Søg i denne blog

lørdag den 22. september 2012

Der er liv her

Godt at have weekend også for en hjemmegående :-)

Det er godt nok længe siden, der har været tid til at skrive blog-indlæg, for jeg har drønnet rundt efter en masse forskelligt.

Sidste weekend var vi i Roskilde til 20 års fødseldag og svendegilde hos min yngste fætter. Det var nu hyggeligt, lige som en lille miniferie, for min kusine havde tilbudt, at vi kunne overnatte i deres lejlighed, så sov de hjemme hos min moster, hvor festen blev holdt, for så kunne de putte deres små piger og behøvede ikke tage tidligt hjem.
Jeg havde godt nok taget kameraet med, men glemte at tage billeder - jeg vil ellers gerne have vist jer den flotte kage, som en kusine på fætteren's fædrene side havde lavet - hun er konditor.
Den var lavet af chokoladebunde med en appelsinfromage/creme imellem og overtrukket med marcipan. Selve kagen var en stor firkant overtrukket med hvid marcipan, ovenpå var der lavet en mercedes også af kagebunde med creme, den var overtrukket med sort marcipan og så lå der små stakke af (marcipan)brædder rundt om - fætteren kører mecedes og er blevet tømresvend :-)
Jeg havde lavet et fint "zines kort" til ham, og jeg havde også hæklet sorte grydelapper og strikket et sort håndklæde som værtindegave til min moster, det fik jeg heller ikke fotograferet.  ÆV

Mandag måtte min mor pludselig på sygehuset, hun havde været hos lægen for at få taget nogle rutine-blodprøver, men så kom de til at snakke om min mors hovedpine, og da min mor fortalte, at hun havde en øm plet i tindingen, skulle der tages en blodsænkning, og da der var svar på den, ringede lægen og sagde, at min mor skulle på hospitalet og have taget flere prøver med det samme.
Jeg tog med hende og hun fik ret hurtigt taget blodprøver og hjertekardiogram, blodtryk osv. - vi kom derned ved 14-tiden, prøverne var taget ved 16-tiden og så ventede vi lige på en læge - han kom kl. 21!
Han havde ingen svar på de prøver, de havde taget, men fortalte om den sygdom, som de mener min mor har og hvad der skulle ske - og så fik min mor lov at tage hjem og sove og skulle møde fastende næste dag kl. 9.
Der var hun  i CT-scanner kl. 10 og så ventede hun igen på lægen.
Jeg var til den obligatoriske mamografi om formiddagen, men kørte ned til min mor derefter, for det er jo rart at være to, når der skal lyttes - lægen kom kl. 16.30!
Min mor har noget, der hedder Arteritis temporalis også kaldet pulsåre-gigt. Så nu er hun sat i behandling med prednison i ret stor dosis og venter på, at der skal tages en prøve i tindingen, hvorefter der tages stilling til, hvor stor dosis hun skal fortsætte med. Det er en sygdom, som rammer de store muskelgrupper, som min mor har haft ondt i længe, men som man har troet skyldes nogle andre skavanker, hun har i sin ryg og nakke - det farlige ved denne sygdom er, at hvis den ikke tages i tide, kan den give blindhed, min mor har heldigvis ikke nået at få synsforstyrrelser.
Det er selvfølgelig rigtig træls, at hun fejler noget, men det er da en lettelse at få at vide, hvad det er og at der kan gøres noget.
Oveni blev min mormor noget urolig, hun var konfus og vil ikke sove på plejehjemmet, så der måtte jeg også på besøg et par gange i løbet af ugen og så skulle jeg jo lige have lukket tanden, som er rodbehandlet.

Mens vi ventede på hopitalet nåede jeg da lige at hækle et par grydelapper, som dog lige mangler en omgang kædemasker og hæftning, for jeg kom sørme lige til at hækle kondisko til Emil - de mangler lige at få snørrer i :-)

Ellers begynder efteråret jo at vise sig - vi har fået lidt hindbær i fryseren og mon ikke, der kan nå at komme lidt flere, hvis vejret vil arte sig - jeg kan vist også få lidt flere bønner, og så er det ved at være tiden, hvor vi skal til at spise mange rodfrugter og have plukket pyntegrækar :-)
Der skal flyttes lidt rundt i staudebedet og potterne udenfor skal vist have en kærlig hånd - hvordan er det nu AnneDorte synger
"der er altid nok at gøre for en husmor"  :-)

Det kan godt være, at det har været en travl uge, men jeg synes, jeg er meget previlligeret, at jeg har muligheden for at kan tage med min mor på sådan et tidsspunkt.