Søg i denne blog

mandag den 25. august 2014

Spidskål og rødbeder

Ja, vi har stadig spidskål i haven - det er første gang, vi selv har dyrket dem, og jeg har lært, at de altså skal høstes i tide, de skal ikke bare blive ved med at gro, for så springer de simpelthen ud til alle sider.

Det betyder selvfølgelig, at vi har spist en del spidskål og så er det jo lige med at blive ved med at finde på spændende mad med spidskål - som altså er et meget alsidig kål, det kan bruges til rigtig meget.

Igår fandt datteren et billed på Instagram eller Pinterest, hvor der var vist en salat bestående af spidskål, fennikel, blåbær og dild - ingen anvisning på mængder eller noget - så datteren gik bare ombord i at finsnitte et spidskål og det meste af en fennikel, så lavede hun en mormordressing af lidt fløde pisket med sukker og citronsaft, som hun vendte i og så blev der pyntet med ca. 200 gr blåbær og et bundt dild - dilden kom som spidskålet fra egen have.

Det kan godt anbefales
Nå ja, vi havde spist af salaten, 
før jeg fik taget billedet :) 

I dag er vi begyndt at bruge opskrifter fra bogen "Verdens bedste kur" og til frokost fik vi bl.a. råkost af rødbeder -  
det kan også anbefales.

Vi vælter os stadig rundt i squash, løgene er klar til at komme i læ nu, der er gulerødder og pastinakker, persille og porrer og grønkålen, den står bare rigtig flot i år og så er det vist snart på tide at kigge til jordskokkerne - og jeg plukker også stadig hindbær, de smager ikke af så meget, nu hvor der ikke er så meget sol, men de er nu stadig bedre end dem, der kan købes i butikkerne :) 
Måske har jeg glemt noget  - men rart er det nu at kan hente grøntsager i egen have. 

Nå ja - så lige en lille bemærkning om vægttabet, som altså ikke rigtig kører - jeg har simpelthen ikke kunne få styr på det igen efter vores ferier - jeg står simpelthen stille - så selv om jeg siger, aldrig mere kur, så må jeg gøre en indsats, så der igen kan ske noget - for ned i vægt, det skal jeg og derfor griber jeg nu lige til at prøve opskrifter fra ovennævnte bog. 
Jeg er spændt på, om det virker, for det ser ikke ud til at være så fjernt fra det, jeg plejer at lave - men bare det at få nyt indput kan forhåbentlig være godt, for jeg er nu også gået i stampe med mine egne ideer.