Søg i denne blog

torsdag den 15. august 2019

Er der noget, der er rigtig eller forkert i forhold til vægttab? Find din egen vej, gør den dig glad og virker, er det den rigtige for dig :)


Dagens høst i drivhuset
der skal vist syltes lidt 😊

Jeg har vist jævnt tit skrevet om, at jeg ikke er til nogen af de mange kurer, der findes på markedet.
Jeg er sikker på, at de hver især virker for nogen og ikke for andre.
Min holdning er, at hvis den ultimative kur fandtes, så vil der ikke være så mange svært overvægtige, som der er, for jeg tror ikke på, at nogen af os synes, det er særlig sjovt at tilhøre den kategori.
Ovenstående betyder altså også, at jeg ikke tror, at min metode er den rette for alle.

Grunden til jeg endnu engang berører emnet er, at lige nu blusser diskussionen om Low carb kost for diabetes 2 op igen, og det får mig til at overveje, hvor jeg egentlig er i forhold til den teori.

Da jeg startede mit vægttab, handlede det mest af alt om at undgå en kronisk diagnose og medicinering af diabetes 2, så derfor har jeg fulgt diabetesforeningens retningslinier, uden at blive fanatisk. Jeg fik mit blodsukker ned på normalområdet udelukkende ved kostændring - grundpricippet har været 50% kulhydrat, 30% fedt og 20% protein - at holde mit sukker indtag under 50 gr og få kostfibrene op over 20 gr..

Det har betydet, at jeg stort set ikke spiser hvidt brød og pasta, mindre kartofler, spiser ofte havregrød, bruger meget havregryn og forskellige fuldkornsmel i min madlavning.
Der er et punkt, hvor jeg ikke har formået af ændre vane, og det er med ris  - til gengæld spiser jeg det sjældent 😇
Jeg spiser mange flere grøntsager, men kan stadig have et problem med at nå op på 500 gr om dagen, men jeg vil sige, at jeg de fleste dage er på mindst 400 gr.

Når jeg så begynder at tænke nærmere over, hvad der er anderledes i vores kost, ja så erkender jeg blankt, at jeg også henter ting ind fra nogle af de forskellige kure, uden dog helt at vide, hvad der hører til hvor 😳
Og med de tiltag, så kan jeg se, at jeg spiser en lille smule færre kulhydrater og lidt mere protein og fedt og får nemmere ved at få flere kostfibre.

Jeg har produkter i skufferne, som jeg overhovedet ikke kendte til førhen - det er Belugalinser, Quinoa, Perlespelt, kikærter, røde linser og ja der er nemlig sikkert flere andre ting.
Jeg har tidligere brugt kikærter og kidneybeans på dåse, det kan jeg stadig finde på i en hurtig vendning, men jeg har langt om længe lært selv at koge kikærter - de skal generelt bare koge lidt længere, end der står på pakken 😏

Vi får meget mere kylling og fisk end tidligere.

Og grøntsager, der bliver brugt mange forskellige slags - jeg forsøger at bruge dem, der hører årstiden til.

Jeg bruger mindre Becel og meget mere olivenolie, og jeg er begyndt at kan smage forskel på olivenolier 😗

Når så alt det, jeg synes er gode livsstilsændringer er nævnt, ja så vil der helt sikkert være nogen, der kan fortælle mig, at det bestemt ikke er så godt eller ikke er godt nok - og det er også muligt, men jeg kan mærke, det er godt for mig og det er hovedsagen for mig.

Jeg er, som nævnt i indlægget igår, blevet opereret i juni måned, lige inden operationen var vi på Mallorca med all incl., i en uge og et par uger derfør havde vi en miniferie i Tyskland.
Ovennævnte episoder har alle haft indflydelse på min kost, samtidig var jeg ikke særlig fysisk aktiv og jeg erkender blankt, at jeg stadig nemt kan falde tilbage i gamle vaner og sandelig også fandt ud af, at min vægt stadig kan stige ret drastisk - 2,6 kg kostede en uge på Mallorca 😱🙈

Det jeg er blevet helt klar på er, at når jeg giver køb på mine nye vaner, så vender sukkertrangen også tilbage, og jeg bliver mere "tung i røven" = jeg bliver doven 😖
Jeg mister energien og glæden - og så kører den onde ring.

Jeg har erkendt, at det har stor betydning for min livskvalitet, at jeg behandler min krop godt - og det er helt sikkert den motivation, der har kunne få mig til at få vendt skuden igen 😇

Jeg bruger appen Lifesum til at taste min kost i, det fungerer godt for mig og den anden dag fik jeg denne smiley - det er faktisk sjældent jeg opnår den - men tænk sig, den kan lige få mig til at ranke ryggen 😜
Hvis det ikke kan læses, så står der
Dagens helt i skysauce!
Du sparker bagdel, bliv ved med det. 

Jeg lover, at næste indlæg bliver på færre ord,
og kommer til at handle om mad 😘