Søg i denne blog

fredag den 28. december 2012

Nu er der hverdag igen og tid til tanker

Så er gemalen igen sendt på arbejde og der er tid til at få vendt tankerne i stilhed.

Jeg synes godt nok, jeg har haft travlt her op til jul, selv om jeg ikke burde have haft det - for jeg har jo masser af tid - ingen arbejde, der skal passes.

Hvad er det så lige der sker for mig - måske noget, der også sker for andre, når man har fået mere tid til rådighed - jeg tror, jeg kan nå alt muligt - alt det jeg gerne har ville gøre i de sidste mange år - lave hjemmelavede gaver, bage, lave pynt, hovedrengøring, pynte op, købe gaver, tage på weekendtur, holde fødselsdag,  hygge, have tid til børn og børnebørn, min mor og min mormor og så videre..........

At tænke sig, at jeg har gået til psykolog i et helt år og har lært en masse ting om mig selv, men husker jeg det - ja, da jeg ikke længere kunne følge med mig selv, da kom jeg i tanke om det !!

Jeg lavede lister med alt det, jeg skulle huske og vil lave, men jeg glemte lige at lave en planlægning for det - så ind imellem gjorde jeg lige nogle andre ting end dem der stod på listerne, for jeg havde jo masser af tid, men hvad sker der så - jo lige pludselig er tiden forsvundet og listerne er stadig fulde af ugjorte ting - og så kommer stressen altså og banker på!!!

Så er det bare med at få fat i sig selv og få den stress jaget på porten i en fart, så den ikke tror, den skal have fast opholdssted her hos mig - og det har jeg tilsyneladende lært og kan huske, hvordan jeg skal gøre.
Jeg fik tingene sat op i prioriteret rækkefølge, og der var så de ting, der bare skulle gøres og resten, det nåede jeg, hvis jeg kunne.

Jeg vil ikke påstå, at jeg var tilfreds med det jeg nåede, for nogle af de ting, der ikke blev nået var ret synlige, da det var rengøring og til dels oprydning - men der var gaver til alle dem, der skulle have, gaver, som jeg tror de blev glade for og jeg var tilfreds med at give, der var lavet det mad, der skulle serveres, der var julepynt og lys, så det osede af julestemning, og ikke mindst  - jeg føler, at jeg har haft nogle gode juledage uden at ligne en hængt kat :)  
Jeg har hygget mig med familien både den ene og den anden og den tredje dag :)

Om få dage går vi ind i et nyt år, så er der tid at se tilbage og tænke fremadrettet - det vil jeg også gøre, men det vigtigste for mig er, at jeg husker at det er lige NU, at jeg lever.


Så er vi kommet til 1. juledag og hjemmelavet karrysalat

1. juledag er der tradition for at hele gemalens familie er her i vores gildesal - i år var vi 31.
Det er et sammenskudsgilde og vores opgaver er at pynte op, dække borde, lave karrysalat og kaffe.
Jeg har sprøjtet pigeon æbler med hårlak og dyppet dem i sukker - de var så fine, men så satte vi dem i laden natten over, for der var koldt, men der var også for fugtigt til sukkeret - det var ærgerligt, men så ved jeg det en anden gang.

Jeg har tidligere skrevet om et skilt, jeg vil lave - det blev også færdig, ikke helt så fint, som jeg gerne vil have haft det, men så må jeg  prøve igen næste år :)
 og et par udendørs krukker blev pyntet med lys og nisser
Beklager - mit kamera er ikke godt til noget med lys i.

Vi havde en rigtig hyggelig dag

Efter det obligatoriske pakkespil dukkede denne mand op :)

Her kommer lige opskriften på min hjemmelavede karrysalat - der er rigeligt til 30 personer
1l cremefraiche 18%
1 god klat mayonaise
ca. 2 spsk. karry
salt og rørsukker efter smag
Det røres sammen og heri blandes i nævnte rækkefølge
6 hakkede hårdkogte æg (i æggedeleren to gange)
ca. 150 gr. suppenudler, som koges og hakkes groft med kniv
6 æbler (Ingrid Marie eller Cox orange) skåret i små tern
6 store syltede drueagurker skåret i bitte små tern.

Der kan fint laves en mager udgave af 9% cremefraiche, men man skal lige tænke på, at det så har en tendens til at blive tyndt i konsistensen.

Som tak for husly fik vi et gavekort til Jensen's Bøfhus og gemalen har fået to biografbilletter fra sit arbejde, så vi kan rigtig komme  ud og hygge :)

Vi blev færdige til juleaften

Juleaften tilbragte vi med mine søstre og deres familier hos min mor - det var en rigtig hyggelig voksen-juleaften, med lækker julemiddag og pakkespil - hvor en af de humoristiske niecer havde fundet på en sjov pakke
ja- det er en leverpostejmad :)

Den ene svoger mener ikke, der har været juleaften, hvis ikke der er medaljer til kaffen, så min mor havde lavet 
Hjerte-medaljer

Gaver fik vi også - jeg fik en ny mobil - ja, en af den slags, der kaldes en smart-phone, så  nu skal der findes ud af, hvad den kan - den stod ikke på min ønskeseddel, men jeg er rigtig glad for den :-)
Jeg fik også et nyt ur, et fint Skagensur,  det havde jeg ønsket, for det er efterhånden en 3 mdr. siden det gamle holdt op med at gå. Så fik jeg nogle skåle og en deo, som jeg havde ønsket mig - dejlige ting.

Jeg fik med møje og besvær gjort de hjemmelavede julegaver færdig, men jeg glemte at tage et billede - men det er også noget, som jeg har lavet tidligere og lagt billeder ind af. Jeg havde strikket  3 sorte og 1 råhvid gæstehåndklæde, 3 par sorte og 1 par hvide grydelapper, hvor det dog endte med, at jeg ikke havde nok sort garn til det sidste par, men så havde jeg heldigvis 3 lilla strikkede karklude, som jeg kunne bruge i stedet.


God jul og Lille juleaften

Jeg nåede ikke at ønske jer læsere af min blog glædelig jul, så nu vil jeg sige, at jeg håber, I har haft en rigtig god jul.

Vi har haft en dejlig jul - den startede d. 23., hvor børnene kom hjem. lige netop den dag, mente vejrguderne så at vi skulle have en gedigen snestorm - så Majbrit og hendes familie kom allerede ved middagstid i en bil, der var pakket, så de kunne overnatte - Peter og hans familie kom lidt senere, men dog tids nok til snemasserne kunne forceres.
Vi havde en hyggelig dag med æbleskiver, pakkespil og aftensmad.
Hen på aftenen lagde stormen sig, gemalen fik sneploven kørt ud og ryddet vejen, hevet naboen fri af en snedynge og så kunne alle køre hjem igen -
og så kom den kommunale sneplov haha.