Søg i denne blog

torsdag den 18. januar 2018

Granny Stripe tæppe og Karrysuppe fyldt med grøntsager

Så gik der lige nogle dage i en fart - Nana og Emil har været syge begge to.
Nana startede søndag og var her her mandag, hvor hun var så frisk, så hun kedede sig bravt - men mandag aften var feberen der igen, og Emil han hostede bare rigtig meget. Så tirsdag og onsdag stod gemalen op og kørte ind til dem, og så byttede vi hen ad formiddagen, når B-mennesket her kom til sig selv.
Nana viste sig at have halsbetændelse og måtte have penicillin, Emil havde luftvejsinfektion og det kan man jo ikke gi' noget for, men han er nu kommet sig ret hurtig - så i dag har de været afsted igen.

Nana og Emil er jo så heldige at have en oldemor (min mor) lige i nabolaget, og hun kræsede lige lidt om dem, og det kom også lige gemalen til gode
De fik risengrød med kanelsukker og smørklat i 😙
Hækling
Jeg har fået hæklet lidt, mens jeg har været inde hos dem og ja såmænd også herhjemme, så nu er den første halve meter hæklet på tæppet til datteren 👍
Jeg hækler Granny stripes uden luftmasker mellem stangmaske-grupperne - jeg hækler i pima bomuld på nål 3. Det skulle være 150 cm bred, men jeg har tilsyneladende målt 10 cm forkert, så det bliver altså 160 cm bred 😏


Karrysuppe
Ingen kan vist være i tvivl om, at jeg er glad for karry, så i dag har jeg lavet karrysuppe med masser af grøntsager og kogt kyllingekød - gemalen synes sørme det smagte og mættede rigtig godt 😇

Jeg havde kogt en 1600 gr kylling i 2 l vand med gulerod, selleri, porrer og en buket timian og persille, så jeg havde suppe derfra.
Min selvkombinerede opskrift får du lige her

Karrysuppe med grøntsager til ca 6 personer
Jeg svitsede en stor tsk karry i 25 gr becel og deri kom:
170 gr kartofler
360 gr knoldselleri
300 gr gulerod
stokken af 250 gr broccoli
2 store fed hvidløg
Altsammen hakket i fine stykker
Efter lige at have vendt det godt rundt i karryen, så tilsatte jeg
1 l suppe og lod det koge til grøntsagerne var møre (knap en halv time).
Så blendede jeg suppe og grøntsager og kom
2,5 dl fløde 9% ved og lod det lige koge op og så kom der
200 gr fintsnittede porrer
og toppen af de 250 gr broccoli, som var delt i fine buketter i og det kogte med ganske kort, så broccoli og porrer stadig havde bid og lige inden servering kom der 200 gr ærter i.

Jeg serverede det kogte kyllingekød ved siden af.
Min portion bestod af 400 gr suppe og 120 gr kyllingekød og i følge Lifesum gav det 356 kcal.

Jeg arbejder stadig med min kost - det går fint, men efter at have tabt 6 kg på 6 uger, så er vægten gået i slowmotion og jeg har kun tabt 200 gr den sidste uge - det er ikke tilfredsstillende i forhold til min indsats, men så må der jo sættes yderligere ind for at komme videre.