Søg i denne blog

søndag den 23. februar 2014

Forårs fornemmelser, en dag på Skejby, bryster, tissemand og min grønkålsuppe

SÅ TAG DIG DOG SAMMEN - bare lige en påmindelse til mig selv - jeg kan jo se, at der lige er smuttet en helt uge siden, siden jeg har skrevet et blogindlæg sidst ;)
Nå men det ugen bl.a. er gået med er :

Gemalen på Skejby sygehus
I mandags var gemalen på Skejby sygehus og få lavet en kranspulsåreundersøgelse. Så vi var tidligt oppe, han skulle være der kl. 8 - så vi kørte hjemmefra kl. 6.30 og det var ikke spor for tidligt med den morgentrafik der var og vi var endda heldige at finde en P-plads rimelig tæt på den afdeling, hvor han skulle være.

Han har ventet på undersøgelsen siden i december og skulle han have det gjort i Aalborg, skulle han vente yderligere 5 uger - så vi har begge glædet os til, at få dette overstået.

Hvis et besøg på hospitalet kan kaldes en god oplevelse, så må det her siges at være det.
Gemalen blev taget godt imod, og det gjorde jeg, som pårørende, også - vi blev vist rundt på afdelingen og fik en god information om, hvordan dagen vil forløbe og hvad der vil ske under undersøgelsen.
Selve afdelingen var stille og rolig, personalet var meget venlige og virkede til at have det rigtig godt med hinanden indbyrdes - de kom med jævne mellemrum og tjekkede, om alt var ok, også mens gemalen bare ventede på at komme ned til undersøgelsen.
Gemalens undersøgelse gik rigtig godt og der var intet at komme efter, hans kranspulsårer er fine.
Jeg fik tiden til at gå med at hækle, og jeg kom også en lille tur ud i det dejlige solskin der var, mens gemalen var nede til undersøgelsen, for jeg skulle jo også have mad og Skejby er jo et stort foretagende, så der var et lille stykke vej hen til kantinen, så jeg fik også en smule motion - så alt i alt må det siges at have været en god dag.

Nu ved gemalen, at der ikke er forkalkninger eller forsnævringer i kranspulsårerene og der er ikke længere flimmer i hjertet, så nu skal han "bare" lære at leve med medicin og kontrol af blodtrykket og hjertet med jævne mellemrum.
Han begynder fra næste uge at arbejde lidt mere - han har haft et fint samarbejde med jobkonsulenten og de har aftalt en optrapning af arbejdet, så han om et par uger gerne skulle være på fuldtid igen.
Det vil han også gerne selv, det har været et langt forløb, 5 mdr. er der gået siden han blev indlagt - så det er der ikke noget at sige til, at han gerne vil have sit "normale" liv tilbage nu.

Bryster og tissemand
hvad er det da for noget snak her på min blog :)
Jo, svigerdatteren skulle bruge en lille gave og havde set et billed af hæklet bryster - det tænkte hun så, at jeg lige kunne klare for hende og det kunne jeg da også - da jeg fandt opskriften  på gaven til drengerøve  hos http://halager.blogspot.dk/ - ja så faldt jeg også over denne gaven til kvinden - og så gik jeg igang og i dag er gaverne afleveret og jeg må vise billedet herDet er da en sjov lille ting at lave - bh'en hæklede jeg den dag på Skejby og en dame spurgte, om jeg havde børnebørn, der skulle have dukketøj - måske modellen kan tilpasses en Barbiedukke :)


Forår i haven
Forleden dag gik jeg en tur gennem haven - hold da nu op, det spirer derude, ja både i løgvæksterne og ukrudtet
Vintergækkerne stortrives i år

Påskeklokkerne blomstrer 
ikke helt fantastisk,
men fint til de blev delt og flyttet sidste år

Tulipanerne stikker allerede deres spirer op

Og der er store knopper i påskeliljerne
Det er skønt at se, men det kræver da også, der snart skal afsættes tid til at gå i haven, hvis ikke ukrudtet skal tage overhånd :)

Gemalen har sået tomater og taget stiklinger af pelargonierne og sat igang, der er købt kartofler, der skal sættes til forspirring, og sønnikke har lige været og køre en tur med fræseren i køkkenhaven - så der er lidt gang i forårsarbejdet her.

Min egen grønkålsuppe
Forleden dag lavede jeg min helt egen udgave af grønkålsuppe - jeg kan godt li' grønkålsuppe og synes, det smagte godt, gemalen synes også, det var ok, men datteren og Emil, synes ikke særlig godt om det, Nana spiste det, men synes vist, det var noget mærkelig suppe :)

Det var en nem og fedtfattig suppe - er du interesseret er opskriften her :

6 små kartofler
6 pæne jordskokker,
1/4 stor knoldselleri,
3 pæne store gulerødder,
2 store porrer og
grønkål, da jeg havde fjernet stokke og det grove var der ca. 3 l., som blev finthakket på foodprocessoren.

Der ud over brugte jeg 3 store kyllingbrystfiletter, 1 flaske cremefine 7% og 1 pk. røget bacon.

Først kogte jeg kyllingbrysterne i 1½ - 2 l. vand sammen med toppen af porrerne, 1 gulerod og 1/3 af knoldsellerien, lidt peberkorn og salt.
Så hældte jeg alle de ituskåret kartofler, jordskokker og gulerødder i en gryde og tog væden fra kyllingbrysterne og hældte ved - kogte det til grøntsagerne var helt møre.
Så blendede jeg det med stavblenderen, tilsatte det finthakkede grønkål, porrerne, der var skåret i skiver og cremefine og gav det et opkog.
Bacon blev ristet på panden og smuldret og serveret til sammen med ostebrød.

Laura var her en eftermiddag
Hun skulle passes nogle timer, så hun kom lige og lærte lektier og hyggede lidt.
Det er jo lidt anderledes nu, hvor Emil og Nana bor her - for så snart de kom hjem, så smuttede de to piger på loftet og legede der, mens jeg lavede mad og så var der "Familie-middag", da sønnike og svigerdatteren kom efter Laura - det kan også være meget hyggeligt på en dag midt i ugen :)

Resten af ugen er gået med de mere almindelige gøremål og en smuttur til grænsen