Søg i denne blog

mandag den 16. november 2015

Er vi virkelig så gamle - at vi nærmer os pensionisttilværelsen!

Der kan jo ret pludselig opstå situationer, hvor der skal tages store beslutninger på ret så kort tid -  her skete det for ca. 3 uger siden.

Gemalen havde en aftale ude i sin fagforening, for der skulle lige styr på, hvordan han skulle forholde sig med efterlønsbevis og raskmelding.
Det var ikke noget, vi havde forventet vil give besvær eller skabe de store ændringer i vores liv, for han skulle "bare" have sit efterlønsbevis, og så skulle han arbejde i mange år endnu og have udbetalt den her skattefrie godtgørelse, man kan få, hvis man arbejder mens man er efterlønsberettiget.

Men måske var der en mening med, at det lige netop var den dag - han havde aftalt det møde!

Da vi gik ud fra mødet, var det sådan set også stadig sådan, at vi tænkte, det skulle være - men vi var da nu ikke helt tilfredse med, at man "straffer" folk i både den ene og anden ende, hvis de er syge på den fødselsdag, hvor de kan få deres efterlønsbevis - ja, hvis ikke du ved det, kan jeg fortælle, at man skal fortsætte med at betale efterlønsbidrag indtil man bliver rask pt 482 kr om måneden, men ikke nok med det, så forsvinder muligheden for at optjene den skattefri godtgørelse i den periode, man er syg - altså gemalen har været syg i 5 måneder og muligheden for den skattefri godtgørelse var lige svundet fra 150.000 til 125.000 kr. - ja, man skulle jo tro, at nogen må mene, at folk bliver syge med vilje og kun gør det, for at genere nogen :(

Nå men det var nu slet ikke det, der fik os ud i de store spekulationer!

Næ det var den udregning, damen havde på, hvor meget gemalen kunne få i efterløn og pension.
Beløbet var faktisk større end vi havde troet - og det var det, der indirekte fik tankerne på overarbejde.

Det var nemlig sådan, at der på gemalens arbejde var kommet et tilbud til dem, der har tjenestemandspension og er mellem 60 og 66 år om, at de kunne får tilskrevet ekstra pensionsår, hvis de søgte deres afsked i 2016 - gemalen havde overhovedet ikke tænkt, at det var noget, han skulle overveje - men nu da damen kom med de her tal - ja så blev det pludselig interessant.

Der var lige et og andet, der skulle undersøges og overvejes og der var rent faktisk kun 2 dage til det, for så udløb fristen for at søge afsked med de ekstra pensionsår oven i hatten!

Og jeg siger jer - man skal godt nok vide alverdens mærkværdige ting om sådan et pension halløj - lige med et fandt vi ud af, at det havde stor betydning, at gemalen er fyldt 62, når han skal fratræde - det gør han til sommer og oven i det, så tilskrives han yderligere et pensionsår i den måned, han har fødselsdag - så lige pludselig begyndte tallene på bundlinjen at ligne noget, vi godt kan leve af :)

Men det er jo ikke kun et spørgsmål om kroner og ører, når man skal tage en beslutning om at forlade sit job gennem mange mange år - man skal jo også lige have tænkt nogle tanker om, om man overhovedet er klar til at træde ud af arbejdsmarkedet.

Summa sumarum  fra onsdag middag til fredag morgen fik gemalen undersøgt alle de her ting - han blev fuldt raskmeldt et par uger før det var meningen, fik hentet sit efterlønsbevis fredag formiddag og søgt sit afsked fredag ved middagstid.

I sidste uge fik han bevilget sin afsked med pension med fratrædelse til august. 
Han har så mange fridage og ferie, at hans sidste arbejdsdag formodentlig vil være i starten af maj.

Ja - en ganske almindelig onsdag 
kan pludselig blive til en stor dag i livet :)