Vores tomater har været længe om at begynde og blive røde, men nu tager da pokker ved dem i det her dejlige vejr - men det er godt nok, for hellere røde end grønne tomater :)
Igår plukkede jeg sådan en kurvfuld
en stor del af dem blev skåret i stykker,
til semidried tomater
Jeg drysser tomaterne med salt og rørsukker, og drysser friske krydderurter over, jeg har brugt timian, oregano og rosmarin - og så drypper jeg med olivenolie.
To plader kom i ovnen på 70 gr varmluft og stod der i 8-10 timer, det vil sige, jeg tog nogen ud efter de 8 timer og så kom resten ind igen et par timer mere - og så var der 3 små glas lækre semidried tomater :)
Idag er der bare rigtig mange modne tomater igen
![]() |
det er ca 1/4 af vores planter, men der er ikke helt så mange tomater i de resterende planter. |
Af uransagelige årsager, så har vi kun store tomater i år - og jeg elsker ellers de små blomme- og cocktailtomater og gik i den tro, at vi også havde sat nogen af dem - men sådan var det altså ikke :(
Agurkerne er ved at være på det sidste, men de giver stadig en del, de har givet rigtig godt i meget lang tid.
Jeg syltede en del igår og hentede så denne bøttefuld idag
![]() |
En del af dem er lavet til agurkesalat nu :) |
Så nu står der lidt, der skal sættes på lager til der ikke er flere friske agurker.
![]() |
Hov der mangler to glas agurker på billedet :) |
Her kommer opskriften
Agurker syltet som asier
1½ l eddike
1 kg sukker
50 gr salt
ca 1/3 af et brev syltekrydderier
Dette koges til sukkeret er helt opløst og sættes så til afkøling.
3-4 kg agurker (jeg har kun skoleagurker)
En del af dem, bliver skrællet, skåret igennem på langs, kernerne fjernet, og så drysses de med salt og sættes i køleskabet mindst 2 timer.
Herefter skylles de rigtig godt i koldt vand og kommer i glas, jeg bruger lidt høje syltetøjsglas, i år har jeg skyllet glassene med atamon, jeg plejer at bruge en sjat vodka til det, men var udgået - glassene passer i højden med længden på skoleagurkerne.
Jeg lægger glasset ned og stabler dem meget tæt og så hældes den afkølede eddikeblanding over og glasset lukkes.
De resterende agurker skærer jeg i skiver med en kniv, ca. ½ cm tykke og kommer dem i glas og hælder eddikeblandingen over.
Begge slags forbliver sprøde.
For første gang i flere år er det lykkedes rigtig godt med en peberfrugtplante, uden den er blevet luset og smidt ud - der er flotte store grønne snackpeber i den - jeg venter og venter, men er nu ved at opgive håbet om, at de skal blive røde
![]() |
Vi har taget nogle stykker og de smager rigtig godt, som grønne peber nu skal |