Søg i denne blog

mandag den 9. april 2018

Syværelset begynder at ligne noget, sommerjakken gør også og Italiensk inspireret koteletter, lidt kage og Carlsens leverpostej handler det også om


Vi hygger os også i vores hjemmegående liv - vi kan rigtig godt li' det 💓

Vi har været i Ikea igen - og der var skisme nok nogen, der vil tro, vi var ved at slå hinanden ned 😔
men det var vi ikke, vi "snakkede" bare lige lidt om sagerne, for vi var ikke enige 😉
Hvilket kan hænde sig, når nu
Jeg har fundet det, vi skal ha',
men farven har de tilsyneladende ikke,
den er i alle tilfælde streget ud på dette skilt

Gemalen har fået brillerne på 😊

og har fundet et skilt, hvorpå de har farven 😦

Nå ja, vi fandt ud af det, og det er jo hvad der kan ske i et foretagende som Ikea - ting står flere steder og bliver ikke opgraderet alle stederne - de havde heldigvis det, vi skulle have😊

Og nu - ja det er en dejlig gemal jeg har 💖
reolen er samlet

og arbejdsbordet til symaskinen
er på plads 😊
Så nu kan jeg begynde at flytte ind
i mit krea-rum
eller hvad det nu kommer til at hedde
uhh hvor jeg glæder mig 
😍
Når "lageret" skal tømmes - Leverpostej, agurkesalat og banankage
Her står den jo på kcal-fattig mad det meste af tiden, men i dag skulle jeg lige bage en leverpostej til gemalen - det var en af Slagter Carlsen's og han har altså lige vundet DM i leverpostej, så jeg måtte altså have en leverpostejmad i dag. Jeg fik agurkesalat til - for jeg havde en agurk helt fra påske, den skulle lige bruges, men helst ikke i rå tilstand, det var den lige slatten nok til 😕
En rugbrød med leverpostej og agurkesalat
kan godt holdes indenfor kcal- tallet til frokost,
men næringsindholdet, det skal man ikke kigge på 😖
Nå ja så faldt jeg også lige over 3 bananer, 
som bare skulle bruges her og nu, 
så der blev bagt en banankage
efter en opskrift på bananmuffins,
der er ingen fedtstof i, 
men appelsinsaft og lidt chokolade,
jeg tog også en smule mindre sukker, 
så spændende hvordan den smager 😊
Ja den røg i springformen, for jeg havde sørme ingen muffinsforme 😯
Den ser god ud 😉

Slankekur og sommerjakke 
Ja ja - det ser lidt voldsomt ud med leverpostej og banankage til en på slankekur - men det kan lade sig gøre at smage og alligevel tabe sig - det skal bare ske med måde 😇

Jo jo - det kører stadig for mig
vægten falder igen efter påskens fristelser 😊
Langt om længe kan vi finde sommerjakkerne frem,
jeg har glædet mig meget til det, 
for min skønne vinterfrakke var bare blevet alt for stor nu.
Jeg fik fundet jakken frem af gemmerne, 
jeg vidste, det ikke skulle være den gamle lyse, jeg gik i sidste år,
for den var helt sikkert blevet for stor, 
men jeg havde en mørk sommerjakke,
som jeg ikke havde brugt så meget, fordi den strammede.
Nå ja den jeg fandt, var i alle tilfælde mørk, 
men jeg undrede mig over, at den stadig var ret stram,
men sådan måtte det så være, så jeg tog den på.
Men så igår, da jeg begyndte at flytte ind i mit "krea-rum",
da kom jeg sørme til en mørk jakke mere 😦
Jo men for pokker, den var jo af nyere dato og ikke så stram, som den jeg havde fundet 😘
Men nu ved jeg da, at jeg roligt kan tabe mig noget mere henover sommeren, 
for jeg har også en jakke, der kan bruges, når jeg bliver endnu mindre i omkreds 😇😍

Men vi er også ved at være tilbage til de vante madvarer, ja det er ligefør nye vaner er ved at være gamle vaner, men men nu skal jeg heller ikke blive for hovskisnovski - jeg ved jo af erfaring, at det ikke sker lige med det samme.

 Igår stod menuen på
Italiensk inspireret koteletter med lidt lærdom fra Masterchef
Selv om jeg rigtig gerne vil lave mad, så er det ikke alt mad, jeg er god til at lave - jeg har f.eks ikke været god til at stege koteletter uden panering - jeg har stegt dem for længe. 
Men nu ser jeg jo med stor fornøjelse Masterchef på TV3 og prøver at suge lidt viden til mig, når de professionelle kokke lærer fra sig, det her lærte jeg vist alligevel af "slagteren fra Brovst", som er deltager i Masterchef 😊
Så i aftes fik jeg stegt en kotelet lige tilpas, måske endda et minut for meget - jeg varmede panden godt op, krydrede koteletterne med noget tomatsalt og stillede dem på højkant i panden, så fedtkanten blev svitset godt først, det afgiver lidt fedtstof til panden, men igår var det ikke nok til at stege videre i, så der kom en spsk becel  på og så fik de 3 minutter på hver side og så over på en tallerken i en fart. 
Dertil fik vi en tomatsauce med grøntsager i :
2 gulerødder 130 gr.
knoldselleri 90 gr
1 rødløg 115 gr
2 små fed hvidløg
blev hakket fint og svitset i 1 spsk olivenolie
det simrede til det var mørt, så kom der 
1 dåse hakket tomater 500 gr i sammen med en lille håndfuld hakket basilikum og lidt salt,
det kogte op ved svag varme og blev helt tykt - jeg gav det en halv dl vand og lod det lige småsimre nogle minutter igen.

Jeg vil lige stege nogle skiver squash dertil, men jeg glemte at holde øje med dem, så de blev lidt for mørke 😕
Derudover fik vi kogte rosenkål og ris til.
50 gr kogt ris
100 gr kotelet
200 gr tomatsuce
50 gr rosenkål
ca 350 kcal
Squashen røg ud, og resten smagte rigtig godt 😋