Søg i denne blog

fredag den 9. februar 2018

Når forkølelse tager pusten bliver det ikke til meget, men i dag får I 3 opskrifter

Mon ikke nogen tænker på, om jeg har "tabt pusten" med mit vægttab - siden jeg ikke har skrevet i flere uger!

Jeg har ikke "tabt pusten" i forhold til vægten, men det har jeg i forhold til snot og hoste.
Jeg har nu været ramt "of and on" i 3 uger - fejler jeg ikke andet, så skal jeg skamme mig at klage, men det er så møj irriterende 😤
Jeg håber virkelig ikke, jeg har smittet nogen undervejs, for jeg har med mellemrum troet det var ovre og har deltaget i forskellige ting - og så er det bare kommet op til overfladen igen.
Jeg har en barselsgave til at ligge, som ikke er afleveret, fordi jeg ikke vil risikere at smitte - nu må den vist snart afleveres på anden måde, så barnet ikke gror fra den😨


I sidste uge troede jeg, det var overstået, men NEJ lørdag begyndte jeg igen og den sidste ombæring her har da været den værste - jeg har måtte øge min astmamedicin, fordi det pev og hylede i brystkassen, så jeg ikke kunne sove om natten - men det er ved at hjælpe nu, og i dag er der aftagende brug af lommetørklæder og hosten er ikke så slem - så der er HÅB forude 😃

Vægten
Det kører stadig rimelig pænt med vægten - jeg har tabt 8,7 kg på 10 uger - det går ikke så stærkt længere, men det er ikke ualmindelig - jeg er stadig glad for det, der sker.

Jeg vejer ikke alt mit mad længere, der er efterhånden noget, jeg har styr på, og jeg taster heller ikke hver dag længere, men jeg gør det, hvis jeg er det mindste i tvivl om, hvordan det vil tælle i kalorieregnskabet eller hvis jeg vil se nogle bestemte tal i næringsfordelingen.

Når jeg er ude at spise, hvad jeg har været nogen gange, så bruger jeg "tallerken-princippet" - halvdelen grøntsager, og så deles kartofler/ris/ pasta med kød og sauce om resten af pladsen.
Vi har bl.a været til Nytårsfest i gemalens pensionistforening, hvor der var 3 retters menu og hotdogs til aften - det var en fin menu, fisk til forret, hovedretten var der 2 slags kød, hvor jeg valgte det lækreste kalkunbryst og så var der masser af dejlige grøntsager og en frisk salat og desserten var frugt og is - så der kunne også sorteres - men jeg smagte både sovs og is og manglede ikke noget og jeg fik også en hotdogs til aften, men kun 1.

Jeg kan da have dage, hvor jeg synes, jeg er sulten og dage, hvor jeg begynder at have lyst til forskellige ting, der ikke bør indtages af MIG - jeg er endnu ikke faldet i noget vildt syndigt, men har løst det ved at spise lidt frugt, en grov kiks, lidt mandler og nogen gange 2 tern mørk chokolade 70% - aldrig mere end jeg kan holde mig på omkring 1200 kcal.
Jeg er også blevet opmærksom på, at det som oftest er dage, hvor jeg ikke har fået nok af de grovere grøntsager og her snakker jeg om kål i div afskygninger - jeg er ikke så god til de rå kål-salater, jeg kan godt li' dem, men spiser ikke så meget af dem og så er det, der er nogle lyster, der kan få plads, så vi får mest grøntsager der bages/steges/dampes - men der har ikke været lige meget energi til at få det lavet i de sidste uger, og der har været dage med en let salat eller simpelthen for lidt mad i løbet af dagen 😏

Hurtige grøntsager
Det er nu ikke fordi det behøver at tage meget tid at få de tilberedte grøntsager -
En hakkebøf med bløde løg, selleri og rødkål, lidt kartofler og sovs -
Rødkålen skæres i store både, sellerien i pæne skiver og kartoflerne halveres - ind i ovnen 30-40 min, løgene bruner jeg lidt på en tør pande, når de har en smule farve hælder jeg vand ved og lader dem koge til de har optaget vandet - de kan suge rigtig meget vand, nogen gange hælder jeg ved ad flere gange. Der kan tilsættes balsamico, soya eller hvad man nu kan have lyst til.
Bøffen steger jeg lige skorpe på, hælder så vand ved og lader det komme i kog, taget bøffen af og så er den som regel ikke tør (det er absolut ikke det, jeg er bedst til at lave), så jævner jeg kogevandet med maizena og der er sovs til 😃


Sådan kan mange grøntsager skjules 
Vi har haft sønnike, svigerdatteren og Laura til aftensmad sammen med min mor - vi fik nakkesteg, en rigtig god en af slagsen - dertil lavede jeg selleri-kartoffelmos med frisk reven gulerødder, en salat af fintsnittet hvidkål, ærter, æbler og mandler og en sovs med champignon og porrer - jeg svitsede champignon og porrer, hældte vand ved og lod det småkoge, tog væden fra stegen og hældte deri og jævnede med maizena.

Tomat-grøntsagssuppe med italienske kødboller
2 ds hakkede tomater
(Jeg havde en pose flåede tomater i fryseren - de svarer til 2 ds hakkede tomater)
1 stor porrer ca 200 gr
200 gr gulerødder i tern
200 gr knoldselleri i tern
200 gr grønne bønner skåret i mindre stykker
1 l vand
1 okse bouillonterning
2 spsk ketchup
1 spsk chilisauce
salt

Vandet bringes i kog, bouillonterningen kommes i, derefter tomaterne, gulerødder, selleri og porrer - bønnerne havde jeg hældt kogende vand over, så de var tøet op og kom først med de sidste 5 minutter.
Der smages til med ketchup, chilisauce og salt.
Jeg tror, jeg alt i alt brugte 30 min.

Kødbollerne
400 gr hakket oksekød 3-7%
1 æg
1 lille rødløg ca 50 gr
2 fed hvidløg
½ tsk tørret oregano
½ tsk tørret basilikum
salt og peber
røres sammen til fars, som med en stor teske formes til kødboller - jeg stegte dem i ovnen på 200 gr - mine fik for lang tid, jeg vil tro 20 min passer.

Så kogte jeg lidt små pastaer, som blev serveret ved siden af.