Søg i denne blog

fredag den 23. februar 2018

Lasagne uden bechamelsauce men med hytteost og æg :)

Igår var jeg til vægtkontrol - 12 uger efter start minus 10,3 kg - der blev taget nye blodprøver, og jeg har lige været på Sundhed.dk og tjekke talene - jeg tror ikke, jeg undgår at have diagnosen diabetes 2, det får jeg at vide i næste uge, men det går den rigtige vej, der er ikke langt til normalområde nu. 😊😇

Jeg vil lige fortælle om den lasagne, jeg lavede i går.
Den blev lavet efter inspiration fra en opskrift, jeg fandt i et hæfte fra Diabetesforeningen og nogle vegetar-lasagner jeg fandt på nettet.

Jeg bruger masser af grøntsager, det har jeg nu altid gjort i lasagne, men lige lidt mere og lidt mindre pastaplader og så er det fuldkornsplader, der bruges nu - og bechamelsaucen blev skiftet ud med en hytteost og æggeblanding - jeg spiser ellers ikke hytteost 😨 jeg kan simpelthen ikke have konsistensen i min mund 😖 men her var det ikke noget problem 😊

Her kommer opskriften så lige:

1 (330 gr) aubergine
skæres i tynde skiver på langs, skiverne drysses med salt og lægger den tid, man nu har til det, så der kan trækkes væde ud - husk at skylle og tørre skiverne godt, inden de kommer i ovnen på 200 gr i ca. 30 min - hold øje med dem, de skal blive pænt brune, men ikke brændte.

180 gr hakket løg og 400 gr skiveskåret champignon
svitses i 1 spsk olie og der tilsættes
500 gr hakket oksekød 3-7%
 og når det er brunet tilsættes
100 gr finthakket (fordi nogen ikke kan li' det, hvis de kan se det) bladselleri
1 (150 gr) revet squash
250 gr revet gulerod,
Når det er "faldet sammen" tilsættes
1 ds (140 gr) tomatpasta og 1ds hakket tomater og der krydres med
salt, peber og tørret oregano
Dette simrer i 10-15 min.

4 store æg piskes sammen med
450 gr hytteost 4%
Det var for meget, jeg vil tage 3 æg og 300 gr hytteost næste gang.

Fadet pensles med olie og der lægges et lag kødsauce, herefter lidt af hytteost-blandingen og ovenpå et lag lasagneplader, så kommer der igen et lag kødsauce og hytteost-blanding og så kommer aubergine-skiverne på, og så igen kødsauce, hytteost-blanding og lasagneplader - resten af kødsaucen oven på med lidt hytteost-blanding og der drysses med et lag revet mozzarella, jeg brugte 150 gr, men man kan godt nøjes med 100 gr.

Jeg brugte 125 gr lasagneplader.

 Lasagnen kommes i ovnen på 200 gr i 30 min.

En portion på ca 400 gr giver ifølge min app 399 kcal - jeg spiste 250 gr.
Vi fik ikke salat igår, men det plejer jeg at servere til.
Der var da lidt tilbage,
da jeg kom i tanke om billedet 
Min søde mor kom med blomster
ja- gæt selv hvorfor 💖