Søg i denne blog

lørdag den 26. april 2014

Ildebrand - tur i det blå - mad og slanke-snak

De sidste dage, har en ret ubehagelig oplevelse fyldt os - vores nabo's gård brændte - deres stald er brændt og en del af deres stuehus er skadet, ikke så meget af ilden, men vist mest af vand.
De er så kede af det, og det er så synd for dem, men som de selv siger, så er de glade for, at ingen kom til skade heller ikke deres heste.
Nu skal de til at have gang i alt det med oprydning og genopbygning - de har ellers renoveret gennem mange år, lige som vi selv har gjort, det er jo gamle ejendomme, vi har købt for 25-30 år siden.

Det er 3. gang i de år, vi har boet her, at der har været brand tæt på os, hver gang har det gjort ondt at se og jeg bliver så bange.
Denne gang var det den nærmeste nabo, og vi bliver meget bevidste om, hvor hurtig tingene kan tage en drejning her i livet, som vi ikke lige forventer, og vi kommer til at skønne så meget mere på det, vi har - tænker mere over, hvad det er, vi kan miste.

Materielle ting, ja det er materielle ting - hovedsagen er, at ingen af vores allerkæreste kommer noget til og ej heller vores dyr - alt materielt kan erstattes af noget andet, men der er jo ting, der ikke kan - det være sig billeder taget gennem livet eller arvestykker, det behøver slet ikke være ting, der har en stor værdi i kroner og ører, men ting, der har en affektions værdi for os - den slags kan vi ikke få tilbage, hvis flammerne først har fået greb i det.
Den slags tanker, skal man ikke lade fylde sig -  det er noget, som vi forhåbentlig aldrig kommer til at opleve og noget, vi ingen indflydelse har på.

Vi skal huske at fokusere på
 det positive i livet og nyde det.

Hverdagen har banket på her efter påske men ikke helt, for gemalen's ferie er først slut på mandag.

Vi har haft gode venner til frokost her midt i ugen - ja, den slags kan man, når de nu er nået til efterløns-livet :)

Igår holdt vi lidt fridag. Vi skulle hente sønnike og hans bil i Skive, så vi kombinerede det med en køretur ud i det blå

Vi kørte op til Hvalpsund og sejlede over til Sundsøre.
Vi nød det flotte vejr - der er jo lidt landmand i gemalen, så han elsker denne årstid, hvor vi nærmest kan se kornet gro - og det er jo helt fantastisk i år, hvor alt grønnes tidligt og vinterraspen står der med sine gule blomster -

Danmark er bare smukt, når der er forår :)

Mad/slanke-snak
Vi spiste ude - og vi spiste buffet - noget, der ellers frarådes, når man er på slankekur - men det gik rigtig fint - det et spørgsmål om at begrænse sig - dele tallerkenen op - halvdelen med grøntsager, den anden halvdel deles mellem kartofler/pasta/ris og kød - det siger hende, der bare var rimelig hellig i sit valg igår :) Det kunne hun være fordi udvalget var til det.
Jeg fik skaldyrssalat til "forret", ingen fed dressing, det smagte dejligt med en anelse hvidløg og vendt i en grøn salat, "hovedretten" blev grillet grøntsager, marineret grøntsager og salat, lidt ovnstegte kartofler med skræl og rosmarin og hvidvins flamberet kyllingbryst i champignonsauce. Det mest møre kyllingbryst, jeg nogensinde har fået og jeg kunne selv bestemme mængden af saucen.
Jeg smagte også en mundfuld af noget oksekød med noget pasta-halløj - men lod mig ikke forlede til at smage på det hele og spise pomfrittes, tzatiki, der sejlede i olie og hvad der nu ellers også var af fristelser.
En god tur, der ikke blev ødelagt af fortrydelse over at have spist for meget forkert :)

Svalerne er flyttet ind under maskinhuset's tag, 
det japanske kirsebærtræ og 
tulipanerne blomstrer - 
der er forår på "Bakken" nu.