Søg i denne blog

fredag den 3. august 2012

Tysk flag og værtindegave

Jeg må nok sige, at vi kommer en del i byen for tiden - det er jo rigtig dejligt.
Igår besøgte vi svigersønnens far og hans kone, Erik og Nana hedder de.
Nana er tysker, de bor i Tyskland størstedelen af året, men har også et hus her i Danmark.
Jeg kan godt forstå, at datteren og svigersønnen altid glæder sig til at komme derud og blive forkælet.
Nana er en tysk hausfrau -  der er gjort alle mulige forberedelser, man bliver placeret i en stol og kan bare slappe af med noget godt i glasset, igår var det Kir, så bliver man budt til bords, kaffen serveres i koppen og der er hvad der skal være af brød og kager.
Sjovt nok, så har vi aldrig synes, at vi kunne få en rigtig god kage ved en bager i Tyskland eller Østrig, men Nana, hun forstår at bage kager, igår fik vi en brun lagkage med abrikoser (friske abrikoser kogt i sukkerlage) og en creme, som jeg funderede lidt over, den var meget flødeskumsagtig, men konsistens som creme, så jeg måtte spørge, hvad det var -  jeg skal da love for, at "Dr Oetker" kan levere lidt af hvert - det var flødeskum pisket med et drys et eller andet fra Dr Oetker. Jeg fik et brev pulver med hjem, så det skal prøves:-)
Aftensmaden er forberedt, det er Erik, der stå for kødet - igår fik vi lammegryde med forårsløg, en opskrift fra Karolinebøgerne - mums det var godt, der var ud over de friske forårsløg, broccoli og hele ærter i, der til gulerødder med ristet sesamfrø og så kartofler. Desserten var mascapone rørt med fromagefraich, det virkede som en fromage med et lag hindbærpure over.
En rigtig hyggelig dag var det og vi havde selvfølgelig en værtindegave med - et tysk flag, som jeg påtog mig at sy for længe længe siden, men det gav mig problemer, så det har fået lov at ligge, men nu blev det syet
Jeg vil have lavet det med fransksøm/vendtsøm= med sådan en, der bliver gemt og der bliver ret side på begge sider. Det kunne bare ikke lade sig gøre at få alle tre farver lige brede på begge sider, så enden på visen blev, at der blev syet med to cm sømrum og bukket om endnu engang og lavet en stikning, og efter egen mening blev det ganske fint.
Det er et flag til en af de små flagstænger, som man sætter udenfor døren.
Der ud over blev der hæklet endnu et låg, som kom på et glas syltet agurker og det blev sammen med nogle friske agurker pakket i cellofan.
Ja i dag er der jo fredag, for mig føles det som mandag, fordi gemalen havde fri igår og vi var i byen. Jeg synes lige ugen er begyndt og så er den lige ved at være slut, men jeg skal ikke klage, det betyder jo bare, at jeg ikke keder mig:)