Søg i denne blog

mandag den 23. marts 2020

Tur til Vesterhavet, kylling i tomat/rodfrugtesauce og kødboller og pasta med samme sauce

Jeg leger med udseendet på min blog - jeg fik nogle konstruktive tilbagemeldinger på de ændringer, jeg lavede for nogle dage siden - jeg var enig i, at det ikke var let læselig - så jeg har igen ændret tekst og en smule i farverne - desuden fandt jeg ud af selv at tilpasse bredden af selve blogskrivet og så sidepanelerne - det betyder vist, at tidligere indlæg kan se lidt underlige ud, men nu prøver vi så lige med de nye mål, de kan jo ændres igen, hvis jeg, eller I læsere ikke synes, de er i orden 😉

Corona-tiden
Det er godt nok en speciel tid, vi lever i lige nu - hvornår mon den ender igen 😳

Tur til Vesterhavet i vores nye bil
I lørdags besluttede vi at køre en lang tur i vores nye bil, vi havde det helt underligt ved at bevæge os langt hjemmefra - og det er sådan lidt fremmed at komme ud og vide, at vi ikke bare kan opføre os, som vi plejer - der skal tages hensyn og vi skal passe på os selv.

Vi kørte mod vest (ud mod havet, det kan jeg altid godt li') herfra kørte vi gennem Aars og Farsø ud til Hvalpsund, hvor vi tog den lille færge over til Sundsøre -så fortsatte turen over Salling og over det næste vand til Mors- tværs over Mors og over endnu et vand til THY, hvor vi kørte mod nord - vi vil været nede og se om der var surfere ude ved Klitmøller, men vi tog den forkerte frakørsel og kom ned til et andet sted ved stranden.
Der var folk ude at gå tur, ikke mange, men flere end jeg havde forventet.
Hele vejen på turen, holdt der en del biler de steder, hvor der var gode muligheder for at komme ud og nyde naturen, så der var andre end os, der trængte til at komme hjemmefra.

Vi kørte ud til Bulbjerg, hvor vi vil have gået en længere tur, men konen her var selvfølgelig tissetrængende og de offentlige toiletter var lukket, der var for åben terræn og for mange mennesker til at benytte naturen lige der, så vi måtte køre videre- og jeg måtte ty til en skovvej.
Ja det er jo fint nok, at der ikke skal gives adgang til offentlige toiletter af smittehensyn, men jeg forstår sandelig godt den lastbilchauffør jeg hørte brokke sig over det - for hvad pokker skal man så gøre!!!!

Derfra kørte vi op til Thorup strand og der kom vi ud og fik luft, der var et fantastisk vejr, selv om klokken var blevet 16.30 - det var der andre end os, der var ude at nyde, men alle var gode til at holde afstand og der var også masse af plads til det, selv om fiskekutterne lå på land.

Herfra gik turen op til Fjerritslev og ned over Aggersund, endnu et vand blev passeret - og så kørte vi hjem 😊

Det var anderledes end vores ture plejer at være, vi kunne ikke lige køre ind og få frokost eller kaffe - så vi havde spist frokost inden vi kørte og havde taget noget frugt og drikkevarer med - og det gik jo også 😊



Så kommer vi lige til lidt om mad
I fredags lavede jeg en ordentlig portion tomatsauce med rodfrugter og røde linser i - det blev tilberedt i ovnen med en parteret kylling ovenpå.
Jeg havde en hel kylling og havde surfet rundt på nettet efter inspiration - og jeg tænker, at det endte med at blive en kombi af 4 forskellige retter 😏

Der kommer en opskrift lige her:

Kyllingestykker i tomat/rodfrugtesauce 
2 ds hakkede tomater
3 dl vand
1 bouillonterning blev smuldret deri
100 gr røde splitlinser
2 fed finthakket hvidløg
200 gr løg i både
250 gr gulerod
200 gr persillerod
250 gr knoldselleri
(rodfrugterne blev skåret i mundrette stykker)
salt og peber
2 stængler rosmarin

Det hele kom i et ildfast fad i nævnte rækkefølge.

Kyllingen (1350 gr) parterede jeg i 6 stykker
og de blev lagt oven i tomatsaucen.

Fadet kom i ovnen på 200 gr varmluft en go' time - jeg synes, at både linser og kylling kunne tåle lidt mere - måske 1 time og 15 min. på lidt mindre varme og så et kvarter på 200 gr, så skindet på kyllingen bliver sprød.

250 gr af tomatsaucen med rodfrugter giver ifølge indtastning i Lifesum ca 157 kcal.

100 gr ovnstegt kyllingelår med skind giver ca 175 kcal

Jeg fik blomkålsris med sauteret porrestykker dertil  - og vil bare sige, at det var ikke nødvendigt eller sagt med andre ord, jeg kan ikke spise 250 gr af tomatsaucen og 100 gr blomkålsris med porrer i + 100 gr kyllinger kød  - så det var en kæmpeportion til os to 🙈

Jeg spiste rester lørdag aften og søndag blev noget af tomatsaucen brugt til kødboller og pasta

Kødboller
Jeg laver kødboller af 450 gr hakket kalv og flæsk med 3-7% fedt.
jeg rører det med salt, 1 æg, 40 gr havregryn, peber, løgpulver, hvidløgspulver, tørret koriander og ca 1 dl vand.
Jeg får 15 af denne portion og i følge Lifesum giver 1 stk 75 kcal.
Jeg synes, det blev nogle rigtig gode faste boller - gemalens kommentar - "ja de er da lidt tørre"😣

Resten af saucen er kommet i fryseren til en anden god gang og resten af kødbollerne bliver til boller i karry  - blomkålsrisene med porer har jeg spist til frokost de t sidste par dage - så det må vist siges, at vi arbejder på at undgå madspild 😊

JEG VIL LIGE GENGIVE EN TEKST FRA FACEBOOK 

JO MINDRE VI SER HINANDEN NU
JO FØR SES VI IGEN

SÅ PAS NU PÅ JER