Søg i denne blog

tirsdag den 13. september 2016

Agurker syltet som asier og semidried tomater

Hold da op et fantastisk september vejr, vi har - det er virkelig skønt :)

Vores tomater har været længe om at begynde og blive røde, men nu tager da pokker ved dem i det her dejlige vejr - men det er godt nok, for hellere røde end grønne tomater :)

Igår plukkede jeg sådan en kurvfuld

en stor del af dem blev skåret i stykker,
til semidried tomater


Jeg drysser tomaterne med salt og rørsukker, og drysser friske krydderurter over, jeg har brugt timian, oregano og rosmarin - og så drypper jeg med olivenolie.
To plader kom i ovnen på 70 gr varmluft og stod der i 8-10 timer, det vil sige, jeg tog nogen ud efter de 8 timer og så kom resten ind igen et par timer mere - og så var der 3 små glas lækre semidried tomater :) 

Idag er der bare rigtig mange modne tomater igen 
det er ca 1/4 af vores planter,
men der er ikke helt så mange tomater
i de resterende planter.
Af uransagelige årsager, så har vi kun store tomater i år - og jeg elsker ellers de små blomme- og cocktailtomater og gik i den tro, at vi også havde sat nogen af dem - men sådan var det altså ikke :(

Agurkerne er ved at være på det sidste, men de giver stadig en del, de har givet rigtig godt i meget lang tid.
Jeg syltede en del igår og hentede så denne bøttefuld idag 
En del af dem er lavet til agurkesalat nu :) 
Så nu står der lidt, der skal sættes på lager til der ikke er flere friske agurker.
Hov der mangler to glas agurker på billedet :) 
Jeg har for nogle uger siden syltet agurker - vi prøver os lidt frem med metode og smag, for dem jeg syltede sidste år blev alt for stærke og nogen for "slaskede" - nogen af dem, jeg har forsøgt mig med i år, synes gemalen er for salte, så nu har jeg kombineret to opskrifter og ændret lidt på mængder af sukker og eddike og tror og håber, at jeg har opnået den konsistens og sur/søde smag, vi foretrækker her i huset.

Her kommer opskriften

Agurker syltet som asier
1½ l eddike
1 kg sukker
50 gr salt
ca 1/3 af et brev syltekrydderier
Dette koges til sukkeret er helt opløst og sættes så til afkøling.

3-4 kg agurker (jeg har kun skoleagurker)

En del af dem, bliver skrællet, skåret igennem på langs, kernerne fjernet, og så drysses de med salt og sættes i køleskabet mindst 2 timer.
Herefter skylles de rigtig godt i koldt vand og kommer i glas, jeg bruger lidt høje syltetøjsglas, i år har jeg skyllet glassene med atamon, jeg plejer at bruge en sjat vodka til det, men var udgået - glassene passer i højden med længden på skoleagurkerne.
Jeg lægger glasset ned og stabler dem meget tæt og så hældes den afkølede eddikeblanding over og glasset lukkes.

De resterende agurker skærer jeg i skiver med en kniv, ca. ½ cm tykke og kommer dem i glas og hælder eddikeblandingen over.

Begge slags forbliver sprøde.


For første gang i flere år er det lykkedes rigtig godt med en peberfrugtplante, uden den er blevet luset og smidt ud - der er flotte store grønne snackpeber i den - jeg venter og venter, men er nu ved at opgive håbet om, at de skal blive røde
Vi har taget nogle stykker
og de smager rigtig godt,
 som grønne peber nu skal