, er det ok - men dermed ikke være sagt, at jeg er tilfreds med min indsats.

Jeg har egentlig ikke tænkt mig, at mit projekt vægttab skal fylde så meget her på bloggen, men kan godt se, at det hovedet er fyldt af, det bliver bloggen også fyldt af - og nu er jeg begyndt at skrive om det, så jeg tror også det vil fortsætte.

Jeg har jo været på slankekur et utal af gange i mit liv, der har været resultater og de er forsvundet ud i det blå igen - hvad er forskellen så fra alle de mislykkede forsøg og til det, jeg er igang med nu - ja, det er mit helbred, men det har det jo også været før - så hvad er anderledes!

Lige nu er det anderledes, at jeg rent fysisk mærker, at mit kadaver ikke kan klare vægten længere, det har alt for længe båret rundt på "en sæk kartofler" - det ikke burde hænge der, og nu kan det altså ikke klare det længere, der er slidgigt i hofterne, knæene gør ondt og ryggen ligeså.
Det er jo at sammenligne med da jeg fik stress, fordi jeg overbelastede mit hoved med arbejde eller da jeg fik depression, fordi jeg lod mig selv miste modet over at være endt som arbejdsløs i et system, som ikke gav mig mulighed for at komme videre - både stress og depression har jeg formået at komme igennem - så selvfølgelig kan jeg også komme igennem et stort vægttab.

Når man går igang med nogle af disse store processer, så har jeg lært, at det er nødvendigt at have hjælp med på vejen - da jeg havde stress og depression gik jeg hos en psykolog, som gav mig mange gode ting med videre i livet - ting, der også kan bruges nu - hvis jeg blot husker at få dem hevet frem fra mit indre - de kommer ofte, når jeg læser eller hører noget, der associere til det.
Jeg har to dejlige cyperspace-veninder - vi har vores egen lille "slanke-klub" og det giver mig rigtig meget hjælp - og jeg henter, hvad jeg kan af inspiration rundt omkring.

Her kommer jeg så langt om længe til det, der fylder inde i mit hoved i dag - nogle kloge ord fra B.S.  - ja, ham der soldaten med "recepten på lykken" og hvad han nu ellers har lavet - han havde et langt indlæg på sin Facebook-side - hvor jeg fæstenede mig ved det her

Der findes ingen trylleformular, når vi mennesker skal forandre os. 
Men det behøver vi heller ikke. 
For vi kan hver især meget mere end vi tror. 
Vi rummer selv evnen til forvandling. 
Vi har langt mere power, livsvilje og kampgejst

 end vi i vores vildeste fantasi forestiller os.
Derfor, gør noget ved det, du kan gøre noget ved. 

Få styr på det, du kan få styr på. 
Start i det små. 
Accepter den situation, du er i, som et udgangspunkt. 
Og begynd så din udvikling der fra. 
Find din indre kriger, ridder, modige prins eller prinsesse, 
og gå løs på livet. 

Jeg ved det jo godt - men jeg glemmer det.
Jeg ved fra tidligere, at det var godt for mig at have noget at hæfte mig fast ved - den gang var mit "mantra" - "Hvad er det bedste, der er sket i dag" - for der er uanset, hvor dum dagen har været, altid noget, der har været det mest positive.

Nu skal det være B.S.  kloge ord 

Start hver morgen med at spørge dig selv om, 
hvad du vil med resten af dit liv. 
Det er en god øvelse, der holder dig skarp.

Det er en sætning, jeg kan skrive mig bag øret lige nu, og som hver morgen kan hjælpe mig med at huske, hvad jeg har gang i lige nu, og få mig til at tænke over, hvorfor jeg har gang i det.