Søg i denne blog

tirsdag den 31. juli 2012

Mig og køkkenmaskiner

Jeg har lige lavet dej til rugbrød - de står nu og hæver

Ja, jeg har en kenwood, en stor en, tror jeg nok, men den kan alligevel ikke klare 2 kg mel/kerner, 1 l. kernemælk + alt det andet, så det bliver rørt af to gange.
For mange mange år siden fik jeg min første kenwood, fordi vi nogen gange fik en halv gris den gang,og så var det nødvendigt at have en kødhakker.
Jeg fik aldrig brugt maskinen til andet, jeg vil mærke min gærdej og jeg havde jo en håndmixer og så min foodprocesser.
Så på et tidspunkt, hvor vi ikke mere selv hakkede fars, så kom min kenwood ned til min mormor, som brugte den rigtig rigtig meget - så meget, at den brændte sammen, men da var den altså også gammel og det var mormor også blevet, men hun vil nu have en ny kenwood - så det fik hun i føddseldagsgave, da hun var et par og firs år gammel.
Da hun sidste år kom på plejehjem, mente min mor at det måtte være mig, der skulle have køkkenmaskinen, for mormor havde jo slidt min op og nu var jeg blevet moden til sådan en.
Vi blev nu enige om, at min søster og min datter kunne låne den, når de vil, for så meget brugte vi jo ikke sådan et apperat, men nu har de altså hver især skaffet sig en selv, for ingen af os vil nu undvære sådan en køkkenmaskine og sikke da noget pjat, at jeg vil mærke min gærdej, det bliver jo rigtig fint i en maskine og det letter brødbagningen så meget - jeg var aldrig kommet igang med de hjemmebagte rugbrød, hvis jeg ikke havde fået den maskine i huset.

Vi skal jo altid vænne os til noget nyt - jeg fik midt i '80erne en Brown foodprocesser, den blev virkelig brugt rigtig meget og den holdt i mange år, for da min søster's og min svigerindens' stod af, fik jeg deres skåle og andre løsdele - de gik nemlig til på min før end motoren gjorde.
Men for ca. 5 år siden stod min også af og jeg måtte ud og have en ny, for sådan en kan jeg bestemt ikke undværre - den måtte bestemt også være af samme mærke, men nu så den altså anderledes ud, der var kommet en lille blender til
sådan noget pjat tænkte jeg, den fylder jo bare, men men den er jeg da også blevet rigtig glad for, den fylder nemlig ikke nær så meget i opvaskemaskinen og den er jo genial at hakke krydderurter og løg i :-)