Søg i denne blog

lørdag den 19. november 2011

Strikker og hækler....

..... ja, det gør jeg meget for øjeblikket. Jeg vil ikke vise, hvad jeg strikker lige nu, for det skal bruges til gave, men det er noget nemt og lidt kedeligt, så ind imellem falder jeg lige over mit grannystribes tæppe, som jeg gerne snart vil have færdig.

Jeg har nu fået brugt mit Havblik fra Tanterne, som jeg købte, da jeg var til "Kreative dage" i Fredericia.
Af to nøgler (der er 100 gr. i et nøgle) blev der til 2 gæstehåndklæder og to vaskeklude og der var ikke engang nok til hank på det ene håndklæde, så der måtte jeg lige finde noget andet :-)

Jeg har vasket det på 60 gr., og det ser fint ud, og det krøb ikke særlig meget i vask - vaskeanvisningen siger 30 gr., så jeg var lidt spændt på resultatet.
Det mærker mere blødt end andet bomuld, jeg har strikket af.
 Jeg har hæklet det ene håndklæde i zigzag mønster, men jeg synes, det er for hårdt til håndklæde - i alle tilfælde, når man har det strikkede ved siden. Det strikkede har jeg slået 66 m. op, strikket 12 pinde ret, derefter er jeg gået over i mønstret med skiftevis 6 r og 6 vr, alle pinde startes og sluttes med 6 r. og der sluttes med 12 pinde r. Håndklædet er 40 cm., vaskekluden er strikket på samme vis med 48 m. og firkanterne er med 4 m i hver, og den strikker jeg, så den er firkantet.
Nederst på billedet er der lige kommet en lysegrøn karklud med, som jeg havde strikket og vasket sammen med håndklæder og vaskeklude.
Lige nu kribler det i fingrene for at komme til at lave nogle juleting, så i dag vil jeg gå i gemmerne og se, hvad jeg kan finde på.