Søg i denne blog

mandag den 15. september 2014

Hæklede puder, tomater, sykasse og en skøn alpeviol

Hold da op - tiden løber til tider fra mig - kommer lige til at se, at jeg slet ikke har skrevet på min blog i september og nu er vi allerede midt i måneden!

Jamen hvad er det dog, der tager al min tid - tja - det gør livet - jeg lever livet med alt det, som det indebærer - heldigvis masser af godt - ikke fordi der sker noget særligt her for tiden, det er såmænd bare hverdagen og dens gøremål - men at skrive "bare" - det skal man ikke, for det er jo det, der er livet og hverdagen, den skal være go'.

Vores tomater har været sent modne i år, men har givet godt den sidste tid, så der er blevet spist tomater i overflod - som tomatsalat, på pizza og bare på vores madder og så har jeg lavet semidried tomater - et glas af den slags koster vel omkring en 20'er i butikken, måske godt og vel - her får man vist ca. 3 glas til samme pris.
de smager fantastisk
det er nemt
men det tager lang tid i ovnen

Jeg har ryddet op i mit skab med sy-sager - det har jeg skulle gjort siden vi kom hjem fra Østrig, for mit ferie-køb i år var sådan en fin gammeldags sykasse
Jeg købte den hos en trædrejer, der havde en lille butik i sin garage - den var ikke billig, men den er fin - jeg kunne godt have undværet blomsterne på låget, men de kan nu godt passe ind med vores gamle møblement. Det er ganske utroligt, hvad der kan være i sådan en sykasse - jeg har tømt en skuffe og så sådan en gammeldags plastik værktøjskasse, som jeg har slæbt rundt med siden 1980'erne - køn var den ikke, den var blå og orange, så den blev puttet ind i et skab og fyldte godt op der, så der blev jo også lige en plads.
Nu er skuffen fyldt op med bomuldsgarn, som er det, der bruges mest for tiden og pladsen i skabet fik Nana til sine perler. 
Sykassen den får en plads på gulvet henne i et hjørne, hvor den ikke står i vejen - sådan fik vi lige lidt mere plads til rådighed. 

Jeg har hæklet en del den sidste tid - det er vist det, der har taget fokus fra blog-skriveriet og blog-læsning for den sags skyld, ja i det hele taget har jeg ikke siddet så meget ved computeren, som jeg plejer, for det er jo så nemt lige at tjekke sin mail og lidt facebook på mobilen, når man nu lige skal noget andet. 

Jeg har hæklet sofapudebetrækker 2 stk. 
Et rundt betræk - det er bare lavet i stangmasker og taget ud til en cirkel

Et firkantet betræk i zigzag mønster - det voldte mig lidt kvaler, for jeg havde set et i et blad, men det var større end mit skulle være - der stod godt nok, hvilke tal, mønstret var deleligt med, men jeg kunne bare ikke få det til at passe - så jeg fandt en opskrift fra Karen Klarbæk, som jeg tidligere har brugt til vaskeklud og håndklæder og så gik det derudaf 
Farverne i puderne er valgt ud fra en ternet sofapude, jeg syede for nogen tid siden - og jeg synes egentlig, det er lykkes ret godt.

I lørdags var der tøse-komsammen her, Majbrit havde tupperware-demostration - det var jo hyggeligt og man kan hurtig forledes til at bruge nogle penge - hvis altså man er til plastik-bøtter af god kvalitet (og det er jeg) :)

Haven får ikke den store opmærksomhed i år - det handler om, at der skal lægges et ret stort areal fliser - gemalen er begyndt på det, men så kom der lige noget træ-fældning i vejen - når engang vi får at se, hvordan flise-arealet bliver, så skal jeg have lavet et nyt staudebed, for der er blevet alt for mørkt, der hvor det er og et andet bed skal graves op, for at gøre plads til fliserne - men når det så får lov at stå og se træls ud, ja så er det jo skønt, når søsteren kommer med sådan en alpeviol 

Nu står den lige udenfor døren, 
så det smukke syn kan nydes
hver gang vi skal ind og ud

Nu skal jeg til træningen - så ikke mere skriv i dag :)